Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Albergen

Droom jij ook van een strak grasveld achter het huis? Maar ben je niet zo’n tuinier? Check dan eens de mogelijkheden van kunstgras in Albergen. Grastapijt wordt steeds mooier en betaalbaarder. Het zorgt voor een aantrekkelijk aanzicht, is onderhoudsvriendelijk en kan het heel goed tegen intensief gebruik. Bovendien is de prijs ook nog eens erg gunstig. Via de kunstgras-vergelijker check je meer info over de diverse modellen kunstgras met daarbij een praktische keuzehulp. Daarnaast bieden we aanvullende info over de geschatte kosten, aanbiedingen en adresgegevens van lokale leveranciers.

 • Kunstgras is een industrieel grastapijt dat gemaakt wordt van kunststof materialen.
 • Dit is zeer aantrekkelijk voor de voortuin, terrassen of balkons of als speelveld voor de kinderen. En het wordt natuurlijk gebruikt in de sport.
 • Wat echt geweldig is: dat jij 12 maanden lang kunt genieten van een groene grasmat.
 • Daarbij hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, kan het intensief gebruikt worden, en kan het prima omgaan met extreem weer.
 • Kunstgras gaat ook heel goed samen met kinderen en huisdieren.
 • Een degelijke namaak grasmat waar je jarenlang plezier van hebt koop je al vanaf €15,50 per m2.

Snel en extra voordelig kunstgras inkopen?

Bekijk de mogelijkheden en ontvang gratis staal / proefstukje.

Kunstgras laten leggen in Albergen

Het leggen van kunstgras vergt het nodige gereedschap en voorbereiding. Ontbreekt het je aan de tijd of zie jij jezelf dat niet doen? Je kunt dit dan het beste overlaten aan kunstgras legservice in Albergen. Een ervaren medewerker kan je helemaal ontzorgen. Je hoeft zelf praktisch niets te doen, je hoeft verder geen benodigdheden te regelen en ze gaan pas weg als alles helemaal goed ligt. Op onze vergelijker kan je ook meer informatie lezen over Onderhoud van kunstgras.

Zelf leggen, hoe werkt dat?
Als je handig bent of zin in een uitdaging hebt is kunstgras zelf leggen een goed idee. Op die manier kan je veel geld besparen. In onderstaand stappenplan kun je daarover meer lezen. Je kunt ook kiezen om deels iets zelf te doen. Het schoon maken van de grond en het vlak maken van de ondergrond kan je bijvoorbeeld prima zelf doen. Het daadwerkelijk aanleggen van het nieuwe grasmat is voor rekening van de specialist.

De 8 stappen van het kunstgras leggen

 1. Ondergrond recyclen

  Ga de oude grasmat opruimen. Zorg voor een stabiele en sterke onderlaag en zorg voor correct afschot.

 2. Egalisatie

  Zorg voor een zandbed van minimaal 5 cm (brekerzand). Egaliseer de ondergrond (gebruik daarvoor een houten lat of waterpas).

 3. Geovlies of een stabilisatiedoek

  Breng het stabilisatiedoek aan. Dit voorkomt onkruid en zo krijgt je niet zo snel deuken en putten.

 4. Leg het kunstgras op z’n plek

  Je kunt de matten nu uitrollen en leg het recht op de grond. Je krijgt het beste resultaat wanneer je tegen de vezelrichting inkijkt. Zorg altijd dat je wat extra ruimte overhoudt.

 5. Snijden van de naden

  Snijd de graszoden op maat. Gebruik hiervoor een scherp mes. Het is belangrijk dat de naden perfect op elkaar aansluiten.

 6. Delen verlijmen

  Indien je grasmat breder wordt dan 4 meter krijg je een naad. Deze kan je aan elkaar lijmen met een zelfklevende band of kunstgrastape.

 7. Vastzetten

  Met behulp van de onzichtbare kunstgras haken is dit te verankeren. Wij adviseren om deze om de 50 centimeter aan te brengen.

 8. Opborstelen

  Het kunstgras wordt op rol geleverd en daarom is de uitstraling niet direct zoals je verwacht had. Je kunt het eenvoudig tegen de vleug in vegen zodat de sprieten mooi rechtop gaan staan. Tevens kan je het geheel inzanden met kwartszand zodat de sprieten mooi rechtop blijven staan.

Keuzehulp: welk type kunstgras kan ik het beste kiezen?

Wanneer je kiest voor kunstgras kun je het hele jaar door genieten van een net en strak groen gazon. Het is vandaag de dag bijna niet te zien dat het nep gras is. Geen onkruid plekken en je hoeft het niet winterklaar te maken of te onderhouden. Is dat niet geweldig? We kennen diverse soorten, kleuren en formaten. Kijk vooral goed na stevigheid, nepheid, spriethoogte en garantie. De bijgaande keuzehulp komt van pas bij het vergelijken van het beste kunstgras in Albergen.

12 kooptips bij kunstgras bestellen in Albergen

 1. Echtheid: lijkt het nét een echte grasmat, of is het duidelijk nep?
 2. Zachtheid: is het materiaal lekker zacht?
 3. Lengte van de sprieten: hoe zit het met de poolhoogte(5 mm tot 70 mm)?
 4. Aftersales: hoeveel jaar garantie krijg ik?
 5. Kindvriendelijkheid: kunnen kinderen op deze grasmat spelen?
 6. Diervriendelijkheid: is het ook geschikt voor mijn hond, kat of ander huisdier?
 7. Materiaal: welke bestanddelen zijn gebruikt (bijvoorbeeld polyetheen, polypropeen, polyethyleen, polyurethaan)?
 8. Vorm: wat is de vorm van de spriet (C-shape of mogelijk een flat-shape)?
 9. Watervriendelijk: wat gebeurt met met overtollig regenwater?
 10. Gekleurd mosdraad: levensecht mosdraad voor natuurlijke look.
 11. Tint: welke kleur groen wil je (zoals legergroen) of wil je liever gekleurd kunstgras?
 12. Invegen: wordt het aangeraden om het gras in te vegen met instrooizand?

Altijd een strak en groen grasveld?

Vergelijk kunstgras ondernemers en vraag een offerte aan voor de laagste prijs in de outlet.

Informatie over kunstgras in de tuin

12 maanden per jaar een perfect groen gazon zonder al te veel maandelijks onderhoud? Namaak gras in de tuin heeft heel veel voordelen. Via de nieuwste ontwikkelingen is het niet of nauwelijks te onderscheiden van een echt gazon. De look is erg natuurlijk en het gaat jarenlang mee.

 • Onderhoudsvrij: niet langer bemesten, onkruid wieden, ontmossen, verticuteren, maaien.
 • Mooi in elk klimaat of weertype (ook bij vrieskou of hete zomers).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Albergen kan al voor €24,50 voor een m2.

Kunstgras voor op het (dak)terras of balkon

Met kunstgras voor op het (dak)terras of balkon creëer je het echte buitengevoel. Voor een balkon raden we je aan te kiezen voor een kortpolig type. Het is zachter dan tegels en en zorgt voor een aangename vibe. Een goede afvoer van regenwater is cruciaal. Je vind dit product bij bouwmarkten en winkels als Karwei, Gamma, Action, Hubo, Hornbach of Kwantum, Carpetright, Intratuin, Leenbakker, Ikea.

 • Je bereikt daarmee een mooie en uitnodigende sfeer.
 • Het wordt niet heet in de zon.
 • Voor een gemiddeld balkon (10 vierkante meter) moet je denken aan zo’n €277,50.

Kindvriendelijk kunstgras speelveld

Buitenspelen is iets dat kinderen graag doen. Kunst speelgras is perfect voor hen. Kinderen spelen het hele jaar op een groene en zachte grasmat. Tevens is het heel geschikt voor speeltoestellen of een opblaasbad. In de meeste gevallen wordt er valdemping aangebracht onder het veld.

 • Kids kunnen wanneer ze willen lekker spelen op een zacht, schoon en groen veldje.
 • Een geschikte ondergrond voor speeltoestellen of een opblaasbad.
 • Een kunstgras speelveld laten plaatsen in Albergen is al mogelijk voor €22,50 voor een vierkante meter.

Soorten kunstgras om te sporten

Professioneel en amateur sporten op namaak grasmatten begint langzaam de standaard te worden. Je ziet het met name in sporten zoals tennis, hockey, golf en natuurlijk voetbal. Je hebt er ontzettend veel gemak van. Het onderhoud is nihil, het is bespeelbaar onder praktisch alle weersomstandigheden en het heeft een lange levensduur.

 • Zowel in de zomer als de winter een fijne grasmat.
 • Je hebt nauwelijks onderhoud en slijtvast.
 • Voor kunstgras sportvelden zijn er geen vaste prijzen. Meer weten? Vraag informatie op bij de kunstgras specialist in Albergen.

Kunstgras voor binnen

Een speciaal kunstgras tapijt kan prima binnen gelegd worden. Het is bijvoorbeeld gewild bij beurzen, evenementen of in winkels. Ook op een kinderkamer of speelruimte komen we dit regelmatig tegen. Een donkergroen grastapijt voor binnen geeft een speels effect en kan een mooi alternatief voor tapijt zijn.

 • Kunstgras voor binnen zorgt voor een bijzonder effect.
 • Te bestellen in een hele verscheidenheid aan kleuren die passend zijn in elk type woning.
 • Een tip voor een speel- of kinderkamer.

Kosten en aanbiedingen van grastapijt in Albergen december 2022

Wil jij jouw tuin of balkon aanpakken? Dan wil je eerst wel wat meer weten over de prijzen? De verwachte kosten van kunstgras worden hoofdzakelijk bepaald door poolhoogte, dichtheid van de sprietjes en de vezelvorm. Het goedkoopste kunstgras in Albergen is al te bestellen voor €10,50 voor een meter. In deze tabel check je de prijzen van grastapijt in Albergen. Dit zijn prijzen inclusief leggen. Je kunt een forse besparing realiseren door zelf al de oude grasmat af te voeren. Op deze pagina vind je ook meer info over Kunstgras vergelijken.

SoortEchtheidLengte sprietPrijs per m2
GoedkoopImitatie2,5 mm€19,25
B-segmentVerbetering nodig14 mm€28,25
GangbaarKomt in de buurt21 mm€40,50
SupremeBijna echt41 mm€49,50
TopklasseLevensecht59 mm€67,50
Indicatie van kosten van kunstgras in Albergen (aanbieding).
kunstgras-albergen

Vind de beste grastapijt aanbiedingen

Kies voor een geschikt hovenier.

De beste hoveniers en tuinbedrijven in Albergen

Goedkoop en direct kunstgras laten aanleggen in Albergen? Het is van groot belang dat dit grondig en goed gebeurt zodat de grasmat jaren in topconditie blijft liggen. Laat dit dan ook doen door een een tuinman uit de gemeente Tubbergen. In de volgende tabel bekijk je contactgegevens van plaatselijke hoveniers (provincie Overijssel) die jou kunnen ondersteunen bij het uitzoeken van het juiste materiaal en zelf ook het kunstgras kunnen aanleggen. Op deze pagina vind je ook gemakkelijk tuinspecialisten in Manderveen, Mander, Hezingen, Vasse en Hoge Hexel.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Velten Hoveniersbedrijf TBroekzijdeweg 217665 TBAlbergen
Rikmanspoel TuinenBoekweitmolen 47665 VKAlbergen
Klaassen BoomverzorgingKanaalweg 24/A7665 VDAlbergen
Hoveniersbedrijf Erica Bornede Gentiaan 47665 EDAlbergen

Nepgras FAQ: alle veelgestelde vragen

Wat zijn de totale kosten van kunstgras?
De verwachte kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Albergen kun je berekenen door te kijken naar 2 facetten: het materiaal en natuurlijk de arbeid voor het leggen. Uitgaande van poolhoogte, dichtheid van de mat en de hoeveelheid vezels liggen de kosten zo tussen de €11,00 – €31,00 per M2. Hierbij heb je dan nog de legkosten (schommelt tussen €10,00 – €17,50 voor een m2). Tevens moet je soms rekenen op onkosten voor stabilisatiedoek, instrooizand, lijm, grondpennen, valdemping.

Is het mogelijk om zelf kunstgras te leggen?
Ja, dit kan je prima zelf doen. Je kunt gebruik maken van ons handige stappenplan. Ga niet zomaar aan de slag, maar lees je goed in. Start met een stabiele ondergrond die goed gedraineerd is. Zorg dat je voldoende rollen bestelt (neem een snijverlies van 5%). Verlijm de verschillende delen en zet de randen vast met de unieke pennen. Het is essentieel dat de kunstgrasmat jaarlijks goed onderhouden wordt.

Kunnen kinderen erop spelen?
Jazeker, kunstgras en kinderen gaan prima samen (en evengoed voor huisdieren zoals honden en katten). Vloerbedekkingen die verkocht worden in Nederland voldoen aan de eisen die hiervoor gesteld zijn (cadmium- en loodvrij en valdempend). Gecombineerd met valdemping platen creëer je een veilige omgeving bij een klimrek, glijbaan of speelweide.

Hoe werken kunstgras coupons?
Beschik jij over een klein balkon? Een restpartij kan een heel goede keuze zijn. Dit zijn kleine reststukken die qua afmeting nog prima verkoopbaar zijn. Je kunt ze bestellen tijdens de kunstgras outlet. Dankzij deze restpartijen kan je verrassend voordelig restpartijen kunstgras in Albergen kopen. Goed om te weten: als je kiest voor meerdere coupons heb je soms te maken met kleurverschil.

Hoeveel garantie zit er op grastapijt?
Elke aanbieder kent eigen garantievoorwaarden. In veel gevallen bieden ze een termijn van 5 tot wel 20 jaar. Je kunt hier aanspraak op maken bij ongewone slijtage en Uv-bestendigheid (verkleuring). Het is verstandig om duidelijk af te spreken op welke garantievoorwaarden je kunt terugvallen.

Plaats een reactie