Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Haren

Droom jij ook wel eens van een nette en strakke tuin? Maar heb je niet echt groene vingers? Bekijk dan de mogelijkheden van kunstgras in Haren. Grastapijt heeft heel veel voordelen. Het heeft een natuurlijke uitstraling, je hebt er bijna geen onderhoud aan en het is supersterk. Uiteraard zijn de prijzen de laatste jaren flink gedaald. Via onze vergelijker check je praktische informatie over meerdere exemplaren kunstgras inclusief handige tips & tricks. Bovendien is er meer uitleg te vinden over prijzen, aanbiedingen en contactgegevens van lokale specialisten.

 • Kunstgras is een kunstmatig alternatief voor gras.
 • Dit is erg geschikt voor de achtertuin, een balkonnetje & terras of voor speelvelden. En we zien het natuurlijk terug bij het voetbal en de hockey.
 • Het grootste voordeel is dat je structureel kunt genieten van een groene grasmat.
 • Ook hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, gaat het wel 20 jaar mee, en heeft het geen problemen met kou, sneeuw, hitte of regen.
 • Kunstgras is daarnaast ook erg geschikt voor jonge gezinnen met kinderen (en huisdieren).
 • Een gewoon goede nep grasmat voor in jouw voortuin koop jij al voor c.a. €16,75 per m2.

Zonder gedoe en goedkoop kunstgras aankopen?

Bekijk de opties en ontvang een gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Haren

Kunstgras leggen is niet iets wat je zomaar doet. Moet het binnenkort al gedaan worden of kun je zelf niet klussen? Laat het dan doen door de kunstgras legservice in Haren. Een echte specialist neemt alles voor je uit hand. Je hoeft je er zelf niet in te verdiepen, je hoeft geen gereedschap te huren, en je kunt erop vertrouwen dat het perfect komt te liggen. Via onze blogs bekijk je ook informatie over Soorten kunstgras.

Informatie en tips over zelf leggen
Eventueel kan je kunstgras zelf leggen. Het kost wat voorbereiding, maar je kunt enorm veel besparen. In het onderstaande stappenplan loodsen we je stap-voor-stap door het traject. Je kunt ook specifieke werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren. Het afgraven en afvoeren van de toplaag en het aantrillen en uitvlakken van het zandbed zijn prima klussen om zelf te doen. Het leggen, snijden en vastzetten van de grasmat besteed je uit aan de leverancier.

In 8 stappen kunstgras leggen

 1. Ondergrond schoonmaken

  Ga de oude grasmat opruimen. Zorg voor een stabiele en sterke onderlaag en zorg voor de waterafvoer.

 2. Egalisatie

  Een geschikte ondergrond is een zandbed van brekerzand. Vervolgens egaliseer je alles (bijv. met een lange stok of waterpas).

 3. Stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op de zandlaag. Het voorkomt dat er onkruid doorkomt en zo krijgt je niet zo snel deuken en putten.

 4. Kunstgras uitrollen

  Rol de matten naar de goede plek en leg het recht op de grond. Het beste is als wanneer je tegen de vleug in kijkt. Houd altijd wat ruimte over aan de zijkanten.

 5. De naden snijden

  Ga het kunstgras op maat snijden. Kies hiervoor een goed stanleymes. Let erop dat de naden perfect op elkaar aansluiten.

 6. Lijmen

  Is jouw gazon breder dan 4 meter? Dan heb je altijd naden die je zult zien. Deze losse delen kun je verlijmen door middel van kunstgrastape.

 7. Voorkom opwaaien

  Door middel van de unieke kunstgras haken zet je het helemaal vast. Deze pinnen sla je om de 50 centimeter langs de randen van het veld.

 8. Opborstelen

  Het kunstgras wordt op rol geleverd (dus moet de pool nog uitzetten). Borstel de mat op tegen de pool in voor het perfecte resultaat. Tevens kan je het ook invegen met kwartszand waardoor het strakker en netter blijft liggen.

Keuzehulp: welk kunstgras is de beste?

D.m.v. kunstgras geniet je altijd van een mooi en strak grasveld. Met de hedendaagse technieken is het helemaal niet meer te onderscheiden van echt gras. Geen uitgedroogd gras en je hoeft niet meer onkruid te wieden of of te bemesten. Dat klinkt toch goed? We onderscheiden meerdere modellen en fabrikanten. Houd vooral rekening met stevigheid, uitstraling, sprietlengte en milieuvriendelijkheid. Deze keuzehulp kan je gebruiken bij het kiezen van het beste kunstgras in Haren.

Hier moet je op letten bij het kunstgras bestellen in Haren

 1. Natuurgetrouw: lijkt het op echt gras, of is het overduidelijk nep?
 2. Zachtheid: is het lekker zacht om op te lopen?
 3. Poolhoogte: hoe hoog is het gras (5 mm tot 70 mm)?
 4. Garantie: hoe zit het de UV-garantie op het gras?
 5. Kindvriendelijkheid: is dit speelgras geschikt voor jonge kinderen?
 6. Diervriendelijk: is het geschikt voor gebruik in combinatie met huisdieren?
 7. Materiaal: waarvan is het gras gemaakt (zoals polyurethaan, polypropyleen, polyetheen, polyethyleen)?
 8. Vezelvorm: wat is de vorm van de pool (C-shape of oval shape)?
 9. Waterdoorlatendheid: kan het tegen een forse regenbui?
 10. Mosdraad: geeft een natuurlijk gevoel aan het gras.
 11. Gekleurd: wil jij een lichtgroene of donkergroene mat (of mosgroen) of wil je liever gekleurd kunstgras?
 12. Instrooizand: is het wel/niet nodig om het in te vegen met kwartszand?

Altijd een strak grasveld achter het huis?

Vergelijk kunstgras experts en vind de beste aanbieding in de outlet.

Alles over kunstgras in de tuin

Alle dagen van het jaar een mooie strakke groene tuin zonder dat je er veel onderhoud aan hebt? Dat is mogelijk met kunstgras voor in de tuin. Geholpen door de nieuwste technologie heeft het grastapijt tegenwoordig een levensechte uitstraling. Het geeft een natuurlijke uitstraling en het is een duurzame keuze.

 • Vergeet al dat onkruid wieden, ontmossen, bijzaaien, bemesten, maaien.
 • Strak gazon in elk seizoen (ook bij vrieskou of hete zomers).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Haren kan al vanaf €18,50 voor een m2.

Kunstgras op balkons of terrassen

Met kunstgras op terrassen of balkons creëer je het echte buitengevoel. Voor een terras is het slim om te kiezen voor een lagere pool (1 centimeter). Het voelt lekker zacht en zorgt voor een landelijke sfeer. Een goede afwatering is essentieel. Ook te koop bij bouwmarkten en winkels als Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei, Action of Ikea, Kwantum, Carpetright, Welkoop, Intratuin.

 • Je creëert een mooie en gezellige look.
 • Het wordt niet heet in de zon.
 • Voor een terrasje van zo’n 10 vierkante meter betaal je gemiddeld €252,50.

Kunstgras speelveld voor de kinderen

Buitenspelen is erg belangrijk voor kinderen. Kunst speelgras is perfect voor hen. Kinderen kunnen er altijd op spelen zonder vies te worden. Daarbij is het verstandig i.c.m. trampolines of schommels. Vaak wordt speelgras met valdemping geleverd.

 • Kids kunnen tijdens elk seizoen spelen op een schoon en groen gazon.
 • Een veel gekozen ondergrond voor klimrekken of schommels.
 • Dit kunstgras speelveld laten plaatsen in Haren kan je al uitbesteden vanaf €22,50 per M2.

Soorten kunstgras om te sporten

Sporten op een namaak grasmat is bijna niet meer weg te denken. Dit is vooral te zien bij sporten zoals tennis, hockey, voetbal en golf. Het heeft dan ook veel pluspunten. Het is bijzonder onderhoudsarm, het is bespeelbaar onder praktisch alle weersomstandigheden en het gaat met gemak 10 tot 15 jaar mee.

 • Het hele jaar door sporten op een perfecte grasmat.
 • Bijna geen onderhoud en slijtvast.
 • Een kunstgras sportveld vraagt om specifieke kennis. Voor meer info en offertes kan je terecht bij de kunstgras specialist in Haren.

Kunstgras voor binnen

Het kunstgras tapijt zien we steeds vaker binnen. Zo komt het van pas bij winkelvloeren, beurzen of pretparken. Ook in speelruimtes of slaapkamers is het goed te gebruiken. Een groen grastapijt voor binnen is iets unieks en dient prima als vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen zorgt voor een unieke uitstraling.
 • Verkrijgbaar in allerlei kleuren en is een hippe toevoeging aan je interieur.
 • Ideaal voor een game- of speelkamer.

Kosten en aanbiedingen van grastapijt in Haren maart 2024

Wil je op korte termijn aan de slag met jouw tuin? In dat geval wil je vast meer horen over de prijs? De totale kosten van kunstgras zijn afhankelijk van poolhoogte, dichtheid van de mat en de echtheid. Het goedkoopste kunstgras in Haren is al te bestellen voor €15,00 / m2. In deze tabel vind je de prijzen van grastapijt in Haren. Het gaat hier om de totale kosten inclusief leggen. Je kunt besparen op de kosten door verschillende onderdelen zelf uit te voeren. Op dit portaal vind je ook meer info over Sport kunstgras.

TypeEchtheidSpriethoogteKosten per m2
Prijsvechter100% namaak2 mm€18,50
Low-endVerbetering nodig13 mm€28,00
GangbaarGoed24 mm€38,25
LuxeWerkelijk42 mm€47,50
Topsegment100% natuurlijk53 mm€70,25
Lijst met kosten van kunstgras in Haren (aanbieding).
kunstgras-haren

Bekijk grastapijt acties en aanbiedingen

Kies voor een geschikt hovenier.

Vind een erkende hovenier of tuinbedrijf in Haren

Goedkoop zo snel mogelijk kunstgras laten aanleggen in Haren? Het is aan te raden dat dit op de juiste manier wordt aangelegd zodat je er lang plezier van blijft houden. Laat deze werkzaamheden dan ook doen door een een tuinman uit de gemeente Oss. In het onderstaande overzicht verstrekken wij gegevens van erkende hoveniers (provincie Groningen) die je kunnen helpen met tuinontwerpen, verkoop en het vakkundig aanleggen van de matten. Op Kunstgrasrevolutie.nl vind je tevens tapijtwinkels in Heesch, Vinkel, Reek, Schaijk en Herpen.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Nepgras FAQ: alle veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van kunstgras?
De tarieven voor het aanleggen van kunstgras in omgeving Haren zijn tweeledig: de graszoden en de legkosten. Gebaseerd op hoogte van de pool, waterdoorlaatbaarheid en de uitstraling betaal je om en nabij de €14,00 tot €35,00 de meter. Hier bovenop komen nog de arbeidskosten (tussen de €8,00 & €18,00 voor een vierkante meter). Verder moet je soms rekenen op kosten voor brekerzand, stabilisatiedoek, valdemping, grondpennen, lijm.

Is het eenvoudig om zelf het kunstgras aan te leggen?
Ja, dit is mogelijk. Doe-het-zelvers kunnen gebruik maken van ons eenvoudige stappenplan. Alles valt of staat met een goede voorbereiding. Start met een vlakke en sterke fundering en zorg voor de waterafvoer. Bestel altijd net iets meer gras (er is namelijk altijd snijverlies). Lijm de losse delen aan elkaar en zet de randen vast met de unieke pennen. Zorg ervoor dat je de kunstgrasmat regelmatig schoonmaakt en opborstelt.

Is het geschikt voor kinderen?
Ja, kunstgras is schoon, zacht en dus erg kindvriendelijk (dat is ook het geval voor huisdieren zoals honden en katten). Tapijten die verkocht worden in Nederland voldoen aan de eisen die hiervoor gesteld zijn (cadmium- en loodvrij en valdempend). In combinatie met een valdempende ondergrond is het heel geschikt bij een klimrek, glijbaan of speelweide.

Wat is een kunstgras coupon en hoe kan ik er mee besparen?
Beschik jij over een klein balkon? Een kleine restpartij is dan zeker een optie. Dit zijn restanten die qua afmeting nog prima verkoopbaar zijn. Je kunt ze met forse korting vinden bij de kunstgras outlet. Door hiervan te profiteren kan je spotgoedkoop restpartijen kunstgras in Haren kopen. Tip: coupons kunnen kleurverschil vertonen (vergelijk altijd goed).

Hoeveel jaar garantie krijg ik?
Elk product heeft zijn eigen voorwaarden. Doorgaans heb je recht op garanties oplopend van 3 tot 10/20 jaar. Dit geldt voor scheuren en naden en op kleurbehoud (UV-schade). Het is zeer belangrijk om vooraf na te kijken hoe dit precies geregeld is.

Plaats een reactie