Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Vinkenbuurt

Wil jij ook genieten van een strak groen tapijt in de achtertuin? Maar heb je niet echt groene vingers? Kies dan voor kunstgras in Vinkenbuurt. Grastapijt wordt steeds interessanter. Het heeft een frisse en natuurlijke look, het vergt minimaal onderhoud en heeft een lange levensduur. Daarbij worden de kosten ook steeds interessanter. Op deze website doorzoek je nuttige informatie over de verschillende varianten kunstgras met een handige keuzehulp. Daarbij lees je hier meer over prijzen, aanbiedingen en vind je hoveniers en specialisten uit de regio.

 • Kunstgras bestaat uit korrels gemaakt van polypropyleen, polyethyleen of polyamide.
 • Een hele goede oplossing voor tuinen, een balkonnetje & terras of voor speelvelden. En ook steeds meer sportvelden worden ervan gemaakt.
 • Het voornaamste voordeel is dat jij het gehele jaar een strak en groen gazon hebt liggen.
 • Tevens hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, gaat het jarenlang mee, en heeft het geen last van hitte, sneeuw of regen.
 • Kunstgras is daarnaast ook erg geschikt voor jonge gezinnen met kinderen (en huisdieren).
 • Een plastic grasmat voor een complete tuin is al te bestellen voor €19,50 / m2.

Binnen 24 uur en goedkoop kunstgras kopen?

Bekijk specialisten en ontvang een gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Vinkenbuurt

Kunstgras leggen vergt het nodige gereedschap en voorbereiding. Geen zin in stress of heb je zelf twee linkerhanden? In dat geval kan je het beste kiezen voor een kunstgras legservice in Vinkenbuurt. Een ervaren medewerker kan de nodige ondersteuning bieden. Je hebt er geen stress van, je hoeft geen gereedschap te huren, en je kunt erop vertrouwen dat het perfect komt te liggen. Via onze nieuwsberichten vind je ook meer info over Type kunstgras.

Instructies zelf leggen
Je kunt ervoor kiezen om het kunstgras zelf te leggen. Op die manier kan je veel geld besparen. In het stappenplan hierna geven we hier een toelichting op. Je kunt ook kiezen om deels iets zelf te doen. De oude grasmat afvoeren en het vlak maken van de ondergrond kan je in overleg in eigen beheer uitvoeren. Het op maat maken van de nieuwe grasmat besteed je uit aan de expert.

In 8 stappen kunstgras leggen

 1. Voorbereiden van de grond

  Ga de oude grasmat opruimen. Zorg voor een goede fundering en pas goede drainage toe.

 2. Vlakstrijken

  Zorg voor een zandbed (stratenmakerszand). Egaliseer de ondergrond met een hark en waterpas.

 3. Geovlies of een stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op het egale zandbed. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en zo krijgt je niet zo snel deuken en putten.

 4. Kunstgras uitrollen

  Rol de matten naar de goede plek en leg het recht op de grond. Je krijgt het beste resultaat wanneer je tegen de spriet-richting in kijkt. Hou altijd wat gras over aan de randjes.

 5. Bijsnijden

  Ga het kunstgras op maat snijden. Gebruik hiervoor een scherp mes. Het is belangrijk dat de naden van de verschillende zoden goed aansluiten.

 6. Lijmen

  Bij een grasveld die breder is dan 4 meter krijg je te maken met naden. Je kan ervoor kiezen deze te verlijmen met een meegeleverde lijmband of speciale kunstgrastape.

 7. Zet alles vast

  Door gebruik te maken van de unieke kunstgras haken kan je de mat vast zetten. Deze pinnen sla je om de 50 centimeter langs de randen van het veld.

 8. Opborstelen

  Het grastapijt zal compact geleverd worden en dus zijn de vezels nog platgedrukt. Je kunt het eenvoudig tegen de vleug in vegen zodat het bijna niet van een echte grasmat te onderscheiden is. Bovendien is het instrooien van kwartszand aan te raden wat weer zorgt voor extra stabiliteit.

Keuzehulp: welk kunstgras is de beste?

Via kunstgras geniet je elke dag opnieuw van een strakke groen tuin. Het is absoluut niet te zien dat het nep gras is. Geen doffe stukken en je hoeft niet meer onkruid te verwijderen of te verticuteren. Dat klinkt toch perfect? We onderscheiden velerlei soorten, kleuren en formaten. Houd vooral rekening met kwaliteit, echtheid, lengte en garantie. Onze koopgids kan je gebruiken bij het zoekproces naar het beste kunstgras in Vinkenbuurt.

Hier moet je op letten bij het kunstgras bestellen in Vinkenbuurt

 1. Realistisch: is het een mooie, volle mat of zie je van afstand dat het nep is?
 2. Zachtheid: kun je er fijn op liggen?
 3. Poolhoogte: hoe zit het met de poolhoogte(11 mm tot 65 mm)?
 4. Service: krijg ik UV-garantie op het gras?
 5. Kindvriendelijkheid: is het te gebruiken als speelgras?
 6. Diervriendelijkheid: is het geschikt voor gebruik in combinatie met huisdieren?
 7. Materiaal: welke grondstoffen zijn gekozen (zoals polyetheen, polypropeen, polyethyleen, polyurethaan)?
 8. Vormen garen: welke vorm heeft de pool (C-shape of maanvorm)?
 9. Waterafvoer: hoe goed laat de kunstmat het water door?
 10. Mosdraad: geeft een natuurlijk gevoel aan het gras.
 11. Gekleurd: welke kleur groen wil je (zoals mosgroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. Invegen: is het nodig om het kunstgras in te strooien?

Snel en voordelig een mooi en strak groen gazon?

Vergelijk kunstgras leveranciers en vraag een offerte aan voor de laagste prijs in de outlet.

Alles over kunstgras in de tuin

In de winter, het voorjaar, de zomer en de herfst een nette en strakke tuin zonder dat je er iets aan hoeft te doen? Kunstgras maakt dit eenvoudig mogelijk. D.m.v. de nieuwste technologie is het kunstgras bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. De look is erg natuurlijk en het gaat jarenlang mee.

 • Niet langer maaien, bemesten, ontmossen, bijzaaien, besproeien.
 • Strak gazon in elk seizoen (ook bij vrieskou of hete zomers).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Vinkenbuurt is al beschikbaar vanaf €24,50 p/m2.

Informatie over kunstgras op het terras of balkon

Met kunstgras voor op het (dak)terras of balkon heb je het echte gevoel van buiten zijn. Op het balkon is het slim om te kiezen voor een lagere pool (1 centimeter). Het voelt lekker zacht en geeft een natuurlijke uitstraling. De juiste drainage is fundamenteel. Tip: bekijk het goedkope assortiment van bouwmarkten en winkels als Action, Hornbach, Hubo, Praxis, Karwei of Intratuin, Carpetright, Welkoop, Ikea, Kwantum.

 • Het geeft een natuurlijke en uitnodigende sfeer.
 • Geschikt voor kinderen om te spelen
 • Voor een middelgroot balkon van 10 m2 betaal je ongeveer €295,00.

Kindvriendelijk kunstgras speelveld

Kinderen spelen maar wat graag in de tuin. Kunst speelgras biedt veel voordelen. Jonge kinderen kunnen daar zorgeloos op ravotten. Tevens werkt het ook prima met een zwembadje of speeltoestel. Veelal wordt er ook gekozen voor valdemping.

 • Kinderen kunnen altijd heerlijk lekker spelen op een zacht, schoon en groen veldje.
 • De juiste ondergrond voor o.a. speeltoestellen en trampolines.
 • Zo’n kunstgras speelveld laten plaatsen in Vinkenbuurt is al mogelijk voor €23,00 de meter.

Multifunctioneel kunstgras sportveld

Sporten op een namaak grasmat wordt steeds populairder. We zien dit vooral terug in sporten als hockey, voetbal en tennis. Sportclubs zijn er blij mee. Het is gebruiksvriendelijk en makkelijk in onderhoud, je hebt altijd een strak speelveld, en het is hartstikke sterk.

 • Het hele jaar door sporten op een perfecte grasmat.
 • Je hebt nauwelijks onderhoud en het kent een lange levensduur.
 • Voor kunstgras sportvelden gelden geen standaard prijzen. Meer weten? Vraag informatie op bij de kunstgras specialist in Vinkenbuurt.

Kunstgras voor huizen

Dit type kunstgras tapijt kan prima binnen gelegd worden. Het wordt gebruikt bij winkelvloeren, beurzen of pretparken. Ook in een woning (speel- of kinderkamer) is het iets dat we meer en meer terugzien. Een gekleurd of gewoon groen grastapijt voor binnen geeft een speels effect en kan een mooi alternatief voor tapijt zijn.

 • Kunstgras voor binnen geeft een creatief effect.
 • Beschikbaar in bijna alle tinten zodat het past bij elk interieur.
 • Ook leuk op een kinderkamer of speelkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Vinkenbuurt december 2022

Is jouw tuin ook toe aan een nieuwe grasmat? In dat geval wil je vast meer horen over de kostprijs? De kosten van kunstgras worden in de basis berekend aan de hand van poolhoogte, dichtheid van de vezels en de gebruikte materialen. Het goedkoopste kunstgras in Vinkenbuurt is al te bestellen voor €11,25 per m2. In de bijgaande tabel bekijk je de prijzen van grastapijt in Vinkenbuurt. Het gaat hier om de totale kosten inclusief leggen. Je kunt een forse besparing realiseren door verschillende onderdelen zelf uit te voeren. Op Kunstgrasrevolutie.nl kan je ook meer informatie lezen over Kunstgras voor sportvelden.

TypeEchtheidHoogte poolPrijs per m2
SelectNamaaksel2,5 mm€19,50
B-kwaliteitBasic13 mm€28,50
DoorsneeAcceptabel22 mm€39,75
BeterBijna echt39 mm€48,00
Werelds100% natuurlijk50 mm €70,25
Huidige kosten van kunstgras in Vinkenbuurt (aanbieding).
kunstgras-vinkenbuurt

Vind de beste aanbiedingen voor grastapijt

Uiteraard bij professionele hoveniers.

Zoek een hovenier of tuinbedrijf in Vinkenbuurt

Goedkoop zo snel mogelijk kunstgras laten aanleggen in Vinkenbuurt? Het is essentieel dat dit op de correcte manier wordt gelegd zodat de kwaliteit jarenlang goed blijft. Je kunt het beste kiezen voor een een tuinman uit de gemeente Ommen. In het onderstaande overzicht verzamel je contactgegevens van lokale hoveniers (provincie Overijssel) waar je terecht kunt voor tuinontwerpen, verkoop en zelf ook het kunstgras kunnen aanleggen. Op Kunstgrasrevolutie.nl kun je tevens zoeken naar hoveniers in Witharen, Stegeren, Beerze, Arriën en Vilsteren.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Hoveniersbedrijf Ed Bijker BVDe Stouwe 207739 PHVinkenbuurt
Veen Arjan en Marleen vdWoestendijk 27738 PLWitharen
Hoveniersbedrijf StokvisMarckerichter 157732 BAOmmen
Zwaag De Groene Dienstverlener Van derBalkerweg 427731 RZOmmen

Veelgestelde vragen en antwoorden over nepgras

Wat zijn de kosten van kunstgras?
De all-in kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Vinkenbuurt kunnen worden gecalculeerd aan de hand van: het materiaal en de legservice. Uitgaande van poolhoogte, dichtheid van de sprietjes en de gebruikte materialen betaal je om en nabij de €11,00 en €30,00 per m2. Daarbovenop komen nog de arbeidskosten (wisselt tussen de €7,50 & €19,00 per vierkante meter). Tenslotte heb je soms ook nog extra zaken nodig zoals valdemping, grondpennen, brekerzand, instrooizand, lijm.

Is het mogelijk om zelf kunstgras te leggen?
Ja, dit kan je prima zelf doen. Speciaal voor de doe-het-zelvers bieden wij het simpele stappenplan. Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin met een stabiele ondergrond die goed gedraineerd is. Bereken de oppervlakte en bestel altijd wat extra (er is namelijk altijd snijverlies). Verlijm de verschillende delen en zet het op de hoeken vast met de kunstgrashaken. Het is belangrijk dat je de kunstgrasmat goed onderhoud.

Is het geschikt voor kinderen?
Jazeker, kunstgras en kinderen gaan prima samen (dat is ook het geval voor huisdieren zoals katten en honden). Vloerbedekkingen die je kunt kopen in Nederland voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen (geen schadelijke stoffen en waterdoorlatend). Samen met met speciale valdempende platen vormt het een veilige ondergrond bij een glijbaan, klimrek, trampoline of speelweide.

Wat zijn kunstgras coupons en hoe werkt het?
Heb je een klein balkonnetje waar je wat grastapijt op wilt leggen? Een voordelige restpartij moet je dan zeker eens overwegen. Dit zijn restanten van eerdere projecten van ongeveer 10 m2 of nog iets meer. Je kunt ze extra voordelig bestellen bij de kunstgras outlet. Op deze manier kan je wel heel voordelig restpartijen kunstgras in Vinkenbuurt kopen. Handig om te onthouden: houdt altijd goed in de gaten of er kleurverschillen zijn bij de coupons.

Heb ik recht op garantie?
Elke aanbieder kent eigen garantievoorwaarden. Vaak is dat goed geregeld met garanties oplopend van 3 tot 10/20 jaar. Het gaat hierbij om het uitzetten of krimpen van de mat en het (UV) verkleuren van het gras. Wij raden aan om even na te vragen hoe dit precies geregeld is.

Plaats een reactie