Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Lamswaarde

Wil jij ook een prachtig groene tuin? Maar wil je er niet te veel moeite voor doen? Bekijk dan de mogelijkheden van kunstgras in Lamswaarde. Grastapijt heeft veel pluspunten. Het is bijna niet van echt te onderscheiden, je hebt er bijna geen omkijken naar en heeft een lange levensduur. Uiteraard zijn de prijzen de laatste jaren flink gedaald. Op dit portaal check je meer info over verscheidene modellen kunstgras met een handige keuzehulp. Daarbij is er meer uitleg te vinden over prijzen, aanbiedingen en vind je instructies voor het zelf leggen.

 • Kunstgras is een kunststof namaak grasmat dat lijkt op echt gras.
 • Dit wordt toegepast in de voortuin, op het terras of een balkon of voor speelvelden. En het wordt natuurlijk gebruikt in de sport.
 • Het voornaamste voordeel is dat jij in elk seizoen een mooi groen tapijt hebt.
 • Daarnaast hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, kan het intensief gebruikt worden, en laat het water heel goed door.
 • Kunstgras gaat ook heel goed samen met gezinssituaties met kinderen (en huisdieren).
 • Een zachte en onderhoudsarme nep grasmat waar je nog jarenlang van geniet is al te koop vanaf €16,25 per vierkante meter.

Probleemloos en voor lage prijzen kunstgras inkopen?

Bekijk aanbieders en vraag gratis staal op.

Kunstgras laten leggen in Lamswaarde

Zelf een kunstgrasmat aanleggen is best een complexe klus. Heb je geen zin in gedoe of kun je zelf niet klussen? Je kunt dit dan het beste overlaten aan kunstgras legservice in Lamswaarde. Een gespecialiseerd bedrijf neemt alles voor je uit hand. Je hebt er zelf geen omkijken naar, je hebt geen gereedschap nodig en je weet ook zeker dat het helemaal netjes aangelegd wordt. Via onze experts kan je ook terecht voor meer info over Type kunstgras.

Zelf leggen, hoe werkt dat?
Eventueel kan je kunstgras zelf leggen. Je bespaart al snel vele honderden euro’s. In onderstaand stappenplan bieden we hierover extra informatie. Het alternatief is om bepaalde dingen zelf te doen. Het afvoeren dan het oude gras en het vlak maken van de ondergrond zou je zelf (met wat hulp) kunnen doen. Het verwerken van de nieuw te leggen grasmat kan je dan uitbesteden aan de leverancier.

8 simpele stappen voor het leggen van kunstgras

 1. Ondergrond prepareren

  Stort het oude gras af. Zorg voor een stabiele ondergrond die goed gedraineerd is.

 2. Uitvlakken

  Breng een laag stratenmakerszand aan. Probeer hierna alles te egaliseren, dit kan met een balk / waterpas of een trilplaat.

 3. Onderdoek

  Breng het stabilisatiedoek aan. Het voorkomt dat er onkruid doorkomt en verhelpt eventuele oneffenheden.

 4. Rol het kunstgras uit

  Pak de matten uit verpakking en leg het recht op de grond. Het is het fraaist als je tegen de vezelrichting inkijkt. Zorgt dat er wat gras over de randen steekt.

 5. Snijden van de naden

  Ga het kunstgras op maat snijden. Kies hiervoor een goed stanleymes. Check of alle delen / naden strak tegen elkaar liggen.

 6. Vastlijmen

  Indien je grasmat breder wordt dan 4 meter ontkom je niet aan een naad. De losse delen kan je weer aan elkaar bevestigen door middel van kunstgrastape.

 7. Vastslaan

  Door middel van de unieke kunstgras haken is het geheel vast te zetten. Plaats de haken om de 50 cm langs de randen van de mat.

 8. Opborstelen

  Het grastapijt zal compact geleverd worden en is dus platgedrukt. Borstel het op met een harde bezem zodat de sprieten mooi rechtop komen te staan. Daarnaast kan je het geheel inzanden met kwartszand zodat het nog een beetje extra verzwaard wordt.

Keuzehulp: welk type kunstgras kan ik het beste kiezen?

Door het leggen van kunstgras geniet jij vanaf het eerste moment van een strakke groen tuin. Dankzij de nieuwste innovaties is het haast niet te zien dat het namaak is. Geen uitgedroogde stukken en je hoeft niet meer te maaien, kantjes knippen of te besproeien. Dat klinkt toch goed? We kennen allerlei producten. Houd vooral rekening met kwaliteit van de vezels, look, sprietlengte en garantie. Onze keuzehulp kan je gebruiken bij het zoeken naar het beste kunstgras in Lamswaarde.

12 aandachtspunten bij kunstgras bestellen in Lamswaarde

 1. Realistisch: heeft het een natuurlijke uitstraling, of oogt het erg plastic?
 2. Zachtheid: hoe zacht is het materiaal?
 3. Hoogte: hoe zit het met de poolhoogte(15 mm tot 65 mm)?
 4. Service: hoe zit het met garantie op de invloed van UV-straling?
 5. Kindvriendelijkheid: kunnen kinderen zacht spelen op het gras?
 6. Diervriendelijk: hoe goed is dit gras voor huisdieren als katten of honden?
 7. Materiaal: waar is het gras van gemaakt (gewoonlijk polyethyleen, polypropeen, polyurethaan, polyetheen)?
 8. Vormen garen: hoe de spriet gevormd is (de C-shape nadert het meest de realiteit)?
 9. Waterdoorlatend: zitten er bijvoorbeeld drainagegaten in de tapijtrug?
 10. Gekleurd mosdraad: nog realistischer en extra zware kwaliteit.
 11. Gekleurd: welke kleur groen wil je (zoals oudgroen) of ga je voor gekleurd kunstgras?
 12. Instrooizand: is het nodig om het grastapijt ook in te strooien?

Ook genieten van een prachtig groen grasveld?

Vergelijk kunstgras bedrijven en vind de beste aanbieding in de outlet.

Kunstgras in de tuin leggen

Alle dagen van het jaar een mooie en strakke groene tuin zonder dat je hoeft te maaien, bemesten of sproeien? Namaak gras in de tuin heeft heel veel voordelen. Door middel van de laatste innovaties lijkt het net of je echt gras achter je huis hebt liggen. De look is erg natuurlijk en het gaat jarenlang mee.

 • Nooit meer bijzaaien, ontmossen, verticuteren, maaien, bemesten.
 • Kan worden toegepast in elke weerssituatie (kan tegen sneeuw, regen, hagel, hitte, vrieskou etc.).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Lamswaarde is al beschikbaar vanaf €24,00 per strekkende meter.

Kunstgras op het terras of balkon

Met kunstgras voor op het (dak)terras of balkon heb je een frisse uitstraling gerealiseerd. Op een balkon zijn er speciale matten met een korte spriet. Het voelt fijner aan dan tegels en je hebt meteen het tuingevoel. De eigenschap “waterdoorlatend” is belangrijk. Bekijk eens het betaalbare assortiment bij bouwmarkten en winkels als Karwei, Hornbach, Praxis, Action, Gamma of Welkoop, Ikea, Leenbakker, Kwantum, Intratuin.

 • Het geeft een toegankelijke en fijne look.
 • Het is een veilige ondergrond.
 • Voor een gemiddeld balkon (10 vierkante meter) betaal je plus minus €287,50.

Kindvriendelijk kunstgras speelveld

Kinderen spelen graag in de tuin. Kunst speelgras is perfect voor hen. Kinderen kunnen zich er het hele jaar door vermaken. Eveneens is het verstandig i.c.m. een zwembad, glijbaan of trampoline. Doorgaans wordt er ook gekozen voor valdemping.

 • Kinderen kunnen wanneer ze willen zonder zorgen buiten spelen.
 • De juiste ondergrond voor een schommel, glijbaan of trampoline.
 • Zo’n kunstgras speelveld laten plaatsen in Lamswaarde kan al voor €21,50 per vierkante meter.

Multifunctioneel kunstgras sportveld

Sporten uitoefenen op namaak grasmatten wordt steeds populairder. Vooral bij sporten als tennis, hockey, golf en natuurlijk voetbal. Het heeft dan ook veel pluspunten. De onderhoudsploeg heeft er bijna geen werk aan, het is bespeelbaar onder praktisch alle weersomstandigheden en het is hartstikke sterk.

 • Altijd sporten op een perfecte grasmat.
 • Gebruiksvriendelijk, onderhoudsarm en kostenbesparend.
 • De prijzen hangen af van de sport die gespeeld wordt. Kies uitsluitend voor een betrouwbare kunstgras specialist in Lamswaarde.

Kunstgras voor in huis

Een speciaal kunstgras tapijt kan je ook prima binnen gebruiken. Denk dan o.a. aan speelhallen, winkels of een evenementenhal. Ook in een woning (speel- of kinderkamer) kan het een prettig vloertype zijn. Een laagpolig grastapijt voor binnen geeft een bijzondere uitstraling en kan gebruikt worden i.c.m. andere vloerbedekkingen.

 • Kunstgras voor binnen zorgt voor een unieke uitstraling.
 • Het aanbod bestaat uit verschillende kleuren zodat het in elke woning past.
 • Erg geschikt als ondergrond voor een speelkamer.

Tarieven en aanbiedingen van grastapijt in Lamswaarde juni 2024

Is jouw tuin ook toe aan een nieuwe grasmat? Dan ben je misschien allereerst benieuwd naar de kostprijs? De totale kosten van kunstgras worden hoofdzakelijk bepaald door poolhoogte, zachtheid en de vezelvorm. Het goedkoopste kunstgras in Lamswaarde haal je al in huis v.a. €17,25 / m2. In de tabel hieronder tref je de prijzen van grastapijt in Lamswaarde. In deze tarieven is leggen inbegrepen. Je bent een stuk goedkoper uit door bepaalde handelingen zelfstandig te doen. Op dit portaal lees je ook meer over Kunstgras voor sportvelden.

SoortEchtheidSpriethoogtePrijs per m2
VoordeelNamaaksel2,5 mm€21,50
Low-endKan beter11 mm€30,50
Gangbaar3 sterren21 mm€38,75
BesteNatuurgetrouw35 mm€51,25
EersteklasGeen-imitatie59 mm€69,25
Indicatie van kosten van kunstgras in Lamswaarde (aanbieding).
kunstgras-lamswaarde

Het beste grastapijt voor de laagste prijs

Uiteraard bij professionele hoveniers.

Erkende hoveniers en tuinbedrijven in Lamswaarde

Voordelig en direct kunstgras laten aanleggen in Lamswaarde? Het is essentieel dat dit op de correcte manier wordt gelegd zodat het ook lang mee gaat. Laat dit doen door een tuinman uit de gemeente Hulst. In de tabel hieronder verzamel je de gegevens van regionale hoveniers (provincie Zeeland) die gespecialiseerd zijn in het kiezen van de juiste vezel en kunstgras leggen in en rondom je huis. Op deze website ontdek je ook leveranciers in Hengstdijk, Kuitaart, Terhole, Vogelwaarde en Koewacht.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Veelgestelde vragen en antwoorden over nepgras

Hoe duur is kunstgras?
De verwachte kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Lamswaarde bestaan uit 2 onderdelen: het materiaal en natuurlijk de arbeid voor het leggen. Uitgaande van hoogte van de sprieten, dichtheid van de grassprieten en de uitstraling ben je tussen de €19,00 – €35,00 voor een m2. Daarbij komen nog de kosten van de legservice (schommelt tussen €7,50 tot €19,50 per strekkende meter). Ook heb je af en toe nog andere onderdelen zoals valdemping, instrooizand, gereedschap, grondpennen, brekerzand.

Is het mogelijk om zelf kunstgras te leggen?
Ja, dit is gemakkelijk zelf te doen. Hiervoor gebruik je ons handige stappenplan. Ga niet zomaar aan de slag, maar lees je goed in. Begin met een sterke en stabiele onderlaag welke erg goed water doorlaat. Zorg dat je voldoende rollen bestelt (neem een snijverlies van 5%). Laat alle delen mooi aansluiten door ze te lijmen en zet het op de hoeken vast met de kunstgrashaken. Let erop dat de kunstgrasmat schoon en netjes blijft (onderhoud).

Is het geschikt voor kinderen?
Absoluut, kinderen en kunstgras is een goede combinatie (en trouwens ook voor huisdieren zoals katten en honden). Spullen die je kunt kopen in Nederland zijn uitgebreid onderzocht en voldoen aan de normen (geen losse of scherpe onderdelen en waterdoorlatend). Met een ondergrond met valdemping creëer je een veilige omgeving bij een speeltuin of in een speelweide.

Wat zijn kunstgras coupons en hoe werkt het?
Wil jij een klein (dak)terras of balkon voorzien van grastapijt? Een restpartij is dan zeker een optie. Dit zijn zogenaamde restjes die nog groot genoeg zijn voor kleine projecten. Bij een tapijtwinkel of tuincentrum vind je bij de kunstgras outlet. Hierdoor kan je wel heel voordelig restpartijen kunstgras in Lamswaarde kopen. Handig om te onthouden: bij verschillende coupons kan er kleurverschil zijn.

Hoeveel jaar garantie krijg ik?
Elke fabrikant heeft zijn eigen voorwaarden. In de basis geven ze een termijn van 5 tot wel 20 jaar. Je kunt hier aanspraak op maken bij ongewone slijtage en bij verkleuring van de pool (UV-bestendig). Het is zeer belangrijk om vooraf na te kijken op welke garantievoorwaarden je kunt terugvallen.

Plaats een reactie