Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Horst aan de Maas

Droom jij ook van een mooi en strak groen gazon? Maar ontbreekt het je aan de tijd? Stap dan over op kunstgras in Horst aan de Maas. Grastapijt heeft heel veel voordelen. Het geeft een heel mooi aanzicht, je hebt er bijna geen onderhoud aan en is erg duurzaam en milieuvriendelijk. Daarnaast kan je het vrij goedkoop leggen. Via onze vergelijker bekijk je aanvullende informatie over de diverse types kunstgras ondersteund met praktische tips. Daarna lees je hier meer over de tarieven, aanbiedingen en instructies voor het leggen.

 • Kunstgras is een grastapijt gemaakt van PU of PE.
 • Dit wordt toegepast in tuintjes, op het terras of een balkon of voor speelvelden. En ook in het hockey, voetbal en tennis is het niet meer weg te denken.
 • Reden voor deze aankoop: dat je elke dag van het jaar een mooi groen tapijt hebt.
 • Verder vergt het weinig onderhoud, is het heel sterk materiaal, en kan het tegen (extreem) weer.
 • Kunstgras wordt ook vaak gekozen voor jonge gezinnen met kinderen (en huisdieren).
 • Een degelijke namaak grasmat waar je nog jarenlang van geniet is al te koop vanaf €17,00 p/m2.

Probleemloos en tegen lage tarieven kunstgras kopen?

Bekijk leveranciers en ontvang een gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Horst aan de Maas

Kunstgras leggen vraagt om enige voorbereiding. Zoek jij naar een kortetermijnoplossing of kun je zelf niet klussen? Laat dit dan doen door een kunstgras legservice in Horst aan de Maas. Een deskundige wil je daar graag bij ondersteunen. Je hebt er zelf geen omkijken naar, al het voorwerk kun je overslaan en de kwaliteit is uitstekend. Via onze blogs bekijk je ook informatie over Kunstgras tuin.

Instructies zelf leggen
Als je handig bent of zin in een uitdaging hebt is kunstgras zelf leggen een goed idee. Dit scheelt veel geld. In het onderstaande stappenplan kun je daarover meer lezen. Het alternatief is om bepaalde dingen zelf te doen. Het afvoeren dan het oude gras en het aanbrengen van een zandbed zijn prima klussen om zelf te doen. Het snijden, lijmen en leggen van de grasmat laat je over aan de legservice.

Kunstgras leggen in 8 stappen

 1. Ondergrond recyclen

  Ga de oude grasmat opruimen. Zorg voor een stabiele ondergrond en pas goede drainage toe.

 2. Vlak maken

  Breng een zandbed aan (5 tot 10 cm). Vervolgens egaliseer je alles, dit kan met een balk / waterpas of een trilplaat.

 3. Stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op de grond. Dit houdt mollen tegen en zorgt dat alles stabiel blijft liggen.

 4. Leg het kunstgras op z’n plek

  Zorg dat de matten op de geschikte plek liggen en verwijder eventuele plooien. Het is het fraaist als je tegen de spriet-richting in kijkt. Zorgt dat er wat gras over de randen steekt.

 5. De naden snijden

  Snijd de grasmatten op maat. Dit doe je met een lang mes. Het is belangrijk dat eventuele naden goed tegen elkaar komen te liggen.

 6. Lijmen

  Bij oppervlaktes breder dan 4 meter ontkom je niet aan een naad. Je kunt het aan elkaar lijmen met een lijmband of speciale kunstgraslijm.

 7. Zet alles vast

  Door gebruik te maken van de sterke kunstgras haken is dit te verankeren. Bevestig deze ankers om de 50 cm langs de randen van de grasmat.

 8. Opborstelen

  Het gras wordt doorgaans op rol bezorgd (dus moet de pool nog uitzetten). Borstel de mat op tegen de pool in zodat de sprieten mooi rechtop komen te staan. Tevens kan je ook kwartszand gebruiken om eventuele vouwen en kreukels te voorkomen.

Keuzehulp: welk type kunstgras kiezen?

Wanneer je kiest voor kunstgras geniet je elk seizoen van een mooie en strakke groene tuin. Het is tegenwoordig bijna niet te merken dat je met nep gras te maken hebt. Geen kale plekken en je hoeft het niet winterklaar te maken of of andere onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Hoe klinkt dat? Je kunt kiezen uit verschillende types. Er zit veel verschil in kwaliteit van de vezels, uitstraling, hoogte en garantie. De keuzehulp hieronder kan je gebruiken bij het uitzoeken van het beste kunstgras in Horst aan de Maas.

12 tips en tricks bij het kunstgras bestellen in Horst aan de Maas

 1. Echtheid: heeft het gras een mooie natuurlijke uitstraling, of valt meteen op dat het niet echt is?
 2. Zachtheid: hoe zacht is het materiaal?
 3. Lengte: hoe lang is de pool (11 mm tot 55 mm)?
 4. Nazorg: krijg ik UV-garantie op het gras?
 5. Kindvriendelijk: is de grasmat geschikt voor kinderen (speelgras)?
 6. Diervriendelijk: kan ik mijn dieren hierop laten lopen (honden of katten)?
 7. Materiaal: welke bestanddelen zijn gebruikt (standaard polyurethaan, polypropyleen, polyetheen, polyethyleen)?
 8. Vormen garen: welke vorm heeft de pool (C-shape of mogelijk een flat-shape)?
 9. Watervriendelijk: zitten er bijvoorbeeld drainagegaten in de tapijtrug?
 10. Geïntegreerd mosdraad: dit geeft volheid aan de groene grasvezels.
 11. Kleur: welke tint groen zoek je (zoals dennegroen) of wil je liever gekleurd kunstgras?
 12. Invegen: is het noodzakelijk om het in te vegen met kwartszand?

Het hele jaar een strak grasveld achter het huis?

Vergelijk kunstgras specialisten en bekijk de laagste prijs in de outlet.

Alles over kunstgras in de tuin

Het hele jaar door een mooie groene tuin zonder dat je het hoeft te onderhouden? Door kunstgras in de tuin te leggen ben je snel klaar. Via de nieuwste hoogpolige matten lijkt het net of je echt gras achter je huis hebt liggen. Het heeft een sfeervolle uitstraling en het gaat jarenlang mee.

 • Nooit meer onkruid wieden, ontmossen, besproeien, verticuteren, bemesten.
 • Kan worden toegepast in elke weerssituatie (zowel bij hitte als sneeuw en vrieskou).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Horst aan de Maas kan je al uitbesteden vanaf €18,00 voor een m2.

Kunstgras geschikt voor een balkon of terras

Met kunstgras voor op het (dak)terras of balkon haal je het buitengevoel echt naar boven. Voor een balkon raden we je aan te kiezen voor een korte spriet. Dit is een zacht product en het geeft meteen een gezellige sfeer. De eigenschap “waterdoorlatend” is onmisbaar. Dit type product ligt vaak wel goedkoop bij bouwmarkten en winkels als Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo, Karwei of Carpetright, Leenbakker, Intratuin, Kwantum, Ikea.

 • Je creëert een natuurlijke en fijne look.
 • Het wordt niet heet in de zon.
 • Voor een klein terras of gemiddeld balkon (10 m2) betaal je gemiddeld €287,50.

Kindvriendelijk kunstgras speelveld

Kinderen spelen maar wat graag in de tuin. Kunst speelgras biedt veel voordelen. Jonge kids kun je daar zonder problemen op laten spelen. Daarbij biedt het extra veiligheid in combinatie met speeltoestellen of een opblaasbad. Doorgaans wordt het geleverd met valdemping.

 • Kids kunnen elke dag van het jaar spelen op een schoon en groen gazon.
 • Een populaire ondergrond voor o.a. speeltoestellen en trampolines.
 • Dit kunstgras speelveld laten plaatsen in Horst aan de Maas kan je al uitbesteden vanaf €18,00 voor een vierkante meter.

Kunstgras voor sporten

Professioneel en amateur sporten op namaak grasmatten begint langzaam de standaard te worden. Het is bijna niet weg te denken in het tennis, hockey, golf en natuurlijk voetbal. Voor sportverenigingen biedt het veel comfort. Het is bijzonder onderhoudsarm, sporters kunnen er het hele jaar gebruik van maken, en het is hartstikke sterk.

 • Het hele jaar door sporten op een perfecte grasmat.
 • Onderhoudsarm en het gaat lang mee.
 • De prijzen variëren per sport, en gebruikte materialen. Voor meer info en offertes kan je terecht bij de kunstgras specialist in Horst aan de Maas.

Kunstgras voor thuis

Zo’n kunstgras tapijt is ook eenvoudig binnen te gebruiken. Denk dan o.a. aan een stand op een beurs of in een winkel. Ook in speelruimtes of slaapkamers komt het goed van pas. Een donkergroen grastapijt voor binnen geeft een speels effect en is een mooi alternatief voor vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen is eenvoudig te leggen.
 • Te krijgen in bijna elk denkbare tinten zodat het past bij elk interieur.
 • Ideaal voor een game- of speelkamer.

Kosten en aanbiedingen van grastapijt in Horst aan de Maas april 2024

Enthousiast, en wil je het meteen laten leggen? Dan wil je eerst wel wat meer weten over de prijzen? De totale kosten van kunstgras kunnen gecalculeerd worden door te kijken naar poolhoogte, waterdoorlaatbaarheid en de hoeveelheid vezels. Het goedkoopste kunstgras in Horst aan de Maas heb je al vanaf €12,25 per m2. In de onderstaande tabel vind je de prijzen van grastapijt in Horst aan de Maas. Dit is een totaalprijs inclusief legservice. Je kunt al snel wat geld besparen door zelf al de oude grasmat af te voeren. Op deze pagina kan je ook terecht voor meer info over Voordeligste kunstgras.

SoortEchtheidSpriethoogteKosten per m2
GoedkoopSlecht2,5 mm€20,25
InstapStandaard8 mm€27,75
Modaal3 sterren20 mm€37,75
GeweldigNet echt35 mm€47,75
A-kwaliteitGeen-imitatie51 mm€71,50
Lijst met kosten van kunstgras in Horst aan de Maas (aanbieding).
kunstgras-horst-aan-de-maas

Vind de beste grastapijt aanbiedingen

Vind een hovenier die bij je past.

Zoek een hovenier of tuinbedrijf in Horst aan de Maas

Voor een lage prijs zo snel mogelijk kunstgras laten aanleggen in Horst aan de Maas? Het is aan te raden dat dit op de juiste manier gedaan wordt zodat jij er jarenlang van kunt genieten. Laat dit dan ook doen door een een tuinman uit de gemeente Horst aan de Maas. In het bijgaande overzicht tref je contact- en adresgegevens van regionale hoveniers (provincie Limburg) waar je terecht kunt voor het kiezen van het juiste product en het vakkundig aanleggen van de matten. Op deze pagina ontdek je ook tuincentra in Bergen Limburg, Maasdriel, Sint Anthonis, Boxmeer en Venray.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Nepgras FAQ: alle veelgestelde vragen

Wat betaal ik voor kunstgras in de tuin?
De totale kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Horst aan de Maas zijn tweeledig: het grastapijt en de vergoeding voor de legservice. Afhankelijk van lengte, dichtheid van de sprietjes en het materiaal ligt de prijs tussen de €20,00 en €40,00 p/m2. Daarbovenop komen nog de arbeidskosten (rond de €10,50 tot €22,00 voor een vierkante meter). Als laatste moet je soms rekenen op andere onderdelen zoals valdemping, lijm, brekerzand, stabilisatiedoek, grondpennen.

Is het aan te raden om zelf kunstgras te leggen?
Ja, dit is zeker een optie. Hiervoor gebruik je ons duidelijke stappenplan. Je moet je vooraf wel goed inlezen. Begin met een sterke en stabiele onderlaag en pas goede drainage toe. Bereken vooraf goed hoeveel rollen je nodig hebt (er is namelijk altijd snijverlies). Lijm de verschillende banen aan elkaar en zet het op de hoeken vast met de kunstgrashaken. Het is essentieel dat je het onderhoud blijft uitvoeren (o.a. kunstgrasmat opborstelen).

Is het kindvriendelijk?
Absoluut, kinderen en kunstgras is een goede combinatie (dat geldt ook voor huisdieren zoals katten en honden). Spullen die in Nederland verkocht worden zijn getest en voldoen aan de veiligheidsvoorwaarden (100% lood- en cadmiumvrij en waterdoorlatend). In combinatie met valdemping platen is het bovendien perfect bij o.a. speeltoestellen, een klimrek, glijbaan of speelweide.

Wat zijn kunstgras coupons en hoe werkt het?
Heb je een klein balkonnetje waar je wat grastapijt op wilt leggen? Een restpartij moet je dan zeker eens overwegen. Dit zijn restanten die heel geschikt zijn voor kleinere oppervlaktes. Je komt ze dikwijls tegen in de kunstgras outlet. Hierdoor kan je extra goedkoop restpartijen kunstgras in Horst aan de Maas kopen. Bedenk wel: houdt altijd goed in de gaten of er kleurverschillen zijn bij de coupons.

Heb ik recht op garantie?
Elke fabrikant kent eigen garantievoorwaarden. In de basis heb je recht op een garantie rond de 10 jaar. Denk dan met name aan vroegtijdige slijtage en bij verkleuring van de pool (UV-bestendig). Het is aan te raden om te allen tijde inzichtelijk te hebben op welke garanties je aanspraak kunt maken.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie