Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Haskerdijken

Droom jij ook wel eens van een mooie groene tuin? Maar zie je het vele onderhoud niet zitten? Stap dan over op kunstgras in Haskerdijken. Grastapijt heeft veel pluspunten. De echtheid is de laatste jaren flink toegenomen, heeft heel weinig onderhoud nodig en kan het heel goed tegen intensief gebruik. Uiteraard zijn de prijzen de laatste jaren flink gedaald. Op dit portaal bekijk je aanvullende informatie over de verschillende varianten kunstgras met daarbij een praktische keuzehulp. Daarnaast kan je hier meer informatie vinden over de verwachte kosten, aanbiedingen en vind je hoveniers en specialisten uit de regio.

 • Kunstgras is een kunstmatig alternatief voor gras.
 • Het wordt gebruikt in jouw achter- of voortuin, terrassen of balkons of als ondergrond om op te spelen. We zien het daarnaast ook veel in de sport.
 • Positief hieraan is dat je elke dag van het jaar een strak en groen gazon hebt liggen.
 • Ook heb je er bijna geen omkijken naar, is het duurzaam, en heeft het geen last van regen, sneeuw of hitte.
 • Kunstgras gaat ook heel goed samen met jonge gezinnen met kinderen (en huisdieren).
 • Een onderhoudsvriendelijke nep grasmat voor een terras of tuin is er al vanaf €16,25 voor één m2.

Probleemloos en zonder hoge kosten kunstgras kopen?

Bekijk specialisten en ontvang een gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Haskerdijken

Zelfstandig kunstgras leggen is lastiger dan je misschien denkt. Ontbreekt het je aan de tijd of doe je het liever niet zelf? Het beste laat je dit dan doen door een kunstgras legservice in Haskerdijken. Een team van experts neemt alles voor je uit hand. Je hoeft zelf praktisch niets te doen, je hebt geen gereedschap nodig en je weet zeker dat je garanties behoud. Via onze experts kan je ook meer informatie lezen over Voordeligste kunstgras.

Zelf leggen, hoe werkt dat?
Vanzelfsprekend kan je het kunstgras zelf leggen. Dit bespaart een hoop geld. In de instructies in het volgende hoofdstuk geven we hier een toelichting op. Er is natuurlijk ook een tussenoplossing. Het uitzetten en afgraven van de ondergrond en het vlak maken van de ondergrond zijn prima klussen om zelf te doen. Het verwerken van de nieuw te leggen grasmat wordt dan gedaan door de hovenier.

Zelf kunstgras leggen in 8 heldere stappen

 1. Oude ondergrond verwijderen

  Ga de oude grasmat opruimen. Zorg voor een stabiele en sterke onderlaag die het water goed afvoert.

 2. Gelijktrekken

  Zorg voor een zandbed (stratenmakerszand). Egaliseer de vloer nu (gebruik daarvoor een houten lat of waterpas).

 3. Onderdoek

  Leg het stabilisatiedoek op het zandbed. Dit stopt mollen en ander ongedierte en zo krijgt je niet zo snel deuken en putten.

 4. Het kunstgras uitrollen

  Leg de matten op de juiste plek en leg het recht op de grond. Je krijgt het beste resultaat wanneer je tegen de vezelrichting inkijkt. Houd altijd wat ruimte over aan de zijkanten.

 5. Bijsnijden

  Snijd het gras netjes op maat. Dit doe je met een lang mes. Je moet wel zorgen dat de naden wel goed op elkaar aansluiten.

 6. Lijmen

  Is jouw gazon breder dan 4 meter? Dan krijg je een naad. De losse delen kan je weer aan elkaar bevestigen door te kiezen voor nadenbanden of kunstgrastape.

 7. Zet alles vast

  Met de sterke kunstgras haken kan je de grasmat stevig vastmaken. Plaats de haken om de 50 cm langs de randen van de mat.

 8. Opborstelen

  Je ontvangt het kunstgras op rol(dus moet de pool nog uitzetten). Borstel voorzichtig tegen de vezelrichting in zodat het bijna niet van een echte grasmat te onderscheiden is. Eventueel kan je het geheel inzanden met kwartszand wat weer zorgt voor extra stabiliteit.

Keuzehulp: welk type kunstgras kiezen?

D.m.v. kunstgras geniet je altijd van een mooie groene tuin. Het is vandaag de dag nauwelijks nog te merken dat je met nep gras te maken hebt. Geen verdroogde delen en je hoeft niet meer te maaien, kantjes knippen of te besproeien. Is dat niet geweldig? Er bestaan veel producten. We onderscheiden ze op het gebied van sterkte, look, sprietlengte en milieuvriendelijkheid. Deze keuzehulp is praktisch bij het selecteren van het beste kunstgras in Haskerdijken.

12 kooptips bij kunstgras bestellen in Haskerdijken

 1. Hoe echt lijkt het: is het een mooie, volle mat of is het duidelijk nep?
 2. Zachtheid: is het geschikt om lekker op te liggen?
 3. Lengte: hoe hoog is het gras (11 mm tot 60 mm)?
 4. Aftersales: hoe zit het met garantie op de invloed van UV-straling?
 5. Kindvriendelijk: kan ik met een gerust hart kinderen laten spelen op het gras?
 6. Diervriendelijkheid: is het gras ook veilig voor mijn hond of kat?
 7. Materiaal: hoe komt het gras tot stand (denk aan polypropyleen, polyurethaan, polyetheen, polypropeen)?
 8. Vormen garen: wat is de vorm van de spriet (de C-shape nadert het meest de realiteit)?
 9. Waterdoorlatendheid: kan het water goed weglopen?
 10. Ingeweven mosdraad: zorgt voor extra steun en een zacht gevoel.
 11. Gekleurd: wil je liever iets lichter- of donkerder groen (legergroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. Instrooien: is het nodig om de grasmat jaarlijks in te vegen?

Altijd een strak groen gazon?

Vergelijk kunstgras bedrijven en vraag een offerte aan voor de laagste prijs in de outlet.

Informatie over kunstgras in de tuin

Snel en voordelig een mooi en strak grasveld zonder dat je er iets aan hoeft te doen? Dat is mogelijk met kunstgras voor in de tuin. Door de nieuwste hoogpolige matten lijkt het net of je echt gras achter je huis hebt liggen. Het heeft een warme uitstraling en het is een duurzame keuze.

 • Niet langer ontmossen, verticuteren, onkruid wieden, bemesten, besproeien.
 • Geschikt voor alle weersomstandigheden (ook bij hitte of kou).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Haskerdijken is al mogelijk vanaf €20,00 p/m2.

Kunstgras op het terras of balkon

Met kunstgras op terrassen of balkons realiseer je een ruimtelijke en natuurlijke setting. Op het balkon kun jij het beste kiezen voor een lagere pool (1 centimeter). Het voelt fijner aan dan tegels en geeft een kleurrijke sfeer. Een goede afwatering is van groot belang. Dit is heel goed verkrijgbaar bij bouwmarkten en winkels als Action, Gamma, Karwei, Hornbach, Praxis of Welkoop, Intratuin, Kwantum, Leenbakker, Carpetright.

 • Je bereikt daarmee een landelijke en uitnodigende sfeer.
 • Het biedt een lekker zachte ondergrond.
 • Voor een terrasje van zo’n 10 vierkante meter moet je denken aan zo’n €282,50.

Kunstgras speelveld voor de kinderen

Kinderen spelen graag in de tuin. Kunst speelgras is ideaal voor de kids. Kinderen kunnen het hele jaar op een fijn groen gazon spelen. Daarnaast werkt het ook prima met een zwembad, glijbaan of trampoline. Veelal is valdemping ook een goede extra keuze.

 • Kinderen kunnen elke dag van het jaar lekker buiten spelen.
 • Een veilige ondergrond voor o.a. speeltoestellen en trampolines.
 • Dit kunstgras speelveld laten plaatsen in Haskerdijken is al mogelijk vanaf €19,50 per M2.

Kunstgras sportveld als de vervanger van echt gras

Onbezorgd sporten op namaak grasmatten gebeurt steeds meer. Vooral bij sporten als voetbal, tennis, hockey, korfbal, etc. Sportclubs zijn er blij mee. De onderhoudsploeg heeft er bijna geen werk aan, je kunt er elke dag van het jaar op sporten, en het heeft een lange levensduur.

 • Elke maand een professionele grasmat.
 • Onderhoudsarm en het kent een lange levensduur.
 • Het realiseren van een kunstgras sportveld is vakwerk. Voor meer info en offertes kan je terecht bij de kunstgras specialist in Haskerdijken.

kunstgras voor woningen

Een speciaal kunstgras tapijt zien we steeds vaker binnen. Zo komt het van pas bij winkelvloeren, beurzen of pretparken. Ook in een woning (speel- of kinderkamer) kan het een prettig vloertype zijn. Een laagpolig grastapijt voor binnen realiseert een frisse look en kan een mooi alternatief voor tapijt zijn.

 • Kunstgras voor binnen geeft een creatief effect.
 • Het is te verkrijgen in verschillende tinten en geeft een bijzondere twist aan jouw woning.
 • Een perfecte ondergrond voor een speelkamer.

Onkosten en aanbiedingen van grastapijt in Haskerdijken februari 2023

Wil jij jouw tuin of balkon aanpakken? Dan heb je vast behoefte aan info over de tarieven? De totale kosten van kunstgras kunnen gecalculeerd worden door te kijken naar sprietlengte, zachtheid en het materiaal. Het goedkoopste kunstgras in Haskerdijken bestel je al vanaf €10,50 per m2. In het onderstaande overzicht vergelijk je de prijzen van grastapijt in Haskerdijken. Het gaat hier om de totale kosten inclusief leggen. Je kunt een forse besparing realiseren door zelf de nodige werkzaamheden uit te voeren. Op dit portaal kan je ook terecht voor meer info over Kunstgras voor terras.

SoortEchtheidSpriethoogtePrijs per m2
ActieNiet echt2 – 4 mm€19,75
Low-endMatig13 mm€31,50
GemiddeldGoed24 mm€40,50
LuxeUitstekend35 mm€49,75
TopsegmentFantastisch echt50 mm €70,25
Overzicht met kosten van kunstgras in Haskerdijken (aanbieding).
kunstgras-haskerdijken

Bekijk grastapijt acties en aanbiedingen

Vind een hovenier die bij je past.

Vind een hovenier of tuinbedrijf in Haskerdijken

Voor een lage prijs en in no-time kunstgras laten aanleggen in Haskerdijken? Het is noodzakelijk dat dit op de juiste manier wordt geregeld zodat je er jarenlang plezier van hebt. Je kunt het beste kiezen voor een een tuinman uit de gemeente Heerenveen. In onderstaand schema tref je de gegevens van regionale hoveniers (provincie Friesland) die diensten kunnen leveren zoals het adviseren van de juiste materialen en het leggen van kunstgras. Via onze vergelijker vind je ook gemakkelijk aanbieders in Vegelinsoord, Nijehaske, Oudehaske, Sintjohannesga en Rotsterhaule.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
GSF Groenservice FrieslandGrevenweg 118467 SKVegelinsoord
Meijer Tuin & HuisJousterweg 51/A8465 PBOudehaske
Jonkman tuin en klussenbedrijf.Jousterweg 608465 PKOudehaske
Hovenierbedrijf BouknegtTurfstuke 228465 RROudehaske

Veelgestelde vragen en antwoorden over nepgras

Wat betaal ik voor kunstgras in de tuin?
De onkosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Haskerdijken kunnen worden gecalculeerd aan de hand van: het grastapijt en de loonkosten voor het leggen. Gebaseerd op hoogte van de sprieten, dichtheid van de vezels en het materiaal liggen de kosten zo tussen de €17,00 – €39,00 per vierkante meter. Daarbovenop heb je nog de kosten van het leggen van de rollen (ligt tussen de €9,50 tot €18,00 per vierkante meter). Ten derde heb je af en toe nog onkosten voor instrooizand, valdemping, brekerzand, grondpennen, stabilisatiedoek.

Is het mogelijk om zelf kunstgras te leggen?
Ja, dit is erg eenvoudig. Je kunt gebruik maken van ons 8-stappenplan. Ga niet zomaar aan de slag, maar lees je goed in. Zorg voor een rechte en stevige ondergrond met een goede waterafvoer. Bestel altijd een beetje extra gras (je hebt altijd wat snijverlies). Lijm de delen aan elkaar met een zelfklevende lijmband en zet het vast met grondpennen. Het is aan te raden dat je het onderhoud van de kunstgrasmat niet vergeet.

Is het geschikt voor kinderen?
Uiteraard is kunstgras zeer geschikt voor gebruik door kinderen (dat is ook het geval voor huisdieren zoals honden en katten). Spullen die verkocht worden in Nederland zijn getest en voldoen aan de veiligheidsvoorwaarden (geen losse stukjes en waterbestendig). Gecombineerd met met speciale valdempende platen vormt het een veilige ondergrond bij o.a. speeltoestellen, een klimrek, glijbaan of speelweide.

Op welke manier bespaar ik met kunstgras coupons?
Heb jij een kleine tuin of een balkon? Een mooie restpartij kan een heel goede keuze zijn. Dit zijn snijafval restanten die qua afmeting nog prima verkoopbaar zijn. Je kunt ze met forse korting vinden bij de kunstgras outlet. Zo kan je super voordelig restpartijen kunstgras in Haskerdijken kopen. Goed om te weten: er kan kleurverschil tussen de verschillende coupons zitten.

Heb ik recht op garantie?
Elke fabrikant kan weer andere voorwaarden hebben. In veel gevallen is dat goed geregeld met garanties tussen de 7 en 13 jaar. Dat is van toepassing op naden en scheuren en op kleurbehoud (UV-schade). Wij raden aan om even te informeren hoe dit precies geregeld is.

Plaats een reactie