Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Borne

Wil jij ook genieten van een strak grasveld achter het huis? Maar wil je er niet te veel moeite voor doen? Check dan eens de mogelijkheden van kunstgras in Borne. Grastapijt wordt steeds beter. Het oogt heel natuurlijk, je hebt er bijna geen omkijken naar en kan het wel tegen een stootje. Als laatste kan je het vrij goedkoop leggen. Op deze pagina kan je terecht voor handige info over veelgekozen soorten kunstgras ondersteund met praktische tips. Eveneens tref je uitgebreide informatie over de actuele prijzen, aanbiedingen en vind je instructies voor het zelf leggen.

 • Kunstgras wordt gemaakt van synthetische vezels die erg lijken op echt gras.
 • Het wordt gebruikt in jouw achter- of voortuin, het balkon of dakterras of als speelveld. We zien het daarnaast ook veel in de sport.
 • Positief hieraan is dat je altijd een mooie groen gazon hebt.
 • Verder vergt het weinig onderhoud, gaat het wel 20 jaar mee, en kan het omgaan met elk type weer.
 • Kunstgras is daarnaast ook erg geschikt voor gezinnetjes met kinderen (en dieren).
 • Een degelijke namaak grasmat voor een complete tuin is al te bestellen voor €18,50 voor een meter.

Binnen 24 uur en extra voordelig kunstgras achter je huis?

Bekijk leveranciers en krijg gratis staaltjes thuisbezorgd.

Kunstgras laten leggen in Borne

Kunstgras leggen is een heel precies klusje. Zoek jij naar een kortetermijnoplossing of heb je zelf twee linkerhanden? In dat geval kan je het beste kiezen voor een kunstgras legservice in Borne. Een gespecialiseerd bedrijf neemt alles voor je uit hand. Je kunt lekker achterover leunen, je hoeft ook geen voorwerk te doen en de kwaliteit is uitstekend. Via onze experts kan je ook terecht voor meer info over Voordelen van kunstgras.

Zelf leggen
Vanzelfsprekend kan je het kunstgras zelf leggen. Dit levert een flink besparing op. In het bijgaande stappenplan zullen we dat verduidelijken. Er is natuurlijk ook een tussenoplossing. Het afvoeren dan het oude gras en zorgen voor een vlakke ondergrond zijn eenvoudig zelf voor elkaar te maken. Het leggen van de nieuwe grasmat is voor rekening van de leverancier.

8 simpele stappen voor het leggen van kunstgras

 1. Ondergrond schoonmaken

  Stort het oude gras af. Zorg voor een gezonde ondergrond en pas goede drainage toe.

 2. Egalisatie

  Een geschikte ondergrond is een zandbed van brekerzand. Egaliseer de ondergrond (gebruik daarvoor een houten lat of waterpas).

 3. Onderdoek

  Leg het stabilisatiedoek op het egale zandbed. Zo krijgt onkruid geen kans en zo krijgt je niet zo snel deuken en putten.

 4. Matten uitrollen

  Haal de matten uit de verpakking en duw alle plooien eruit. Het is mooist als de grassprieten tegen de kijkrichting wijzen. Je kunt beter wat aan de zijkanten overhouden dan te kort komen.

 5. De naden snijden

  Ga het kunstgras op maat snijden. Gebruik daarvoor scherpe messen. Let erop dat de naden van de verschillende zoden goed aansluiten.

 6. Delen verlijmen

  Op het moment dat de oppervlakte breder is dan 4 meter ontkom je niet aan een naad. De losse delen kan je weer aan elkaar bevestigen met een zelfklevende band of kunstgrastape.

 7. Maak alles vast

  Met de onzichtbare kunstgras haken is het geheel vast te zetten. Sla de haken met de hamer om de 50 cm in de grond.

 8. Opborstelen

  Het grastapijt zal compact geleverd worden (dus moet de pool nog uitzetten). Borstel het op met een harde bezem voor het mooiste eindresultaat. Ook kan je het nog extra instrooien met kwartszand voor een extra dempende werking.

Keuzehulp: welk kunstgras past bij mij?

Met kunstgras kun je ondanks de weersomstandigheden genieten van een prachtig groen grasveld. Het is tegenwoordig echt niet meer te zien dat het namaak is. Geen gele plekken en je hoeft het gras niet meer te maaien of te verticuteren. Dat wil toch iedereen? We kennen diverse modellen en fabrikanten. Belangrijke aandachtspunten zijn gebruikte materiaal, uitstraling, sprietlengte en duurzaamheid. Onze adviestool is handig bij het selecteren van het beste kunstgras in Borne.

Advies: 12 zaken om op te letten bij kunstgras bestellen in Borne

 1. Natuurlijkheid: is het een mooie, volle mat of valt meteen op dat het niet echt is?
 2. Zachtheid: kan je er zacht op lopen of spelen (kinderen)?
 3. Poolhoogte: hoe lang is de pool (11 mm tot 70 mm)?
 4. Service: hoe zit het met service en garantievoorwaarden?
 5. Kindvriendelijkheid: is het lekker zacht om op te spelen?
 6. Diervriendelijkheid: kunnen huisdieren hier ook op lopen (katten / honden)?
 7. Materiaal: welke grondstoffen zijn gekozen (gewoonlijk polypropyleen, polyurethaan, polyetheen, polypropeen)?
 8. Vormen garen: hoe ziet de spriet eruit (de C-shape nadert het meest de realiteit)?
 9. Waterdichtheid: op welke manier wordt regenwater afgevoerd?
 10. Mosdraad: zorgt voor extra steun en een zacht gevoel.
 11. Kleur: wil je liever iets lichter- of donkerder groen (mintgroen) of ben je op zoek naar geel, rood of ander gekleurd gras?
 12. inveegzand: is het nodig om de grasmat jaarlijks in te vegen?

Het hele jaar een mooi en strak groen gazon?

Vergelijk kunstgras leveranciers en bestel tegen de laagste prijs in de outlet.

Informatie over kunstgras in de tuin

12 maanden per jaar een prachtig groen grasveld zonder al te veel maandelijks onderhoud? Met kunstgras is dat simpel te realiseren. Dankzij de nieuwe productietechnieken is het niet of nauwelijks te onderscheiden van een echt gazon. De look is erg natuurlijk en het is milieuvriendelijk.

 • Geen onderhoud: niet meer onkruid wieden, verticuteren, ontmossen, bijzaaien, maaien.
 • Strak gazon in elk seizoen (ook bij hitte of kou).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Borne regel je al vanaf €18,50 voor een m2.

Kunstgras op het balkon of terras

Met kunstgras op het terras of balkon creëer je het echte buitengevoel. Voor op balkons zijn er speciale matten met een kortpolig type. Dit voelt lekker zacht aan en zorgt voor een landelijke sfeer. Een goede afwatering is een belangrijk aandachtspunt. Vaak goedkoop aan te schaffen bij bouwmarkten en winkels als Gamma, Hubo, Hornbach, Action, Karwei of Kwantum, Welkoop, Carpetright, Ikea, Intratuin.

 • Het biedt een natuurlijke en opgeruimde look.
 • Het wordt niet heet in de zon.
 • Voor een balkon van 10 m2 betaal je plus minus €275,00.

Informatie en voordelen van speelveld kunstgras

Kinderen spelen maar wat graag in de tuin. Kunst speelgras is ideaal voor de kids. Jonge kinderen kunnen daar zorgeloos op ravotten. Ook is het heel geschikt voor speeltoestellen en trampolines. Vaak wordt het geleverd met valdemping.

 • Kids kunnen elke maand spelen op een mooi, zacht en groen gazon.
 • Een populaire ondergrond voor speelgoed, een wipwap of ander speeltoestel.
 • Dit kunstgras speelveld laten plaatsen in Borne is al te realiseren vanaf €23,00 de meter.

Kunstgras sportvelden

Professioneel en amateur sporten op namaak grasmatten zien we meer en meer. Dit is vooral te zien bij sporten zoals voetbal, hockey maar ook in het fitness. Het heeft dan ook veel pluspunten. Het is bijzonder onderhoudsarm, het is bespeelbaar onder praktisch alle weersomstandigheden en het is hartstikke sterk.

 • Elke maand een professionele grasmat.
 • Gemakkelijk te onderhouden en kostenbesparend.
 • De prijzen hangen af van de sport die gespeeld wordt. Voor meer info en offertes kan je terecht bij de kunstgras specialist in Borne.

Kunstgras voor huizen

Een mooi kunstgras tapijt kan je ook prima binnen gebruiken. Denk dan o.a. aan beurzen, evenementen of in winkels. Ook in een woning (speel- of kinderkamer) komen we dit regelmatig tegen. Een groen of gekeurd grastapijt grastapijt voor binnen geeft een speels effect en dient prima als vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen is goed te combineren.
 • Je kunt het kopen in allerlei tinten en geeft een bijzondere twist aan jouw woning.
 • De leukste vloerbedekking voor een speelkamer.

Tarieven en aanbiedingen van grastapijt in Borne mei 2024

Is jouw tuin ook toe aan een nieuwe grasmat? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de kosten? De uiteindelijke kosten van kunstgras worden in de basis berekend aan de hand van hoogte van de sprieten, zachtheid en het materiaal. Het goedkoopste kunstgras in Borne bestel jij al voor €16,25 p/m2. In het onderstaande overzicht bekijk je de prijzen van grastapijt in Borne. Het gaat hier om de totale kosten inclusief leggen. Je kunt een forse besparing realiseren door zelf wat voorwerk uit handen te nemen. Op Kunstgrasrevolutie.nl bekijk je ook informatie over Kunstgras zelf leggen.

SoortEchtheidHoogte poolPrijs per m2
VoordeelNamaak2 – 4 mm€22,50
BasisVerbetering nodig13 mm€28,75
Modaal3 sterren20 mm€41,00
SupremeBijna echt36 mm€50,75
PremiumLevensecht57 mm€71,00
Indicatie van kosten van kunstgras in Borne (aanbieding).
kunstgras-borne

Vind de beste grastapijt aanbiedingen

Altijd een geschikte hovenier.

Professionele hoveniers en tuinbedrijven in Borne

Voordelig zo snel mogelijk kunstgras laten aanleggen in Borne? Het is aan te raden dat dit allemaal goed wordt aangelegd zodat je er nog jarenlang van kunt genieten. Ons advies: besteed dit uit aan een een tuinman uit de gemeente Borne. In de tabel hieronder verzamel je de adresgegevens van professionele hoveniers (provincie Overijssel) die jou van dienst kunnen zijn met advisering, de verkoop en het vakkundig aanleggen van de matten. Op dit portaal kom je ook in contact met leveranciers in Almelo, Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Hengelo.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

De meest gestelde vragen over nepgras

Wat zijn de totale kosten van kunstgras?
De onkosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Borne bestaan uit 2 onderdelen: de rollen kunstgras en de legkosten. Uitgaande van hoogte van de pool, dichtheid van de mat en de hoeveelheid vezels ligt de prijs tussen de €10,00 en €30,00 per strekkende meter. Daarbovenop komen nog de arbeidskosten (wisselt tussen de €12,50 – €20,50 per m2). Daarnaast heb je soms te maken met extra zaken nodig zoals instrooizand, gereedschap, grondpennen, valdemping, brekerzand.

Is het makkelijk om kunstgras zelf te leggen?
Ja, dit is erg eenvoudig. Je kunt gebruik maken van ons speciale stappenplan. Je moet je vooraf wel goed inlezen. Begin met een vlakke en sterke fundering die het water goed afvoert. Bereken vooraf goed hoeveel rollen je nodig hebt (kies voor een ruim snijverlies). Lijm de losse delen aan elkaar en bevestig het gras met haken in de grond. Het is wenselijk dat je het onderhoud blijft uitvoeren (o.a. kunstgrasmat opborstelen).

Is het een kindvriendelijke ondergrond?
Ja, kunstgras is zeer geschikt voor kinderen (en evengoed voor huisdieren zoals honden en katten). Vloerbedekkingen die aangeboden worden voldoen aan strenge veiligheidseisen (geen losse stukjes en waterdoorlatend). Wanneer je kiest voor extra valdemping is het bovendien perfect bij een glijbaan, klimrek, trampoline of speelweide.

Op welke manier bespaar ik met kunstgras coupons?
Zoek jij een oplossing voor een kleine tuin of terras? Een mooie restpartij kan dan heel interessant zijn. Dit zijn overblijfselen of fabriekspartijen die nog groot genoeg zijn voor kleine projecten. Je komt ze dikwijls tegen in de kunstgras outlet. Door hiervan te profiteren kan je extra goedkoop restpartijen kunstgras in Borne kopen. Bedenk wel: bij verschillende coupons kan er kleurverschil zijn.

Kan ik aanspraak maken op garantie?
Elke aanbieder heeft zijn eigen voorwaarden. In de basis bieden ze garanties tussen de 7 en 13 jaar. Dit geldt voor vroegtijdige slijtage en Uv-bestendigheid (verkleuring). Wij adviseren altijd om vooraf na te kijken op welke garantievoorwaarden je kunt terugvallen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie