Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Koudekerk aan den Rijn

Het hele jaar door een mooie groene tuin? Maar wil je er niet te veel moeite voor doen? Overweeg dan eens kunstgras in Koudekerk aan den Rijn. Grastapijt wordt steeds interessanter. De echtheid is de laatste jaren flink toegenomen, is onderhoudsvriendelijk en is heel sterk (duurzaam). Als laatste is het aantrekkelijk geprijsd. Op deze pagina check je aanvullende informatie over veelgekozen exemplaren kunstgras met een handige keuzehulp. Ook kan je hier meer informatie vinden over de tarieven, aanbiedingen en leginstructies.

 • Kunstgras is een grastapijt gemaakt van PU of PE.
 • Dit is erg geschikt voor je voor- en achtertuin, op het terras of een balkon of voor speelplekken. We zien het daarnaast ook veel in de sport.
 • Positief hieraan is dat je vanaf het eerste moment een mooie groen gazon hebt.
 • Daarnaast vergt het weinig onderhoud, is het heel sterk materiaal, en is het 100% weerbestendig.
 • Kunstgras is daarnaast ook erg geschikt voor gezinssituaties met kinderen (en huisdieren).
 • Een gewoon goede nep grasmat voor een terras of tuin is al te bestellen voor €19,00 per vierkante meter.

Snel en voor lage prijzen kunstgras inkopen?

Bekijk vakmannen en ontvang gratis staal / proefstukje.

Kunstgras laten leggen in Koudekerk aan den Rijn

Het leggen van kunstgras is niet eenvoudig. Ontbreekt het je aan de tijd of heb je 2 linkerhanden? Je kunt dit dan het beste overlaten aan kunstgras legservice in Koudekerk aan den Rijn. Een gespecialiseerd team kan het van A tot Z voor je uit handen nemen. Het kost je amper tijd, je hebt geen gereedschap nodig en je weet zeker dat het goed geplaatst wordt. Via onze experts kan je ook terecht voor meer info over Kunstgras ondergrond.

Zelf leggen
Vanzelfsprekend kan je het kunstgras zelf leggen. Dit scheelt veel geld. In het bijgaande stappenplan zullen we dat verduidelijken. Je kunt ook kiezen voor een tussenoplossing. Het afgraven en afvoeren van de toplaag en ophoogzand aanbrengen kun je met hulp van vrienden ook zelf. Het leggen van de nieuwe grasmat is voor rekening van de legservice.

De 8 stappen van het kunstgras leggen

 1. Uitzetten van de ondergrond

  Verwijder eerst het eventuele oude gras. Zorg voor een strakke onderlaag en genoeg afschot.

 2. Egaliseren

  Zorg voor een zandbed van minimaal 5 cm (brekerzand). Vervolgens egaliseer je alles, eventueel met een trilplaat.

 3. Geotextiel stabilisatiedoek

  Plaats het stabilisatiedoek op het zand. Het voorkomt dat er onkruid doorkomt en zo krijgt je niet zo snel deuken en putten.

 4. Positioneer het kunstgras

  Pak de matten uit verpakking en duw alle plooien eruit. De mat is het mooiste je tegen de spriet-richting in kijkt. Zorgt dat er wat gras over de randen steekt.

 5. Snijden van de naden

  Snijd de grasmatten op maat. Dit doe je met een lang mes. Je moet wel zorgen dat de naden van de verschillende zoden goed aansluiten.

 6. Onderdelen lijmen

  Is de tuin meer dan 4 meter breed? Dan heb je altijd naden die je zult zien. De losse delen maak je aan elkaar vast door te kiezen voor nadenbanden of kunstgrastape.

 7. Vastzetten

  Door middel van de sterke kunstgras haken zet je het geheel vervolgens vast. Bevestig deze ankers om de 50 cm langs de randen van de grasmat.

 8. Opborstelen

  Het kunstgras wordt op rol geleverd (dus moet de pool nog uitzetten). Gebruik een harde bezem om te borsten voor een kwalitatief eindresultaat. Bovendien kan je ook kwartszand gebruiken zodat de sprieten mooi rechtop blijven staan.

Keuzehulp: welk kunstgras past bij mij?

Via kunstgras kun je ondanks de weersomstandigheden genieten van een strak groen tapijt in de achtertuin. Het is vandaag de dag amper nog te zien dat het nep gras is. Geen doffe stukken en je hoeft niet meer onkruid te wieden of te onderhouden. Dat klinkt toch perfect? We onderscheiden diverse soorten. Houd vooral rekening met kwaliteit, kleur, poolhoogte en duurzaamheid. De bijgaande keuzehulp is handig bij het bestellen van het beste kunstgras in Koudekerk aan den Rijn.

Advies: 12 zaken om op te letten bij kunstgras bestellen in Koudekerk aan den Rijn

 1. Natuurgetrouw: is het een mooie, volle mat of is het duidelijk nep?
 2. Zachtheid: kun je er fijn op liggen?
 3. Poolhoogte: wat is de lengte van de vezels (10 mm tot 65 mm)?
 4. Nazorg: heb ik recht op vervanging bij verkleuring?
 5. Kindvriendelijk: kunnen kinderen op deze grasmat spelen?
 6. Diervriendelijkheid: kan een hond of kat veilig op op het gras lopen?
 7. Materiaal: welke materialen zijn gebruikt (denk aan polypropeen, polyetheen, polypropyleen, polyethyleen)?
 8. Garenvorm: hoe de spriet gevormd is (C-shape of mogelijk een flat-shape)?
 9. Waterdichtheid: wat gebeurt met met overtollig regenwater?
 10. Ingeweven mosdraad: geeft een extra natuurgetrouwe uitstraling.
 11. Uitstraling: wil jij een lichtgroene of donkergroene mat (of olijfgroen) of ben je op zoek naar geel, rood of ander gekleurd gras?
 12. Instrooizand: is het noodzakelijk om het in te vegen met kwartszand?

Snel en voordelig een mooi groen gazon?

Vergelijk kunstgras experts en vind de beste aanbieding in de outlet.

Kunstgras in de tuin leggen

In de winter, het voorjaar, de zomer en de herfst een net en strak groen gazon zonder dat je er veel werk van hebt? Dat is mogelijk met kunstgras voor in de tuin. D.m.v. innovatieve technieken lijkt het net of je echt gras achter je huis hebt liggen. De look is erg natuurlijk en de kwaliteit is voortreffelijk.

 • Onderhoudsvrij: niet langer onkruid wieden, besproeien, bijzaaien, verticuteren, maaien.
 • Een frisse uitstraling voor elke klimaatsoort (ook bij hitte of kou).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Koudekerk aan den Rijn kan al vanaf €19,00 per vierkante meter.

Kunstgras voor op het (dak)terras of balkon

Met kunstgras leggen op je balkon of terras realiseer je een ruimtelijke en natuurlijke setting. Op een terras is het slim om te kiezen voor een zeer korte spriet. Dit voelt lekker zacht aan en je hebt meteen het tuingevoel. Een goede waterafvoer is een belangrijk aandachtspunt. Vaak goedkoop aan te schaffen bij bouwmarkten en winkels als Hubo, Praxis, Gamma, Action, Karwei of Kwantum, Ikea, Welkoop, Leenbakker, Intratuin.

 • Je creëert een toegankelijke en schone look.
 • Het is een enorm onderhoudsarme ondergrond.
 • Voor een dakterras of balkon van 10 m2 moet je denken aan zo’n €280,00.

Kunstgras als speelveld

Kinderen zijn dol op buiten spelen. Kunst speelgras is dan ook een uitkomst. Kinderen kunnen er altijd op spelen zonder vies te worden. Bovendien biedt het extra veiligheid in combinatie met een schommel, glijbaan of trampoline. Steeds vaker wordt dit besteld in combinatie met valdemping.

 • Kids kunnen tijdens elk seizoen spelen op een schoon en groen gazon.
 • De juiste ondergrond voor speelgoed, een wipwap of ander speeltoestel.
 • Dit kunstgras speelveld laten plaatsen in Koudekerk aan den Rijn regel je al vanaf €20,50 per m2.

Kunstgras sportveld als de vervanger van echt gras

Bewegen en sporten op namaak grasmatten begint langzaam de standaard te worden. Vooral in het hockey, tennis, voetbal, golf, korfbal en nog veel meer sporten. De voordelen zijn groot. Het onderhoud is nihil, clubs kunnen er zo’n beetje iedere dag van het jaar op spelen en het gaat jarenlang mee.

 • Het hele jaar door sporten op een perfecte grasmat.
 • Gemakkelijk te onderhouden en hartstikke duurzaam.
 • Een kunstgras sportveld vraagt om specifieke kennis. Je kunt meer informatie opvragen bij een kunstgras specialist in Koudekerk aan den Rijn.

kunstgras voor woningen

Dit type kunstgras tapijt wordt ook regelmatig binnen toegepast. Denk dan o.a. aan een winkelpand, evenement of speellocatie. Ook binnenskamers zien we het steeds meer terug. Een laagpolig grastapijt voor binnen realiseert een frisse look en kan gebruikt worden i.c.m. andere vloerbedekkingen.

 • Kunstgras voor binnen is eenvoudig te leggen.
 • Verkrijgbaar in bijna alle tinten en is een hippe toevoeging aan je interieur.
 • Een tip voor een speel- of kinderkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Koudekerk aan den Rijn maart 2024

Ga jij aan de slag met jouw tuin, balkon of dakterras? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de kosten? De kosten van kunstgras zijn afhankelijk van poolhoogte, dichtheid en de hoeveelheid vezels. Het goedkoopste kunstgras in Koudekerk aan den Rijn bestel jij al voor €13,25 voor één m2. In deze tabel tref je de prijzen van grastapijt in Koudekerk aan den Rijn. Dit is een totaalprijs inclusief legservice. Je kunt besparen op de kosten door bepaalde handelingen zelfstandig te doen. Op deze pagina vind je ook meer info over Voordeligste kunstgras.

SoortEchtheidLengte sprietKosten per m2
ActieOnecht2,5 mm€22,75
InstapGemiddeld6 mm€28,00
GangbaarPrima20 mm€39,75
SupremeUitstekend35 mm€51,75
ExclusiveGeen-imitatie60 mm€70,25
Schema met kosten van kunstgras in Koudekerk aan den Rijn (aanbieding).
kunstgras-koudekerk-aan-den-rijn

Zoek naar aanbiedingen van grastapijt

Uitsluitende bij erkende hoveniers.

Professionele hoveniers en tuinbedrijven in Koudekerk aan den Rijn

Betaalbaar op korte termijn kunstgras laten aanleggen in Koudekerk aan den Rijn? Het is belangrijk dat dit op de correcte manier wordt gelegd zodat de kwaliteit jarenlang goed blijft. Laat dit dan ook over aan een tuinman uit de gemeente Alphen aan den Rijn. In onderstaand overzicht bekijk je adressen van lokale hoveniers (provincie Zuid-Holland) die jou van dienst kunnen zijn met het kiezen van het juiste product en het leggen van kunstgras. Via de kunstgras-vergelijker vind je tevens tuinexperts in Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Oude Wetering, Nieuwe Wetering en Rijpwetering.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

De meest gestelde vragen over nepgras

Wat zijn de totale kosten van kunstgras?
De all-in kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Koudekerk aan den Rijn kun je berekenen door te kijken naar 2 facetten: het materiaal en de vergoeding voor de legservice. Op basis van lengte, kindvriendelijkheid en de gebruikte materialen betaal je om en nabij de €14,00 – €31,00 per strekkende meter. Daarbovenop moet je rekening houden met het uurloon voor de legservice (schommelt tussen €11,50 tot €20,00 per m2). Tenslotte heb je af en toe nog onkosten voor gereedschap, stabilisatiedoek, brekerzand, valdemping, lijm.

Is het aan te raden om zelf kunstgras te leggen?
Ja, dit kan je prima zelf doen. Lees daarvoor ons duidelijke stappenplan. Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin met een rechte en stevige ondergrond die het water goed afvoert. Bereken de oppervlakte en bestel altijd wat extra (hou rekening met snijverlies). Verlijm de verschillende delen en zet het gras vast met speciale haken. Het is aan te raden dat je het zo nu en dan schoonmaakt en de kunstgrasmat opborstelt.

Hoe kindvriendelijk is het?
Ja, kunstgras is schoon, zacht en dus erg kindvriendelijk (en trouwens ook voor huisdieren zoals honden en katten). Vloerbedekkingen die in ons land worden verkochten voldoen aan strenge veiligheidseisen (cadmium- en loodvrij en milieuvriendelijk). Samen met een dempende zachte ondergrond is het ook prima te gebruiken bij o.a. speeltoestellen, een klimrek, glijbaan of speelweide.

Wat zijn kunstgras coupons?
Beschik jij over een klein balkon? Een goedkope restpartij kan dan heel interessant zijn. Dit zijn snijafval restanten die qua afmeting nog prima verkoopbaar zijn. Je komt ze dikwijls tegen in de kunstgras outlet. Hierdoor kan je wel heel voordelig restpartijen kunstgras in Koudekerk aan den Rijn kopen. Tip: er kan kleurverschil tussen de verschillende coupons zitten.

Hoeveel jaar garantie krijg ik?
Elk grassoort heeft zijn eigen voorwaarden. In de basis heb je recht op een termijn van 5 tot wel 20 jaar. Hiervan kun je gebruik maken bij ongewone slijtage en op kleurbehoud (UV-schade). Het is verstandig om duidelijk af te spreken hoe dit precies geregeld is.

Plaats een reactie