Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Overslag

Het hele jaar door een prachtig groene tuin? Maar heb je niet echt groene vingers? Informeer dan eens naar kunstgras in Overslag. Grastapijt wordt steeds realistischer. Het heeft een frisse en natuurlijke look, het vergt minimaal onderhoud en is erg duurzaam en milieuvriendelijk. Tevens is het ook nog eens hartstikke betaalbaar. Op deze pagina doorzoek je praktische informatie over de verschillende types kunstgras inclusief handige tips & tricks. Daarbij lees je hier meer over prijzen, aanbiedingen en adresgegevens van lokale leveranciers.

 • Kunstgras is een kunststof namaak grasmat dat lijkt op echt gras.
 • Een leuke alternatief voor tuinen, een balkonnetje & terras of voor speelplekken. En ook in de sport heeft het enorm veel voordelen.
 • Het voornaamste voordeel is dat jij het gehele jaar een prachtig groen grasveld hebt.
 • Daarbij vergt het weinig onderhoud, is het supersterk, en laat het water heel goed door.
 • Kunstgras wordt ook vaak gekozen voor kinderen en huisdieren.
 • Een plastic grasmat voor een complete tuin is er al vanaf €16,00 / m2.

Probleemloos en voordelig kunstgras laten leggen?

Bekijk aanbieders en ontvang gratis staal / proefstukje.

Kunstgras laten leggen in Overslag

Het leggen van kunstgras is lastiger dan je misschien denkt. Zoek jij naar een kortetermijnoplossing of kun je zelf niet klussen? Laat dit dan doen door een kunstgras legservice in Overslag. Een gespecialiseerd bedrijf legt het grastapijt perfect voor je aan. Je hoeft zelf praktisch niets te doen, je hoeft geen duur gereedschap aan te schaffen en je hebt gegarandeerd een perfect eindresultaat. Via kunstgrasrevolutie.nl bekijk je ook informatie over Kunstgras ondergrond.

Zelf leggen
Vanzelfsprekend kan je het kunstgras zelf leggen. Dit kan veel geld besparen. In het volgende stukje loodsen we je stap-voor-stap door het traject. Je kunt ook kiezen voor een tussenoplossing. Het uitzetten en afgraven van de ondergrond en zorgen voor een vlakke ondergrond kan je bijvoorbeeld prima zelf doen. Het verwerken van de nieuw te leggen grasmat wordt dan gedaan door de specialist.

8 simpele stappen voor het leggen van kunstgras

 1. Stabiele ondergrond

  Verwijder de oude grasmat. Zorg voor een gezonde ondergrond en genoeg afschot.

 2. Uitvlakken

  Hoog de grond op met zo’n 6-9 cm straatzand. Vervolgens egaliseer je alles, dit kan met een balk / waterpas of een trilplaat.

 3. Onderdoek

  Leg het stabilisatiedoek op de grond. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en verhelpt eventuele oneffenheden.

 4. Het kunstgras uitrollen

  Zorg dat de matten op de geschikte plek liggen en verwijder eventuele plooien. De mooie look krijg je op het moment dat wanneer je tegen de vleug in kijkt. Je mag wat ruimte overhouden aan alle kanten.

 5. Op maat snijden

  Snijd het gras bij. Hiervoor moet je een scherp voorwerp (mes) kiezen. Zorg dat alle delen / naden strak tegen elkaar liggen.

 6. Vastzetten met lijm

  Bij een grasveld die breder is dan 4 meter heb je naden van de losse delen. Deze kan je aan elkaar lijmen met een lijmband of speciale kunstgraslijm.

 7. Maak alles vast

  Door gebruik te maken van de handige kunstgras haken is alles goed vast te maken. Plaats de haken om de 50 cm langs de randen van de mat.

 8. Opborstelen

  Het kunstgras wordt op rol geleverd en daarom is de uitstraling niet direct zoals je verwacht had. Borstel het op met een harde bezem voor het mooiste eindresultaat. Ook kan je het nog extra instrooien met kwartszand waardoor het strakker en netter blijft liggen.

Keuzehulp: wat is voor mij het beste kunstgras?

D.m.v. kunstgras kan jij op elk moment genieten van een nette en strakke tuin. Met de hedendaagse technieken is het nauwelijks nog te merken dat je met nep gras te maken hebt. Geen verdroogde plekken en je hoeft niet meer te maaien, kantjes knippen of te ontmossen. Hoe klinkt dat? Je kunt kiezen uit allerlei producten. Houd vooral rekening met vezel dichtheid, nepheid, poolhoogte en zachtheid. Onze keuzehulp komt van pas bij het kiezen van het beste kunstgras in Overslag.

12 aandachtspunten bij kunstgras bestellen in Overslag

 1. Realistisch: is het niet te onderscheiden van echt gras, of zie je meteen dat het namaak is?
 2. Zachtheid: is het materiaal lekker zacht?
 3. Hoogte van de sprieten: wat is de lengte van de vezels (12 mm tot 50 mm)?
 4. Garantievoorwaarden: hoe zit het met garantie op de invloed van UV-straling?
 5. Kindvriendelijkheid: is het lekker zacht om op te spelen?
 6. Diervriendelijkheid: is het geschikt voor gebruik in combinatie met huisdieren?
 7. Materiaal: welke bestanddelen zijn gebruikt (zoals polyetheen, polyurethaan, polypropeen, polypropyleen)?
 8. Vormen garen: hoe ziet de vezel er uit (C-shape of mogelijk een flat-shape)?
 9. Waterdoorlatend: hoe wordt (regen)water afgevoerd?
 10. Gekleurd mosdraad: is er mosdraad verwerkt in het gras?
 11. Look: wil je liever iets lichter- of donkerder groen (mosgroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. inveegzand: is het noodzakelijk om het grastapijt ook in te strooien?

Altijd een prachtig groen grasveld?

Vergelijk kunstgras experts en profiteer van de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras voor in de tuin

Het hele jaar een mooi groen gazon zonder al te veel maandelijks onderhoud? Namaak gras in de tuin heeft heel veel voordelen. Dankzij de laatste productinnovaties kan je het bijna niet van echt onderscheiden. Het heeft een warme uitstraling en de levensduur is hoog.

 • Onderhoudsvrij: niet langer verticuteren, ontmossen, bijzaaien, maaien, onkruid wieden.
 • Het kan wel tegen een stootje(ook bij hitte of kou).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Overslag kan al vanaf €19,00 de meter.

Informatie over kunstgras op het terras of balkon

Met kunstgras voor op het (dak)terras of balkon realiseer je een ruimtelijke en natuurlijke setting. Op het terras adviseren wij een kleine pool (tot 1,5 centimeter). Dit is een zacht product en zorgt voor een landelijke sfeer. Een goede waterafvoer is hierbij erg belangrijk. Kijk dan ook eens bij bouwmarkten en winkels als Action, Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo of Carpetright, Ikea, Kwantum, Leenbakker, Intratuin.

 • Het biedt een vrolijke en fijne look.
 • Het is een enorm onderhoudsarme ondergrond.
 • Voor een balkon van 10 m2 ben je ongeveer kwijt €292,50.

Het voordeel van kunstgras speelveld

Kinderen spelen maar wat graag in de tuin. Kunst speelgras biedt veel voordelen. Jonge kids kun je daar zonder problemen op laten spelen. Tevens werkt het ook prima met schommel, trampoline of ander speeltoestel. Veelal wordt speelgras met valdemping geleverd.

 • Kids kunnen elk moment van het jaar spelen op een schoon en groen gazon.
 • Een goede ondergrond voor trampolines of schommels.
 • Dit kunstgras speelveld laten plaatsen in Overslag kan je al regelen vanaf €21,00 de meter.

Kunstgras als sportveld

Sporten uitoefenen op namaak grasmatten is sterk in opkomst. We zien dit vooral terug in sporten als hockey, voetbal en tennis. Het heeft veel voordelen. Het onderhoud is nihil, het is bespeelbaar onder praktisch alle weersomstandigheden en het is ontzettend duurzaam.

 • Elke maand een professionele grasmat.
 • Bijna geen onderhoud en milieuvriendelijk.
 • De prijzen variëren per sport, en gebruikte materialen. Voor meer info en offertes kan je terecht bij de kunstgras specialist in Overslag.

Kunstgras in je woning

Zo’n kunstgras tapijt is niet alleen voor buiten, maar ook voor binnen. Het is bijvoorbeeld gewild bij een winkelpand, evenement of speellocatie. Ook in speelruimtes of slaapkamers is het goed te gebruiken. Een laagpolig grastapijt voor binnen geeft een speels effect en is een goed alternatief voor laminaat of pvc.

 • Kunstgras voor binnen geeft een creatief effect.
 • Verkrijgbaar in bijna elk denkbare kleur en is een hippe toevoeging aan je interieur.
 • Erg geschikt als ondergrond voor een speelkamer.

Onkosten en aanbiedingen van grastapijt in Overslag april 2024

Is jouw tuin ook toe aan een nieuwe grasmat? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de investering? De definitieve kosten van kunstgras worden hoofdzakelijk bepaald door hoogte van de pool, dichtheid van de sprietjes en de gebruikte materialen. Het goedkoopste kunstgras in Overslag bestel je al vanaf €14,25 voor één m2. In de onderstaande tabel tref je de prijzen van grastapijt in Overslag. In deze tarieven is leggen inbegrepen. Je kunt al snel wat geld besparen door bepaalde handelingen zelfstandig te doen. Op deze pagina vind je ook meer info over Voordeligste kunstgras.

SoortEchtheidHoogte poolPrijs per m2
VoordeelDuidelijk nep1 – 2 mm€19,50
InstapBasic11 mm€31,50
Doorsnee3 sterren26 mm€41,25
SupremeNatuurgetrouw37 mm€48,00
EersteklasGeen-imitatie54 mm€70,50
Indicatie van kosten van kunstgras in Overslag (aanbieding).
kunstgras-overslag

Vind de beste grastapijt aanbiedingen

Uiteraard bij professionele hoveniers.

Professionele hoveniers en tuinbedrijven in Overslag

Betaalbaar en in korte tijd kunstgras laten aanleggen in Overslag? Het is noodzakelijk dat een vakman dit op de juiste manier doet zodat jij er jarenlang van kunt genieten. Dit is dus typisch een klus voor een tuinman uit de gemeente Terneuzen. Hieronder in de tabel verzamel je de adresgegevens van professionele hoveniers (provincie Zeeland) die jou kunnen ondersteunen bij het uitzoeken van het juiste materiaal en het snel leggen van kunstgras rondom je woning. Op deze pagina kun je tevens zoeken naar tuinexperts in Zuiddorpe, Axel, Graauw, Nieuw Namen en Clinge.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Veelgestelde vragen (FAQ) nepgras

Hoe duur is kunstgras?
De prijzen voor het aanleggen van kunstgras in omgeving Overslag kun je berekenen door te kijken naar 2 facetten: de rollen kunstgras en de uurtarieven van de medewerkers. Afhankelijk van sprietlengte, dichtheid en de echtheid ben je tussen de €13,00 & €37,00 de meter. Als tweede komen nog de arbeidskosten (wisselt tussen de €8,50 tot €22,50 per strekkende meter). Ook heb je soms te maken met kosten voor brekerzand, gereedschap, valdemping, lijm, stabilisatiedoek.

Is het makkelijk om kunstgras zelf te leggen?
Ja, dit is zeker een optie. Speciaal voor de doe-het-zelvers bieden wij het duidelijke stappenplan. Je moet er wel goed de tijd voor nemen. Start met een rechte en stevige ondergrond met een goede waterafvoer. Bestel altijd net iets meer gras (je hebt altijd wat snijverlies). Laat alle delen mooi aansluiten door ze te lijmen en zet het vast met grondpennen. Het is noodzakelijk dat je het zo nu en dan schoonmaakt en de kunstgrasmat opborstelt.

Is het een kindvriendelijke ondergrond?
Absoluut, kinderen en kunstgras is een goede combinatie (en trouwens ook voor huisdieren zoals honden en katten). Vloerbedekkingen die je kunt kopen in Nederland voldoen aan alle strenge gestelde eisen (geen losse korrels en milieuvriendelijk). Gecombineerd met met speciale valdempende platen vormt het een veilige ondergrond bij een speeltoestel, trampoline of speelweide.

Waar vind ik kunstgras coupons?
Heb je een klein balkonnetje waar je wat grastapijt op wilt leggen? Een mooie restpartij is absoluut slim om te overwegen. Dit zijn snijafval restanten van enkele vierkante meters. Je kunt ze met forse korting vinden bij de kunstgras outlet. Op deze manier kan je wel heel voordelig restpartijen kunstgras in Overslag kopen. Let op: er kan kleurverschil tussen de verschillende coupons zitten.

Hoeveel jaar garantie krijg ik?
Elke aanbieder kent eigen garantievoorwaarden. Over het algemeen kan je rekenen op een garantie van 5 tot wel 15 jaar. Denk dan met name aan ongewone slijtage en het (UV) verkleuren van het gras. Wij adviseren altijd om even na te vragen hoe dit precies geregeld is.

Plaats een reactie