Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Bergen op Zoom

Is het tijd voor een mooie groene tuin? Maar ontbreekt het je aan de tijd? Overweeg dan eens kunstgras in Bergen op Zoom. Grastapijt wordt steeds mooier en betaalbaarder. De echtheid is de laatste jaren flink toegenomen, je hebt er bijna geen onderhoud aan en kan het heel goed tegen intensief gebruik. Daarnaast zijn de prijzen de laatste jaren flink gedaald. Via de kunstgras-vergelijker achterhaal je belangrijke informatie over allerlei modellen kunstgras ondersteund met tips om jouw keuze te vereenvoudigen. Daarnaast tref je uitgebreide informatie over de onkosten, aanbiedingen en gegevens van plaatselijke hoveniers.

 • Kunstgras is een grastapijt gemaakt van PU of PE.
 • Een hele goede oplossing voor tuintjes, een terras of balkon of als speelveld voor de kinderen. En we zien het natuurlijk terug bij het voetbal en de hockey.
 • Positief hieraan is dat je elke dag van het jaar een mooi groen tapijt hebt.
 • Ook hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, is het supersterk, en is het 100% weerbestendig.
 • Kunstgras is daarnaast ook erg geschikt voor kinderen en huisdieren.
 • Een gewoon goede nep grasmat voor een tuinrenovatie is al te bestellen voor €17,75 voor een meter.

Razendsnel en voor lage prijzen kunstgras regelen?

Bekijk de mogelijkheden en claim jouw gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Bergen op Zoom

Zelf een kunstgrasmat aanleggen vergt voorbereiding en mankracht. Moet het binnenkort al gedaan worden of zie jij jezelf dat niet doen? Het beste laat je dit dan doen door een kunstgras legservice in Bergen op Zoom. Een echte specialist kan het van A tot Z voor je uit handen nemen. Je kunt lekker achterover leunen, de gehele planning wordt overgenomen en je weet zeker dat het goed geplaatst wordt. Via onze blogs lees je ook meer over Type kunstgras.

Zelf aanleggen
Een andere optie is het kunstgras zelf leggen. Dit levert een flink besparing op. In het overzicht hieronder gaan we in op alle details. Je kunt ook samen met een bedrijf de klus klaren. Het verwijderen van de oude mat en het prepareren van de ondergrond zijn voorbeeld dingen die je zelf kunt doen. Het verwerken van de nieuw te leggen grasmat is dan een klus voor de expert.

Kunstgras leggen in 8 stappen

 1. Ondergrond schoonmaken

  Verwijder het oude gras. Zorg voor een gezonde ondergrond en zorg voor de waterafvoer.

 2. Uitvlakken

  Zorg voor een zandbed van minimaal 5 cm (brekerzand). Probeer hierna alles te egaliseren, dit kan met een balk / waterpas of een trilplaat.

 3. Stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op de zandlaag. Zo heb je geen last van onkruid en realiseert een stabiele basis.

 4. Leg het kunstgras op z’n plek

  Pak de matten uit verpakking en duw alle plooien eruit. Het is mooist als je het gras zo legt dat je tegen de vleug inkijkt. Houd altijd wat ruimte over aan de zijkanten.

 5. De naden snijden

  Snijd de graszoden op maat. Een stanleymes is daarvoor zeer geschikt. Let erop dat de naden wel goed op elkaar aansluiten.

 6. Verlijmen

  Op het moment dat de oppervlakte breder is dan 4 meter krijg je te maken met naden. Je kunt het aan elkaar lijmen met een meegeleverde lijmband of speciale kunstgrastape.

 7. Maak alles vast

  D.m.v. de sterke kunstgras haken kan je de grasmat stevig vastmaken. Bevestig deze ankers om de 50 cm langs de randen van de grasmat.

 8. Opborstelen

  De nieuwe grasmat wordt af fabriek op rol bezorgd wat betekent dat de sprieten vaak nog platgedrukt zijn. Borstel het op met een harde bezem voor een strakke mat. Tevens kan je ook kwartszand gebruiken voor een extra dempende werking.

Keuzehulp: wat is het beste kunstgras?

Door het leggen van kunstgras geniet je elke dag opnieuw van een mooi groen gazon. Met de hedendaagse technieken is het amper nog te merken dat je met nep gras te maken hebt. Geen doffe stukken en je hoeft niet meer onkruid te verwijderen of te verticuteren. Dat klinkt toch perfect? We onderscheiden verschillende modellen en fabrikanten. Je moet vooral letten op gebruikte materiaal, nepheid, sprietlengte en zachtheid. Onze keuzehulp helpt je bij het vergelijken van het beste kunstgras in Bergen op Zoom.

12 aandachtspunten bij kunstgras bestellen in Bergen op Zoom

 1. Realistisch: heeft het een natuurlijke uitstraling, of lijkt het allemaal erg nep?
 2. Zachtheid: kan je er zacht op lopen of spelen (kinderen)?
 3. Hoogte: hoe zit het met de poolhoogte(11 mm tot 50 mm)?
 4. Servicevoorwaarden: hoe zit het met service en garantievoorwaarden?
 5. Kindvriendelijkheid: is het te gebruiken als speelgras?
 6. Diervriendelijk: is het ook geschikt voor mijn hond, kat of ander huisdier?
 7. Materiaal: waarvan is het gras gemaakt (zoals polyetheen, polyurethaan, polypropyleen, polyethyleen)?
 8. Vezelvorm: hoe de spriet gevormd is (C-shape of maanvorm)?
 9. Waterdichtheid: hoe wordt (regen)water afgevoerd?
 10. Mosdraad: geeft een extra natuurlijke beleving aan het gras.
 11. Tint: wil je liever iets lichter- of donkerder groen (appelgroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. Instrooizand: is het nodig om het grastapijt ook in te strooien?

Ook genieten van een net en strak groen gazon?

Vergelijk kunstgras ondernemers en vind de laagste prijs in de outlet.

Informatie over kunstgras in de tuin

In de winter, het voorjaar, de zomer en de herfst een mooi groen gazon zonder dat jij je daarvoor hoeft in te spannen? Kunstgras zorgt ervoor dat je het rustiger aan kan doen. D.m.v. innovatieve technieken kan je het bijna niet van echt onderscheiden. Het geeft een natuurlijke uitstraling en het gaat jarenlang mee.

 • Vergeet al dat ontmossen, bemesten, besproeien, onkruid wieden, verticuteren.
 • Geschikt voor alle weersomstandigheden (zowel bij hitte als sneeuw en vrieskou).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Bergen op Zoom kan al voor €22,50 per strekkende meter.

Informatie over kunstgras op het terras of balkon

Met kunstgras leggen op je balkon of terras creëer je het echte buitengevoel. Voor een terras is het verstandig om te kijken naar een kleine pool (tot 1,5 centimeter). Dit is lekker zacht aan de voeten en je hebt meteen het tuingevoel. De eigenschap “waterdoorlatend” is cruciaal. Je vind dit product bij bouwmarkten en winkels als Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma, Action of Leenbakker, Carpetright, Intratuin, Kwantum, Welkoop.

 • Je geeft het balkon een leuke en schone look.
 • Het biedt een lekker zachte ondergrond.
 • Voor een terrasje van zo’n 10 vierkante meter betaal je ongeveer €255,00.

Het voordeel van kunstgras speelveld

Kinderen spelen maar wat graag in de tuin. Kunst speelgras heeft veel voordelen. Jonge kinderen kunnen daar zorgeloos op ravotten. Ook is het verstandig i.c.m. een zwembad, glijbaan of trampoline. Doorgaans wordt er valdemping aangebracht onder het veld.

 • Kids kunnen altijd heerlijk spelen op een mooi, zacht en groen gazon.
 • Een veilige ondergrond voor een glijbaan, klimrek of ander speeltoestel.
 • Je eigen kunstgras speelveld laten plaatsen in Bergen op Zoom is al mogelijk voor €18,00 per strekkende meter.

Kunstgras sportvelden

Lekker sporten op namaak grasmatten gebeurt steeds meer. In het bijzonder bij sporten zoals voetbal, hockey maar ook in het fitness. Het heeft veel voordelen. Vergeleken met echt gras is er amper onderhoud, sporters kunnen er het hele jaar gebruik van maken, en het is ontzettend duurzaam.

 • Elke seizoen een gezonde mooie grasmat.
 • Je hebt nauwelijks onderhoud en hartstikke duurzaam.
 • De prijzen variëren per sport, en gebruikte materialen. Meer weten? Vraag informatie op bij de kunstgras specialist in Bergen op Zoom.

Kunstgras in je woning

Een mooi kunstgras tapijt zien we steeds vaker binnen. Voorbeelden zijn een winkelpand, evenement of speellocatie. Ook in huis kan het een prettig vloertype zijn. Een laagpolig grastapijt voor binnen realiseert een frisse look en kan gebruikt worden i.c.m. andere vloerbedekkingen.

 • Kunstgras voor binnen is eenvoudig te leggen.
 • Beschikbaar in bijna elk denkbare tinten zodat het in elke woning past.
 • Een tip voor een speel- of kinderkamer.

Kosten en aanbiedingen van grastapijt in Bergen op Zoom april 2024

Ga jij aan de slag met jouw tuin, balkon of dakterras? Dan wil je eerst wel wat meer weten over de tarieven? De verwachte kosten van kunstgras worden hoofdzakelijk bepaald door poolhoogte, zachtheid en de hoeveelheid vezels. Het goedkoopste kunstgras in Bergen op Zoom haal je al in huis v.a. €15,75 p/m2. In de bijgaande tabel vind je de prijzen van grastapijt in Bergen op Zoom. Dit is een totaalprijs inclusief legservice. Er is veel geld te besparen door bepaalde handelingen zelfstandig te doen. Via de kunstgras-vergelijker kan je ook terecht voor onderwerpen als Kunstgras vergelijken.

TypeEchtheidLengteKosten per m2
AanbiedingOnecht2 – 4 mm€21,75
InstapKan beter13 mm€28,75
GewoonGoed30 mm€37,75
PerfectWerkelijk35 mm€51,50
Topsegment99,99% echt56 mm€68,75
Indicatie van kosten van kunstgras in Bergen op Zoom (aanbieding).
kunstgras-bergen-op-zoom

Vind de beste aanbiedingen voor grastapijt

Uitsluitende bij erkende hoveniers.

Erkende hoveniers en tuinbedrijven in Bergen op Zoom

Voor een lage prijs en in no-time kunstgras laten aanleggen in Bergen op Zoom? Het is noodzakelijk dat dit op de juiste manier gedaan wordt zodat jij er jarenlang van kunt genieten. Je kunt het eenvoudig uitbesteden aan een tuinman uit de gemeente Bergen op Zoom. In de tabel bieden wij adressen van goede hoveniers (provincie Noord-Brabant) die gespecialiseerd zijn in tuinontwerpen, verkoop en zelf ook het kunstgras kunnen aanleggen. Op Kunstgrasrevolutie.nl kom je ook in contact met tuincentra in Hulst, Terneuzen, Sluis, Noord-Beveland en Goes.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Veelgestelde vragen nepgras

Wat kost kunstgras precies?
De all-in kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Bergen op Zoom bestaan uit 2 onderdelen: de rollen met grastapijt en natuurlijk de arbeid voor het leggen. Uitgaande van poolhoogte, dichtheid van de grassprieten en de uitstraling schommelen de prijzen tussen de €14,00 en €38,00 voor een m2. Als tweede hebben we nog de legkosten (varieert tussen €8,00 tot €17,50 per vierkante meter). Ten derde heb je soms ook nog andere onderdelen zoals valdemping, gereedschap, lijm, grondpennen, stabilisatiedoek.

Is het aan te raden om zelf kunstgras te leggen?
Ja, dit is gemakkelijk zelf te doen. Je kunt gebruik maken van ons praktische stappenplan. Zorg wel voor de juiste voorbereiding. Start met een vlakke en schone ondergrond en genoeg afschot. Bestel altijd een beetje extra gras (kies voor een ruim snijverlies). Verlijm de verschillende delen en bevestig het gras met haken in de grond. Het is wenselijk dat je het onderhoud van de kunstgrasmat niet vergeet.

Hoe kindvriendelijk is het?
Uiteraard is kunstgras zeer geschikt voor gebruik door kinderen (en huisdieren zoals honden en katten). Artikelen die hier verkocht en gelegd worden voldoen aan strenge veiligheidseisen (geen losse korrels en waterdoorlatend). Met een valdempende ondergrond is het bovendien perfect bij een speeltuin of in een speelweide.

Wat is een kunstgras coupon en hoe kan ik er mee besparen?
Zoek jij een oplossing voor een kleine tuin of terras? Een goedkope restpartij is dan zeker een optie. Dit zijn restanten van eerdere projecten van uitstekende kwaliteit, geschikt voor kleine oppervlaktes. Ze worden vaak aangeboden in de kunstgras outlet. Hierdoor kan je super voordelig restpartijen kunstgras in Bergen op Zoom kopen. Handig om te onthouden: er kan kleurverschil tussen de verschillende coupons zitten.

Hoeveel garantie zit er op grastapijt?
Elke leverancier kan zijn eigen voorwaarden hebben. Gemiddeld gezien kan je rekenen op een termijn van 5 tot wel 20 jaar. Dat is van toepassing op vroegtijdige slijtage en het (UV) verkleuren van het gras. Wij adviseren altijd om vooraf na te kijken op welke garantievoorwaarden je kunt terugvallen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie