Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Assen

Is het tijd voor een strak groen gazon? Maar wil je er niet teveel onderhoud aan? Stap dan over op kunstgras in Assen. Grastapijt heeft heel veel voordelen. Het zorgt voor een aantrekkelijk aanzicht, is onderhoudsarm en kan het wel tegen een stootje. Bovendien zijn de prijzen de laatste jaren flink gedaald. Via onze vergelijker bekijk je meer informatie over de diverse soorten kunstgras inclusief een keuzehulp. Bovendien kan je hier meer informatie vinden over de totale kosten, aanbiedingen en instructies voor het leggen.

 • Kunstgras bestaat uit korrels gemaakt van polypropyleen, polyethyleen of polyamide.
 • Dit is erg geschikt voor de achtertuin, terrassen of balkons of als speelveld. En het is natuurlijk ook perfect als sportveld.
 • Een pluspunt is dat jij in elk seizoen kunt genieten van een groene grasmat.
 • Ook is het onderhoudsvriendelijk, kan het intensief gebruikt worden, en heeft het geen last van hitte, sneeuw of regen.
 • Kunstgras is verder uitermate geschikt voor gezinnetjes met kinderen (en dieren).
 • Een gewoon goede nep grasmat waar je nog jarenlang van geniet bestel je al vanaf €15,50 voor één m2.

Moeiteloos en voor lage prijzen kunstgras inkopen?

Bekijk de mogelijkheden en claim jouw gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Assen

Kunstgras leggen is een precies werkje. Moet het binnenkort al gedaan worden of heb je zelf twee linkerhanden? Laat deze werkzaamheden dan doen door een kunstgras legservice in Assen. Een team van experts wil je daar graag bij ondersteunen. Je hebt er zelf geen omkijken naar, je hoeft verder geen benodigdheden te regelen en je weet zeker dat je garanties behoud. Op onze website lees je ook meer over Kunstgras vergelijken.

Zelf aanleggen
Je kunt ook zelf het kunstgras leggen. Op die manier kan je veel geld besparen. Hieronder bieden we hierover extra informatie. Je kunt ook kiezen om deels iets zelf te doen. Het afvoeren dan het oude gras en zorgen voor een vlakke ondergrond zou je zelf (met wat hulp) kunnen doen. Het leggen, snijden en vastzetten van de grasmat kan je dan uitbesteden aan de specialist.

De 8 stappen van het kunstgras leggen

 1. Voorbereiden van de grond

  Maak de oude grasmat los. Zorg voor een goede fundering en pas goede drainage toe.

 2. Egaliseren

  Zorg voor een zandbed (stratenmakerszand). Probeer hierna alles te egaliseren, dit kan met een balk / waterpas of een trilplaat.

 3. Drukverdelend stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op het zandbed. Het voorkomt dat er onkruid doorkomt en zorgt dat alles stabiel blijft liggen.

 4. Het kunstgras uitrollen

  Je kunt de matten nu uitrollen en verwijder eventuele plooien. Het beste is als je tegen de spriet-richting in kijkt. Zorgt dat er wat gras over de randen steekt.

 5. Het op maat snijden

  Snij het kunstgras op maat. Gebruik daarvoor scherpe messen. Controleer goed of alle delen / naden strak tegen elkaar liggen.

 6. Verlijmen

  Op het moment dat de oppervlakte breder is dan 4 meter heb je altijd naden die je zult zien. Je kunt het aan elkaar lijmen met een voorgelijmde lijmband of 1 componentenlijm.

 7. Vastslaan

  Door te kiezen voor de handige kunstgras haken kan je de grasmat stevig vastmaken. Plaats om de 50 cm een grondpen.

 8. Opborstelen

  Het grastapijt zal compact geleverd worden wat betekent dat de sprieten vaak nog platgedrukt zijn. Borstel voorzichtig tegen de vezelrichting in voor het mooiste eindresultaat. Ook kan je het gras instrooien met kwartszand waardoor het strakker en netter blijft liggen.

Keuzehulp: welk kunstgras past bij mij?

Via kunstgras geniet je elke dag opnieuw van een mooie en strakke groene tuin. Het is tegenwoordig bijna niet te onderscheiden van natuurlijk gras. Geen uitgedroogde delen en je hoeft niet meer onkruid te verwijderen of te ontmossen. Dat wil jij toch ook? Er zijn meerdere soorten, kleuren en formaten. We onderscheiden ze op het gebied van vezelsoort, echtheid, poolhoogte en zachtheid. Onze koopgids is handig bij het kopen van het beste kunstgras in Assen.

12 tips voor het beste kunstgras bestellen in Assen

 1. Natuurlijk: is het een mooie, volle mat of is het duidelijk nep?
 2. Zachtheid: hoe voelt het materiaal aan?
 3. Lengte van de sprieten: hoe lang is de pool (10 mm tot 55 mm)?
 4. Service: hoe lang krijg ik service en garantie?
 5. Kindvriendelijkheid: is het te gebruiken als speelgras?
 6. Diervriendelijk: is het gras ook veilig voor mijn hond of kat?
 7. Materiaal: welke bestanddelen zijn gebruikt (gewoonlijk polyetheen, polyurethaan, polypropeen, polypropyleen)?
 8. Vorm van de vezels: welke vorm heeft de spriet (de C-shape nadert het meest de realiteit)?
 9. Waterdoorlatend: op welke manier wordt regenwater afgevoerd?
 10. Gekleurd mosdraad: zorgt voor extra steun en een zacht gevoel.
 11. Kleur: zoek je lichtgroen, donkergroen (of appelgroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. Instrooien: wordt het aangeraden om het gras in te vegen met instrooizand?

Ook genieten van een mooie groene tuin?

Vergelijk kunstgras leveranciers en bestel tegen de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras in de tuin

In de winter, het voorjaar, de zomer en de herfst een strak en groen grasveld zonder al te veel maandelijks onderhoud? Dat is mogelijk met kunstgras voor in de tuin. Door middel van de nieuwste technologie is het niet of nauwelijks te onderscheiden van een echt gazon. De look is erg natuurlijk en het gaat jarenlang mee.

 • Niet meer ontmossen, verticuteren, maaien, bemesten, onkruid wieden.
 • Geschikt voor alle weersomstandigheden (sneeuw, vorst, hitte of regen zijn geen probleem).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Assen kan je al uitbesteden vanaf €22,50 per vierkante meter.

Informatie over kunstgras op het terras of balkon

Met kortpolig kunstgras voor terrassen en balkon creëer je het echte buitengevoel. Op het terras adviseren wij een zeer korte spriet. Het voelt fijner aan dan tegels en zorgt voor een landelijke sfeer. De juiste drainage is hierbij erg belangrijk. Kijk dan ook eens bij bouwmarkten en winkels als Action, Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis of Ikea, Kwantum, Carpetright, Leenbakker, Intratuin.

 • Je creëert een natuurlijke en hippe look.
 • Ook heel geschikt voor kinderen
 • Voor een dakterras of balkon van 10 m2 ben je ongeveer kwijt €270,00.

Kunstgras als speelveld

Kinderen zijn dol op buiten spelen. Kunst speelgras heeft veel voordelen. Kinderen hebben zo een veilige en schone speelruimte. Tevens kan je dit ook goed gebruiken voor schommel, trampoline of ander speeltoestel. Steeds vaker wordt speelgras met valdemping geleverd.

 • Kids kunnen elke dag van het jaar lekker buiten spelen.
 • Een ideale ondergrond voor speeltoestellen of een opblaasbad.
 • Dit kunstgras speelveld laten plaatsen in Assen is al mogelijk voor €20,50 per m2.

Sportvelden

Sporten op namaak grasmatten begint langzaam de standaard te worden. Je ziet het met name in sporten zoals tennis, hockey, golf en natuurlijk voetbal. Het heeft veel voordelen. De onderhoudsploeg heeft er bijna geen werk aan, sporters kunnen er het hele jaar gebruik van maken, en het is ontzettend duurzaam.

 • Het hele jaar door sporten op een perfecte grasmat.
 • Onderhoudsarm en kostenbesparend.
 • Voor kunstgras sportvelden gelden geen standaard prijzen. Kies uitsluitend voor een betrouwbare kunstgras specialist in Assen.

Kunstgras in je woning

Een speciaal kunstgras tapijt kan prima binnen gelegd worden. Je kunt dan denken aan winkelvloeren, beurzen of pretparken. Ook binnenskamers is het goed te gebruiken. Een mooi groen grastapijt voor binnen is iets unieks en is een goed alternatief voor laminaat of pvc.

 • Kunstgras voor binnen is voor iedereen geschikt.
 • Je kunt het krijgen in verschillende kleuren die elk huis een beetje vrolijker maken.
 • Een perfecte ondergrond voor een speelkamer.

Onkosten en aanbiedingen van grastapijt in Assen mei 2024

Wil je zo snel mogelijk jouw grasveld vervangen? Dan ben je misschien allereerst benieuwd naar de kosten? De verwachte kosten van kunstgras zijn afhankelijk van lengte van de grassprieten, kindvriendelijkheid en de gebruikte materialen. Het goedkoopste kunstgras in Assen is al te koop vanaf. €12,00 / m2. In de tabel hieronder bekijk je de prijzen van grastapijt in Assen. Dit zijn de totaalprijzen met leggen. Je bent een stuk goedkoper uit door zelf wat voorwerk uit handen te nemen. Op dit portaal bekijk je ook informatie over Kunstgras ondergrond.

TypeEchtheidLengteTarief per m2
GoedkoopNamaaksel1 – 2 mm€21,75
AlgemeenMatig6 mm€28,25
ModaalKomt in de buurt27 mm€41,25
GeweldigNatuurgetrouw42 mm€50,25
Topsegment100% natuurlijk57 mm€71,25
Weergave met kosten van kunstgras in Assen (aanbieding).
kunstgras-assen

Het beste grastapijt voor de laagste prijs

Vind een hovenier die bij je past.

De beste hoveniers en tuinbedrijven in Assen

Voordelig en binnenkort al kunstgras laten aanleggen in Assen? Het is essentieel dat je dat laat uitvoeren door een specialist zodat je er jarenlang plezier van hebt. Laat deze werkzaamheden dan ook doen door een een tuinman uit de gemeente Assen. In de tabel hieronder verzamel je contact- en adresgegevens van plaatselijke hoveniers (provincie Drenthe) die diensten kunnen leveren zoals advisering, de verkoop en het leggen van kunstgras. Op deze pagina check jij ook tuinexperts in Noordenveld, Dantumadiel, Opsterland, Smallingerland en Schiermonnikoog.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over nepgras

Wat kost kunstgras precies?
De all-in kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Assen kun je berekenen door te kijken naar 2 facetten: de graszoden en de loonkosten voor het leggen. Gebaseerd op poolhoogte, kindvriendelijkheid en de gebruikte materialen ligt de prijs tussen de €13,00 & €37,00 per vierkante meter. Hier bovenop heb je nog de kosten van het leggen van de rollen (varieert tussen €7,50 en €22,50 de meter). Tenslotte zijn er soms nog extra zaken nodig zoals grondpennen, gereedschap, valdemping, lijm, stabilisatiedoek.

Is het makkelijk om kunstgras zelf te leggen?
Ja, dit is gemakkelijk zelf te doen. Speciaal voor de doe-het-zelvers bieden wij het eenvoudige stappenplan. Je moet je vooraf wel goed inlezen. Realiseer een vlakke en schone ondergrond en zorg voor correct afschot. Zorg dat je voldoende rollen bestelt (er is namelijk altijd snijverlies). Lijm de verschillende banen aan elkaar en zet het op de hoeken vast met de kunstgrashaken. Zorg ervoor dat de kunstgrasmat schoon en netjes blijft (onderhoud).

Hoe kindvriendelijk is het?
Ja, kunstgras is een ideale ondergrond voor kinderen (en huisdieren zoals honden en katten). Tapijten die door de aanbieders worden gelegd voldoen aan de eisen die hiervoor gesteld zijn (geen losse korrels en brandwerend). Als je het combineert met met speciale valdempende platen is het bovendien perfect bij speeltoestellen en in speelweides.

Wat zijn kunstgras coupons?
Zoek jij een oplossing voor een kleine tuin of terras? Een goedkope restpartij is dan misschien wel iets voor jou. Dit zijn restanten van enkele vierkante meters. Je komt ze dikwijls tegen in de kunstgras outlet. Door hiervan te profiteren kan je spotgoedkoop restpartijen kunstgras in Assen kopen. Goed om te weten: als je kiest voor meerdere coupons heb je soms te maken met kleurverschil.

Hoe zit het met garantie en service?
Elk product heeft eigen kenmerken en garanties. Over het algemeen is dat goed geregeld met garanties tot wel 15 jaar. Het gaat hierbij om naden en scheuren en zogenaamde UV-garantie. Wij raden aan om duidelijk af te spreken hoe dit precies geregeld is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie