Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Winterswijk Woold

Droom jij ook van een strak groen tapijt in de achtertuin? Maar ben je niet zo’n tuinier? Overweeg dan eens kunstgras in Winterswijk Woold. Grastapijt wordt steeds realistischer. Het heeft een heel realistische uitstraling, is onderhoudsvriendelijk en is erg duurzaam en milieuvriendelijk. Bovendien is het aantrekkelijk geprijsd. Op deze pagina onderzoek je praktische informatie over verscheidene exemplaren kunstgras ondersteund met praktische tips. Daarbij bieden we aanvullende info over de kosten, aanbiedingen en vind je hoveniers en specialisten uit de regio.

 • Kunstgras wordt gemaakt van synthetische vezels die erg lijken op echt gras.
 • Dit is erg geschikt voor tuintjes, terrassen of balkons of voor speeltuinen. We zien het daarnaast ook veel in de sport.
 • Het voornaamste voordeel is dat je altijd van een fris en strak gazon kan profiteren.
 • Daarbij hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, gaat het wel 20 jaar mee, en heeft het geen problemen met kou, sneeuw, hitte of regen.
 • Kunstgras gaat ook heel goed samen met gezinnetjes met kinderen (en dieren).
 • Een gewoon goede nep grasmat waar je nog jarenlang van geniet is al te bestellen voor €16,50 voor een meter.

Binnen 24 uur en betaalbaar kunstgras laten leggen?

Bekijk vakmannen en vraag gratis staaltje op.

Kunstgras laten leggen in Winterswijk Woold

Het aanleggen van kunstgras is een vak apart. Ontbreekt het je aan de tijd of ben je niet zo handig? Besteed het dan uit aan de kunstgras legservice in Winterswijk Woold. Een vakkundig team legt het grastapijt perfect voor je aan. Je kunt lekker achterover leunen, je hebt geen gereedschap nodig en je kunt erop vertrouwen dat het perfect komt te liggen. Op onze vergelijker lees je ook meer over Hoe wordt kunstgras gemaakt?.

Zelf aanleggen
Uiteraard kan je het kunstgras ook zelf leggen. Op die manier kan je veel geld besparen. In het onderstaande stappenplan geven we hier een toelichting op. Je kunt ook samen met een bedrijf de klus klaren. Het uitzetten en afgraven van de ondergrond en ophoogzand aanbrengen zijn voorbeeld dingen die je zelf kunt doen. Het daadwerkelijk aanleggen van het nieuwe grasmat kan je dan uitbesteden aan de specialist.

8-stappenplan voor kunstgras leggen

 1. Uitzetten van de ondergrond

  Maak de oude grasmat los. Zorg voor een strakke onderlaag welke erg goed water doorlaat.

 2. Vlak maken

  Een geschikte ondergrond is een zandbed van brekerzand. Egaliseer de vloer nu (bijv. met een lange stok of waterpas).

 3. Worteldoek / stabilisatiedoek

  Breng het stabilisatiedoek aan. Dit houdt mollen tegen en zorgt voor een kwalitatieve basis.

 4. Stroken kunstgras uitrollen

  Je kunt de matten nu uitrollen en voorkom plooien. De mooie look krijg je op het moment dat je tegen de vezelrichting inkijkt. Zorgt dat er wat gras over de randen steekt.

 5. De naden snijden

  Ga het kunstgras op maat snijden. Hiervoor moet je een scherp voorwerp (mes) kiezen. Let erop dat de naden perfect op elkaar aansluiten.

 6. Vastlijmen

  Gaat het om een oppervlakte van meer dan 4 meter breed? Dan heb je last van de naden. Je kunt het aan elkaar lijmen met een meegeleverde lijmband of speciale kunstgrastape.

 7. Maak alles vast

  Via de sterke kunstgras haken kan je de grasmat stevig vastmaken. Deze pinnen sla je om de 50 centimeter langs de randen van het veld.

 8. Opborstelen

  Het kunstgras wordt op rol geleverd en is dus platgedrukt. Je kunt het eenvoudig tegen de vleug in vegen voor een kwalitatief eindresultaat. Eventueel kan je het geheel inzanden met kwartszand waardoor het strakker en netter blijft liggen.

Keuzehulp: welk soort kunstgras bestellen?

Met kunstgras geniet jij vanaf het eerste moment van een mooi en strak groen gazon. Het is absoluut niet te onderscheiden van natuurlijk gras. Geen onkruid delen en je hoeft nooit meer te maaien of of te bemesten. Dat klinkt toch perfect? Je kunt kiezen uit meerdere producten. We onderscheiden ze op het gebied van stevigheid, echtheid, spriethoogte en onderhoud. Onze koopgids helpt je bij het zoekproces naar het beste kunstgras in Winterswijk Woold.

12 aandachtspunten bij kunstgras bestellen in Winterswijk Woold

 1. Realistisch: lijkt het op een natuurlijk gras gazon, of zie je meteen dat het namaak is?
 2. Zachtheid: kan je er zacht op lopen of spelen (kinderen)?
 3. Lengte van de sprieten: wat kun je zeggen over de pool (20 mm tot 65 mm)?
 4. Garantie: krijg ik UV-garantie op het gras?
 5. Kindvriendelijkheid: is het lekker zacht om op te spelen?
 6. Diervriendelijkheid: kan ik mijn dieren hierop laten lopen (honden of katten)?
 7. Materiaal: waarvan is het gras gemaakt (zoals polyurethaan, polypropeen, polypropyleen, polyethyleen)?
 8. Vezelvorm: hoe ziet de spriet eruit (C-shape of maanvorm)?
 9. Watervriendelijk: hoe reageert het gras op plots veel water?
 10. Geïntegreerd mosdraad: geeft een extra natuurlijke beleving aan het gras.
 11. Look: ga je voor licht- of donkergroen (of mosgroen) of gaat je voorkeur uit naar gekleurd kunstgras?
 12. inveegzand: is het nodig om het kunstgras ook regelmatig in te vegen?

Altijd een mooi en strak groen gazon?

Vergelijk kunstgras specialisten en vind de beste aanbieding in de outlet.

Kunstgras in de tuin leggen

Alle dagen van het jaar een strak grasveld achter het huis zonder dat er verder iets van je verwacht wordt? Met kunstgras is dat simpel te realiseren. Aan de hand van de nieuwe productietechnieken is het kunstgras bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. Het geeft een natuurlijke uitstraling en de levensduur is hoog.

 • Niet langer maaien, bijzaaien, bemesten, besproeien, onkruid wieden.
 • Strak gazon in elk seizoen (sneeuw, vorst, hitte of regen zijn geen probleem).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Winterswijk Woold is al beschikbaar vanaf €19,00 voor een vierkante meter.

Kunstgras geschikt voor een balkon of terras

Met kunstgras tapijt op balkons of terrassen realiseer je een ruimtelijke en natuurlijke setting. Op balkons kun jij het beste kiezen voor een lagere pool (1 centimeter). Het voelt fijner aan dan tegels en geeft een natuurlijke uitstraling. Een goede waterafvoer is onmisbaar. Dit type product ligt vaak wel goedkoop bij bouwmarkten en winkels als Gamma, Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei of Ikea, Welkoop, Carpetright, Leenbakker, Kwantum.

 • Je krijgt hiermee een toegankelijke en opgeruimde look.
 • Het is onderhoudsvriendelijk.
 • Voor een middelgroot balkon van 10 m2 betaal je gemiddeld €277,50.

Kindvriendelijk kunstgras speelveld

Kinderen spelen maar wat graag in de tuin. Kunst speelgras is daarvoor ideaal. Kinderen kunnen zich er het hele jaar door vermaken. Daarbij werkt het ook prima met schommel, trampoline of ander speeltoestel. Veelal is het toepassen van valdemping ook aan te raden.

 • Kids kunnen elk moment van het jaar zonder zorgen buiten spelen.
 • Een veel gekozen ondergrond voor o.a. speeltoestellen en trampolines.
 • Een kunstgras speelveld laten plaatsen in Winterswijk Woold is al mogelijk voor €16,50 p/m2.

Kunstgras als sportveld

Sporten op namaak grasmatten is sterk in opkomst. Dit is vooral te zien bij sporten zoals tennis, hockey, golf en natuurlijk voetbal. Er zitten dan ook ontzettend veel voordelen aan. Het is bijzonder onderhoudsarm, je kunt sporten wanneer je wilt, en het heeft een lange levensduur.

 • Elke maand een professionele grasmat.
 • Gemakkelijk te onderhouden en een verantwoorde investering.
 • Voor kunstgras sportvelden gelden geen standaard prijzen. Meer weten? Vraag informatie op bij de kunstgras specialist in Winterswijk Woold.

Kunstgras voor in huis

Zo’n kunstgras tapijt kan ook binnen worden gebruikt. Je kunt dan denken aan beurzen, evenementen of in winkels. Ook in een woning (speel- of kinderkamer) wordt het meer en meer toegepast. Een groen of gekeurd grastapijt grastapijt voor binnen is iets unieks en kan gebruikt worden i.c.m. andere vloerbedekkingen.

 • Kunstgras voor binnen zorgt voor een bijzonder effect.
 • Het aanbod bestaat uit allerlei tinten die passend zijn in elk type woning.
 • Een perfecte ondergrond voor een speelkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Winterswijk Woold december 2022

Wil jij jouw tuin of balkon aanpakken? En wil je meer weten over een prijsindicatie? De geschatte kosten van kunstgras worden in de basis berekend aan de hand van poolhoogte, dichtheid van de sprietjes en de gebruikte materialen. Het goedkoopste kunstgras in Winterswijk Woold koop je al vanaf €11,75 / m2. In de prijstabel hieronder bekijk je de prijzen van grastapijt in Winterswijk Woold. Dit zijn de totaalprijzen met leggen. Je bent een stuk goedkoper uit door een aantal dingen zelf te doen. Op Kunstgrasrevolutie.nl kan je ook meer informatie lezen over Kindvriendelijk kunstgras.

SoortEchtheidLengte sprietTarief per m2
VoordeelImitatie2 – 3 mm€21,75
AlgemeenGemiddeld5 mm€29,25
GangbaarPrima26 mm€40,75
High-endMooi gedaan38 mm€49,25
Premium99,99% echt50 mm €71,50
Weergave met kosten van kunstgras in Winterswijk Woold (aanbieding).
kunstgras-winterswijk-woold

Vind de beste grastapijt aanbiedingen

Zoek een hovenier voor deze klus.

Vind een erkende hovenier of tuinbedrijf in Winterswijk Woold

Voordelig en in korte tijd kunstgras laten aanleggen in Winterswijk Woold? Je wilt natuurlijk dat dit op de correcte manier wordt gelegd zodat de kwaliteit jarenlang goed blijft. Je kunt dit het beste overlaten aan een tuinman uit de gemeente Winterswijk. In het onderstaande overzicht vind je contact- en adresgegevens van plaatselijke hoveniers (provincie Gelderland) die jou van dienst kunnen zijn met het adviseren van de juiste materialen en het vakkundig aanleggen van de matten. Op Kunstgrasrevolutie.nl vind je ook gemakkelijk tuinspecialisten in Winterswijk Kotten, Winterswijk Ratum, Winterswijk Huppel, Winterswijk Meddo en De Heurne.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Spek Tuinadviesbureau CBrandenweg 127108 AXWinterswijk Woold
M. van MerkensteinGreversweg 17108 AGWinterswijk Woold
Christian WijnveenMeerdinkweg 107108 BJWinterswijk Woold
Buxus DokterKlandermansweg 87108 AHWinterswijk Woold

Veelgestelde vragen (FAQ) nepgras

Wat zijn de prijzen van kunstgras?
De onkosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Winterswijk Woold kun je berekenen door te kijken naar 2 facetten: de rollen met grastapijt en natuurlijk de manuren voor het leggen. Uitgaande van poolhoogte, zachtheid en de vezelvorm ben je tussen de €18,00 en €34,00 per M2. Daarbovenop heb je dan nog de legkosten (varieert tussen €8,00 tot €18,00 per M2). Daarnaast zijn er soms nog kosten voor lijm, gereedschap, valdemping, instrooizand, grondpennen.

Is het mogelijk om zelf kunstgras te leggen?
Ja, dit is mogelijk. Onze experts schreven daarvoor het effectieve stappenplan. Je moet er wel goed de tijd voor nemen. Begin met een stabiele ondergrond en zorg voor de waterafvoer. Bestel altijd een beetje extra gras (kies voor een ruim snijverlies). Laat alle delen mooi aansluiten door ze te lijmen en zet de randen vast met de unieke pennen. Zorg ervoor dat de kunstgrasmat jaarlijks goed onderhouden wordt.

Is het geschikt voor kinderen?
Uiteraard is kunstgras zeer geschikt voor gebruik door kinderen (dat is ook het geval voor huisdieren zoals honden en katten). Vloerproducten die hier verkocht en gelegd worden zijn getest en voldoen aan de veiligheidsvoorwaarden (geen lood of cadmium en milieuvriendelijk). Samen met valdemping platen is het ook prima te gebruiken bij een glijbaan, klimrek, trampoline of speelweide.

Wat zijn kunstgras coupons?
Heb je een klein balkonnetje waar je wat grastapijt op wilt leggen? Een restpartij kan dan een uitstekende optie zijn. Dit zijn restanten van eerdere projecten geschikt voor een oppervlakte tot zo’n 10 m2. Je kunt ze extra voordelig bestellen bij de kunstgras outlet. Zo kan je super voordelig restpartijen kunstgras in Winterswijk Woold kopen. Handig om te onthouden: als je kiest voor meerdere coupons heb je soms te maken met kleurverschil.

Hoeveel garantie zit er op grastapijt?
Elke fabrikant kan zijn eigen voorwaarden hebben. In veel gevallen is dat goed geregeld met een garantie van 10 jaar tot 20 jaar. Je kunt hier aanspraak op maken bij vroegtijdige slijtage en op kleurbehoud (UV-schade). Het is slim om vooraf na te kijken op welke garantievoorwaarden je kunt terugvallen.

Plaats een reactie