Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Sonnega

Vind je het tijd voor een net en strak groen gazon? Maar ben je niet zo’n tuinier? Kijk dan eens naar kunstgras in Sonnega. Grastapijt is de laatste jaren flink verbeterd. De echtheid is de laatste jaren flink toegenomen, heeft heel weinig onderhoud nodig en heeft een lange levensduur. Daarnaast kan je het vrij goedkoop leggen. Op deze website onderzoek je aanvullende informatie over de diverse modellen kunstgras met een handige keuzehulp. Daarnaast lees je hier meer over de onkosten, aanbiedingen en vind je instructies voor het zelf leggen.

 • Kunstgras wordt gemaakt van een flexibele kunststof en sterke garens.
 • Een hele goede oplossing voor jouw achter- of voortuin, op het terras of een balkon of voor speelvelden. En we zien het natuurlijk terug bij het voetbal en de hockey.
 • Reden voor deze aankoop: dat je structureel geniet van een mooi strak groen gazon.
 • Verder is het onderhoudsvriendelijk, kan het wel tegen een stootje, en heeft het geen last van regen, sneeuw of hitte.
 • Kunstgras is daarnaast ook erg geschikt voor huisdieren en kinderen.
 • Een degelijke namaak grasmat voor in jouw voortuin koop je al vanaf €18,50 voor een meter.

Zonder gedoe en spotgoedkoop kunstgras regelen?

Bekijk vakmannen en vraag gratis staaltje op.

Kunstgras laten leggen in Sonnega

Kunstgras in je tuin leggen is een precies werkje. Wil je het snel geregeld hebben of ben je zelf niet zo’n klusser? Ons advies: besteed dit uit aan een kunstgras legservice in Sonnega. Een handige hovenier kan de nodige ondersteuning bieden. Je hebt er geen stress van, je hoeft geen duur gereedschap aan te schaffen en je mag er gerust op zijn dat het eindresultaat naar wens is. Op dit portaal kan je ook meer informatie lezen over Kunstgras voor in huis.

Info en voordelen van zelf leggen
Je kunt ook zelf het kunstgras leggen. Hierdoor hou je zelf geld over. In het onderstaande stappenplan geven we hier een toelichting op. Je kunt ook kiezen voor een tussenoplossing. Het uitzetten en afgraven van de ondergrond en het prepareren van de ondergrond kan je in overleg in eigen beheer uitvoeren. Het leggen van de nieuwe grasmat is voor rekening van de legservice.

De 8 stappen van het kunstgras leggen

 1. Ondergrond schoonmaken

  Ga de oude grasmat opruimen. Maak de ondergrond verder stabiel die goed gedraineerd is.

 2. Uitvlakken

  Breng een laag met bestratingszand aan. Egaliseer de vloer nu met een balk en waterpas.

 3. Onderdoek

  Breng het stabilisatiedoek aan. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en verhelpt eventuele oneffenheden.

 4. Kunstgras uitrollen

  Haal de matten uit de verpakking en voorkom plooien. Rol de matten zo uit dat je het gras zo legt dat je tegen de vleug inkijkt. Hou altijd wat gras over aan de randjes.

 5. Bijsnijden

  Snijd het gras bij. Kies hiervoor een goed stanleymes. Het is belangrijk dat de verschillende stukken & naden goed aansluiten.

 6. Vastzetten met lijm

  Bij oppervlaktes breder dan 4 meter krijg je een naad. De losse delen maak je aan elkaar vast door te kiezen voor nadenbanden of kunstgrastape.

 7. Vastslaan

  Middels de unieke kunstgras haken is dit te verankeren. Sla de haken met de hamer om de 50 cm in de grond.

 8. Opborstelen

  Het kunstgras wordt op rol geleverd en dus zijn de vezels nog platgedrukt. Borstel het op met een harde bezem zodat het geheel er perfect uitziet. Eventueel kan je het ook invegen met kwartszand voor een extra dempende werking.

Keuzehulp: welk kunstgras past bij mij?

Wanneer je kiest voor kunstgras kun je in elk seizoen genieten van een strak groen tapijt in de achtertuin. Het is echt niet meer te onderscheiden van echt gras. Geen onkruid plekken en je hoeft niet meer onkruid te verwijderen of te besproeien. Dat bespaart flink tijd! Je hebt de keuze uit meerdere producten. Houd vooral rekening met gebruikte materiaal, nepheid, poolhoogte en uv-bestendigheid. Onze keuzehulp helpt je bij het kopen van het beste kunstgras in Sonnega.

12 aandachtspunten bij kunstgras bestellen in Sonnega

 1. Realistisch: lijkt het op een natuurlijk gras gazon, of is het duidelijk nep?
 2. Zachtheid: is het geschikt om lekker op te liggen?
 3. Poolhoogte: hoe hoog is het gras (5 mm tot 45 mm)?
 4. Garantievoorwaarden: hoe lang krijg ik service en garantie?
 5. Kindvriendelijkheid: is dit speelgras geschikt voor jonge kinderen?
 6. Diervriendelijkheid: is het geschikt voor gebruik in combinatie met huisdieren?
 7. Materiaal: welke bestanddelen zijn gebruikt (standaard polyethyleen, polypropyleen, polyetheen, polyurethaan)?
 8. Vormen garen: wat is de vorm van de spriet (C-shape of straight shape)?
 9. Watervriendelijk: kan het water goed weglopen?
 10. Mosdraad: levensecht mosdraad voor natuurlijke look.
 11. Kleur: donkergroen, lichtgroen (of dennegroen) of ga je voor gekleurd kunstgras?
 12. Invegen: is het nodig om de grasmat jaarlijks in te vegen?

Snel en voordelig een prachtig groen grasveld?

Vergelijk kunstgras experts en vind de beste deals in de outlet.

Kunstgras voor in de tuin

Alle dagen van het jaar een prachtig groene tuin zonder dat je het hoeft te onderhouden? Door kunstgras in de tuin te leggen ben je snel klaar. D.m.v. de laatste innovaties lijkt het net of je echt gras achter je huis hebt liggen. Het geeft een natuurlijke uitstraling en de kwaliteit is voortreffelijk.

 • Onderhoudsvrij: niet langer bijzaaien, onkruid wieden, ontmossen, maaien, bemesten.
 • Blijft mooi onder alle weersomstandigheden (kan tegen sneeuw, regen, hagel, hitte, vrieskou etc.).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Sonnega kan je al uitbesteden vanaf €23,50 per M2.

Kunstgras op het terras of balkon

Met kortpolig kunstgras voor terrassen en balkon haal je het buitengevoel echt naar boven. Voor een terras raden we je aan te kiezen voor een kortpolig type. Het voelt lekker zacht en en zorgt voor een aangename vibe. De eigenschap “waterdoorlatend” is fundamenteel. Tip: bekijk het goedkope assortiment van bouwmarkten en winkels als Hornbach, Hubo, Karwei, Action, Praxis of Intratuin, Kwantum, Ikea, Welkoop, Leenbakker.

 • Het biedt een mooie en fijne look.
 • Het biedt een lekker zachte ondergrond.
 • Voor een terrasje van zo’n 10 vierkante meter betaal je ongeveer €297,50.

Het voordeel van kunstgras speelveld

Buitenspelen is erg belangrijk voor kinderen. Kunst speelgras is daarvoor ideaal. Kinderen spelen het hele jaar op een groene en zachte grasmat. Ook is het verstandig i.c.m. speeltoestellen en trampolines. In de meeste gevallen wordt speelgras met valdemping geleverd.

 • Kinderen kunnen elke maand buiten spelen op een veilig gazon.
 • Een veel gekozen ondergrond voor klimrekken of schommels.
 • Dit kunstgras speelveld laten plaatsen in Sonnega is al mogelijk vanaf €23,50 per m2.

Kunstgras als sportveld

Lekker sporten op namaak grasmatten wordt steeds populairder. Vooral in het tennis, hockey, voetbal, golf en ook steeds vaker fitness. Voor sportverenigingen biedt het veel comfort. Er is bijna geen onderhoud, je hebt altijd een strak speelveld, en het gaat jarenlang mee.

 • Altijd sporten op een perfecte grasmat.
 • Onderhoudsarm en slijtvast.
 • Een kunstgras sportveld vraagt om specifieke kennis. Meer weten? Vraag informatie op bij de kunstgras specialist in Sonnega.

Kunstgras voor binnen

Een mooi kunstgras tapijt wordt ook regelmatig binnen toegepast. We zien het regelmatig bij een stand op een beurs of in een winkel. Ook in een woning (speel- of kinderkamer) zien we het steeds meer terug. Een donkergroen grastapijt voor binnen geeft een bijzondere uitstraling en dient uitstekend als vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen geeft een creatief effect.
 • Het aanbod bestaat uit uiteenlopende tinten die aansluiten bij jouw wensen.
 • Een tip voor een speel- of kinderkamer.

Tarieven en aanbiedingen van grastapijt in Sonnega september 2023

Ga jij aan de slag met jouw tuin, balkon of dakterras? In dat geval wil je vast meer horen over de kosten? De verwachte kosten van kunstgras zijn afhankelijk van lengte, dichtheid van de grassprieten en de echtheid. Het goedkoopste kunstgras in Sonnega haal je al in huis v.a. €13,75 / m2. In het onderstaande overzicht tref je de prijzen van grastapijt in Sonnega. Dit is een totaalprijs inclusief legservice. Je kunt besparen op de kosten door zelf de nodige werkzaamheden uit te voeren. Via onze vergelijker lees je ook meer over Productie van kunstgras.

TypeEchtheidHoogte poolPrijs per m2
AanbiedingNamaaksel2,5 mm€22,00
B-segmentKan beter10 mm€31,75
Modaal3 sterren20 mm€40,25
SupremeWerkelijk40 mm€51,75
ExclusiveFantastisch echt55 mm€70,50
Actuele kosten van kunstgras in Sonnega (aanbieding).
kunstgras-sonnega

Vind de beste grastapijt aanbiedingen

Uiteraard bij professionele hoveniers.

Vind een hovenier of tuinbedrijf in Sonnega

Voordelig en binnenkort al kunstgras laten aanleggen in Sonnega? Het is noodzakelijk dat dit op de juiste manier wordt aangelegd zodat de grasmat jaren in topconditie blijft liggen. Ons advies: besteed dit uit aan een een tuinman uit de gemeente Weststellingwerf. In de onderstaande tabel bieden wij contact- en adresgegevens van goede hoveniers (provincie Friesland) die jou van dienst kunnen zijn met het uitzoeken van het juiste materiaal en het leggen van kunstgras. Op Kunstgrasrevolutie.nl vind je ook leveranciers in Oldeholtwolde, Ter Idzard, Nijeholtpade, Oldeholtpade en Wolvega.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

De meest gestelde vragen over nepgras

Wat zijn de prijzen van kunstgras?
De tarieven voor het aanleggen van kunstgras in omgeving Sonnega kunnen worden gecalculeerd aan de hand van: het materiaal en de vergoeding voor de legservice. Afhankelijk van hoogte van de pool, zachtheid en de gebruikte materialen liggen de kosten zo tussen de €20,00 & €31,00 per m2. Als tweede hebben we nog de legkosten (rond de €8,50 – €18,00 de meter). Verder betaal je soms nog extra extra zaken nodig zoals brekerzand, instrooizand, valdemping, lijm, grondpennen.

Kan ik kunstgras zelf leggen?
Ja, dit is mogelijk. Lees daarvoor ons 8-stappenplan. Je moet je vooraf wel goed inlezen. Begin met een vlakke en schone ondergrond en genoeg afschot. Bestel altijd een beetje extra gras (dit komt door het snijverlies). Lijm de delen aan elkaar met een zelfklevende lijmband en zet de randen vast met de unieke pennen. Het is aan te raden dat je het zo nu en dan schoonmaakt en de kunstgrasmat opborstelt.

Is het geschikt voor kinderen?
Absoluut, kinderen en kunstgras is een goede combinatie (en overigens ook voor huisdieren zoals honden en katten). Vloerproducten die door de leverancier worden geleverd zijn getest en voldoen aan de veiligheidsvoorwaarden (geen lood of cadmium en brandveilig). In combinatie met een dempende zachte ondergrond is het bovendien perfect bij een speeltoestel, trampoline of speelweide.

Wat zijn kunstgras coupons en hoe werkt het?
Heb jij een kleine tuin of een balkon? Een voordelige restpartij is dan zeker een optie. Dit zijn kleine reststukken die nog groot genoeg zijn voor kleine projecten. Je komt ze dikwijls tegen in de kunstgras outlet. Zodoende kan je extra goedkoop restpartijen kunstgras in Sonnega kopen. Let op: houdt altijd goed in de gaten of er kleurverschillen zijn bij de coupons.

Hoeveel garantie zit er op grastapijt?
Elk type product beschikt over een unieke set voorwaarden. In de meeste situaties geven ze garanties tot wel 15 jaar. Hiervan kun je gebruik maken bij vroegtijdige slijtage en Uv-bestendigheid (verkleuring). Vergeet daarom zeker niet om goed te informeren hoe het bij jouw aankoop zit.

Plaats een reactie