Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Nijensleek

Wil jij ook genieten van een mooie groene tuin? Maar wil je er niet teveel onderhoud aan? Informeer dan eens naar kunstgras in Nijensleek. Grastapijt wordt steeds mooier en betaalbaarder. Het heeft een heel realistische uitstraling, is onderhoudsvriendelijk en kan het wel tegen een stootje. Tevens is de prijs ook nog eens erg gunstig. Op dit portaal tref je belangrijke informatie over verscheidene soorten kunstgras ondersteund met praktische tips. Daarna lees je hier meer over de kosten, aanbiedingen en instructies voor het leggen.

 • Kunstgras is namaakgras dat niet van echt te onderscheiden is.
 • Een hele goede oplossing voor de tuin, op het terras of een balkon of voor speelvelden. Het wordt natuurlijk ook in de sport gebruikt.
 • Het voornaamste voordeel is dat jij het gehele jaar geniet van een mooi strak groen gazon.
 • Bovendien vergt het weinig onderhoud, is het heel sterk materiaal, en laat het water heel goed door.
 • Kunstgras gaat ook heel goed samen met huisdieren en kinderen.
 • Een plastic grasmat voor in jouw achtertuin koop jij al voor c.a. €17,00 p/m2.

Zonder gedoe en extra voordelig kunstgras regelen?

Bekijk vakmannen en vraag gratis staaltje op.

Kunstgras laten leggen in Nijensleek

Het aanleggen van kunstgras is niet eenvoudig. Heb je weinig tijd of ben je zelf niet zo’n klusser? Je kunt dit dan het beste overlaten aan kunstgras legservice in Nijensleek. Een echte specialist legt het grastapijt perfect voor je aan. Je kunt lekker achterover leunen, je hoeft geen duur gereedschap aan te schaffen en je weet ook zeker dat het helemaal netjes aangelegd wordt. Op onze website kan je ook meer informatie lezen over Kunstgras balkon.

Info en voordelen van zelf leggen
Als je handig bent of zin in een uitdaging hebt is kunstgras zelf leggen een goed idee. Je bespaart al snel vele honderden euro’s. Door middel van het stappenplan hieronder lees je stap-voor-stap hoe dit werkt. Er is natuurlijk ook een tussenoplossing. Het afgraven en afvoeren van de toplaag en het vlak maken van de ondergrond zijn prima klussen om zelf te doen. Het op maat maken van de nieuwe grasmat kan je dan uitbesteden aan de vakman.

Zelf kunstgras leggen in 8 heldere stappen

 1. Ondergrond klaarmaken

  Ga de oude grasmat opruimen. Zorg voor een goede fundering met een goede waterafvoer.

 2. Egalisatie

  Hoog de grond op met zo’n 6-9 cm straatzand. Egaliseer de grond zo goed mogelijk (bijv. met een lange stok of waterpas).

 3. Worteldoek / stabilisatiedoek

  Plaats het stabilisatiedoek op het zand. Het voorkomt dat er onkruid doorkomt en zo krijgt je niet zo snel deuken en putten.

 4. Positioneer het kunstgras

  Je kunt de matten nu uitrollen en trek eventuele plooien recht. Rol de matten zo uit dat je tegen de vezelrichting inkijkt. Houd altijd wat ruimte over aan de zijkanten.

 5. Op maat snijden

  Snijd het gras netjes op maat. Hiervoor moet je een scherp voorwerp (mes) kiezen. Let erop dat de naden perfect op elkaar aansluiten.

 6. Delen verlijmen

  Bij een grasveld die breder is dan 4 meter krijg je te maken met naden. De losse delen kan je weer aan elkaar bevestigen met een voorgelijmde lijmband of 1 componentenlijm.

 7. Voorkom opwaaien

  Middels de handige kunstgras haken is dit te verankeren. Bevestig deze ankers om de 50 cm langs de randen van de grasmat.

 8. Opborstelen

  Het gras wordt doorgaans op rol bezorgd wat betekent dat de sprieten vaak nog platgedrukt zijn. Borstel voorzichtig tegen de vezelrichting in voor het mooiste resultaat. Tevens kan je het geheel inzanden met kwartszand waardoor het strakker en netter blijft liggen.

Keuzehulp: welk kunstgras past bij mij?

Dankzij kunstgras geniet je elke dag opnieuw van een mooi groen gazon. Het is tegenwoordig helemaal niet meer te onderscheiden van natuurlijk gras. Geen doffe delen en je hoeft niet meer onkruid te wieden of bij te zaaien. Dat wil jij toch ook? Je hebt de keuze uit velerlei producten. Er zit veel verschil in stevigheid, tint, hoogte en uv-bestendigheid. De keuzehulp hieronder komt van pas bij het zoeken naar het beste kunstgras in Nijensleek.

12 tips voor het beste kunstgras bestellen in Nijensleek

 1. Natuurlijk: lijkt het op een natuurlijk gras gazon, of is het overduidelijk nep?
 2. Zachtheid: hoe voelt het materiaal aan?
 3. Poolhoogte: hoe zit het met de poolhoogte(12 mm tot 70 mm)?
 4. Aftersales: hoe lang krijg ik garantie op het verkleuren en loslaten van de vezels?
 5. Kindvriendelijk: is het te gebruiken als speelgras?
 6. Diervriendelijkheid: kan een hond of kat veilig op op het gras lopen?
 7. Materiaal: welke grondstoffen zijn gekozen (bijvoorbeeld polyurethaan, polyethyleen, polypropyleen, polyetheen)?
 8. Garenvorm: wat is de vorm van de pool (de C-shape nadert het meest de realiteit)?
 9. Waterafvoer: laat goed laat de mat water door?
 10. Geweven mosdraad: zorgt voor extra steun en een zacht gevoel.
 11. Tint: wil jij een lichtgroene of donkergroene mat (of antiekgroen) of ben je op zoek naar geel, rood of ander gekleurd gras?
 12. inveegzand: adviseert de fabrikant om het kunstgras in te strooien?

Goedkoop en snel een mooi en strak grasveld?

Vergelijk kunstgras leveranciers en vind de beste aanbieding in de outlet.

Kunstgras in de tuin

Alle dagen van het jaar een prachtig groen gazon zonder dat je er veel werk van hebt? Kunstgras zorgt ervoor dat je het rustiger aan kan doen. D.m.v. de nieuwste technologie kan je het bijna niet van echt onderscheiden. Het heeft een warme uitstraling en de kwaliteit is voortreffelijk.

 • Niet langer maaien, bemesten, onkruid wieden, verticuteren, besproeien.
 • Strak gazon in elk seizoen (lente, zomer, herfst en winter).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Nijensleek kan je al uitbesteden vanaf €20,50 per strekkende meter.

Kunstgras voor op het (dak)terras of balkon

Met kunstgras op het terras of balkon heb je het echte gevoel van buiten zijn. Op terrassen is het slim om te kiezen voor een korte spriet. Dit voelt lekker zacht aan en en zorgt voor een aangename vibe. Een goede waterdoorlaatbaarheid is belangrijk. Bekijk eens het betaalbare assortiment bij bouwmarkten en winkels als Gamma, Praxis, Hornbach, Action, Hubo of Ikea, Welkoop, Leenbakker, Kwantum, Carpetright.

 • Je creëert een leuke en frisse look.
 • Het biedt een lekker zachte ondergrond.
 • Voor een gemiddeld balkon (10 vierkante meter) betaal je ongeveer €262,50.

Kunstgras speelveld

Kinderen zijn dol op buiten spelen. Kunst speelgras heeft veel voordelen. Kinderen hebben zo een veilige en schone speelruimte. Daarbij is het heel geschikt voor speelgoed, een wipwap of ander speeltoestel. Vaak is valdemping ook een goede extra keuze.

 • Kinderen kunnen wanneer ze willen buiten spelen op een veilig gazon.
 • Een veel gekozen ondergrond voor speeltoestellen of een opblaasbad.
 • Je eigen kunstgras speelveld laten plaatsen in Nijensleek kan al vanaf €21,00 voor een vierkante meter.

Informatie over kunstgras sportvelden

Sporten uitoefenen op namaak grasmatten wordt steeds populairder. Je ziet het met name in sporten zoals voetbal, hockey maar ook in het fitness. Sportclubs zijn er blij mee. Vergeleken met echt gras is er amper onderhoud, je kunt er in principe 365 dagen per jaar gebruik van maken en het is hartstikke sterk.

 • Zowel in de zomer als de winter een fijne grasmat.
 • Bijna geen onderhoud en hartstikke duurzaam.
 • Het realiseren van een kunstgras sportveld is vakwerk. Informeer bij een kunstgras specialist in Nijensleek.

kunstgras voor woningen

Zo’n kunstgras tapijt wordt ook regelmatig binnen toegepast. Het wordt gebruikt bij speelhallen, winkels of een evenementenhal. Ook in huis komt het goed van pas. Een gekleurd of gewoon groen grastapijt voor binnen biedt een unieke uitstraling en dient uitstekend als vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen is goed te combineren.
 • Het aanbod bestaat uit uiteenlopende kleuren zodat het in elke woning past.
 • Een perfecte ondergrond voor een speelkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Nijensleek december 2022

Wil je zo snel mogelijk jouw grasveld vervangen? Dan ben je misschien allereerst benieuwd naar de kostprijs? De kosten van kunstgras kunnen gecalculeerd worden door te kijken naar poolhoogte, dichtheid van de vezels en de vezelvorm. Het goedkoopste kunstgras in Nijensleek is al beschikbaar vanaf €13,25 voor één m2. In de bijgaande tabel tref je de prijzen van grastapijt in Nijensleek. Het gaat hier om de totale kosten inclusief leggen. Er is veel geld te besparen door zelf de nodige werkzaamheden uit te voeren. Op deze pagina kan je ook terecht voor onderwerpen als Veelgestelde vragen.

SoortEchtheidPoolhoogtePrijs per m2
GoedkoopNamaak2 mm€21,25
B-segmentBasic15 mm€31,25
DoorsneeAcceptabel23 mm€38,50
BesteMooi gedaan43 mm€50,00
Premium100% natuurlijk50 mm €71,50
Verwachte kosten van kunstgras in Nijensleek (aanbieding).
kunstgras-nijensleek

Vind de beste grastapijt aanbiedingen

Altijd een geschikte hovenier.

Vind een hovenier of tuinbedrijf in Nijensleek

Voordelig en direct kunstgras laten aanleggen in Nijensleek? Het is belangrijk dat je dat laat uitvoeren door een specialist zodat de kwaliteit jarenlang goed blijft. Laat dit doen door een tuinman uit de gemeente Westerveld. In het overzicht hieronder tref je de gegevens van erkende hoveniers (provincie Drenthe) die je kunnen helpen met het adviseren van de juiste materialen en het snel leggen van kunstgras rondom je woning. Via onze vergelijker check jij ook tuinexperts in Frederiksoord, Vledder, Paasloo, Kalenberg en Ossenzijl.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Vries Hoveniersbedrijf Roderik deDwarsweg 208383 EPNijensleek
Buitenklus.nlKoningin Wilhelminalaan 748382 GDFrederiksoord
Westerveld KlussenbedrijfPalmbosweg 88381 ATVledder
GreenfixxMeerstal 68381 CSVledder

Veelgestelde vragen (FAQ) nepgras

Hoe duur is kunstgras?
De uiteindelijke kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Nijensleek kun je berekenen door te kijken naar 2 facetten: de rollen met grastapijt en de legservice. Aan de hand van lengte, kindvriendelijkheid en de uitstraling ligt de prijs tussen de €20,00 & €38,00 voor een m2. Als extra heb je nog de kosten van het leggen van de rollen (rond de €8,00 – €17,50 voor een vierkante meter). Ten derde moet je soms rekenen op extra zaken nodig zoals lijm, valdemping, grondpennen, stabilisatiedoek, instrooizand.

Kan ik zelf mijn kunstgras aanleggen?
Ja, dat is geen probleem. Doe-het-zelvers kunnen gebruik maken van ons speciale stappenplan. Je moet je vooraf wel goed inlezen. Begin met een vlakke en sterke fundering en zorg voor correct afschot. Bestel altijd een beetje extra gras (neem een snijverlies van 5%). Lijm de delen aan elkaar met een zelfklevende lijmband en sla de hoeken vast met de grondpennen. Het is belangrijk dat de kunstgrasmat jaarlijks goed onderhouden wordt.

Is het geschikt voor kinderen?
Ja, kunstgras is een ideale ondergrond voor kinderen (dat geldt ook voor huisdieren zoals katten en honden). Vloerbedekkingen die in ons land worden verkochten zijn getest en voldoen aan de veiligheidsvoorwaarden (geen losse stukjes en brandveilig). In combinatie met met speciale valdempende platen is het heel geschikt bij speeltoestellen en in speelweides.

Wat is een kunstgras coupon en hoe kan ik er mee besparen?
Heb jij een kleine tuin of een balkon? Een restpartij is dan zeker het overwegen waard. Dit zijn kleine reststukken die qua afmeting nog prima verkoopbaar zijn. Bij een tapijtwinkel of tuincentrum vind je bij de kunstgras outlet. Door hiervan te profiteren kan je extra goedkoop restpartijen kunstgras in Nijensleek kopen. Goed om te weten: bij meerdere coupons kan er licht kleurverschil optreden.

Heb ik recht op garantie?
Elk grassoort beschikt over een unieke set voorwaarden. In de basis geven ze garanties tussen de 7 en 13 jaar. Denk dan met name aan het loslaten van de vezel en bij verkleuring van de pool (UV-bestendig). Wij raden aan om te allen tijde inzichtelijk te hebben hoe dit precies geregeld is.

Plaats een reactie