Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen De Punt

Wil jij ook een strak groen tapijt in de achtertuin? Maar wil je er niet teveel onderhoud aan? Kijk dan eens naar kunstgras in De Punt. Grastapijt wordt steeds beter. Het oogt heel natuurlijk, het vergt minimaal onderhoud en het is supersterk. Tevens is het ook nog eens hartstikke betaalbaar. Op deze website achterhaal je aanvullende info over allerlei exemplaren kunstgras inclusief handige tips & tricks. Tevens bieden we aanvullende info over de kosten, aanbiedingen en vind je hoveniers en specialisten uit de regio.

 • Kunstgras is een grastapijt gemaakt van PU of PE.
 • Het wordt gebruikt in jouw achter- of voortuin, een balkonnetje & terras of voor speeltuinen. En ook in het hockey, voetbal en tennis is het niet meer weg te denken.
 • Reden voor deze aankoop: dat jij het gehele jaar van een mooie groene grasmat kunt genieten.
 • Verder vergt het weinig onderhoud, kan het intensief gebruikt worden, en is het heel waterdoorlatend.
 • Kunstgras gaat ook heel goed samen met gezinssituaties met kinderen (en huisdieren).
 • Een onderhoudsvriendelijke nep grasmat voor een complete tuin is al te bestellen voor €17,50 / m2.

Moeiteloos en extra voordelig kunstgras regelen?

Bekijk bedrijven en krijg gratis staaltjes thuisbezorgd.

Kunstgras laten leggen in De Punt

Zelf een kunstgrasmat aanleggen is niet eenvoudig. Heb je geen zin in gedoe of kun je zelf niet klussen? Je kunt dit dan het beste overlaten aan kunstgras legservice in De Punt. Een ervaren medewerker kan de nodige ondersteuning bieden. Je kunt lekker achterover leunen, je hoeft geen duur gereedschap aan te schaffen en je weet zeker dat het goed geplaatst wordt. Via kunstgrasrevolutie.nl kan je ook meer informatie lezen over Goedkoopste kunstgras.

Zelf aanleggen
Uiteraard kan je het kunstgras ook zelf leggen. Het kost wat voorbereiding, maar je kunt enorm veel besparen. In het volgende stukje kun je daarover meer lezen. Het alternatief is om bepaalde dingen zelf te doen. Het verwijderen van de oude grasmat en ophoogzand aanbrengen kan je in overleg in eigen beheer uitvoeren. Het op maat maken van de nieuwe grasmat wordt dan gedaan door de legservice.

8-stappenplan voor kunstgras leggen

 1. Ondergrond prepareren

  Verwijder eerst het eventuele oude gras. Zorg voor een gezonde ondergrond die het water goed afvoert.

 2. Uitvlakken

  Leg een zandbed van zo’n 7-8 cm aan. Probeer hierna alles te egaliseren, dit kan met een balk / waterpas of een trilplaat.

 3. Geovlies of een stabilisatiedoek

  Plaats het stabilisatiedoek op het zand. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en zo krijgt je niet zo snel deuken en putten.

 4. Stroken kunstgras uitrollen

  Pak de matten uit verpakking en verwijder eventuele plooien. Het geeft het mooiste effect wanneer wanneer je tegen de vleug in kijkt. Hou altijd wat gras over aan de randjes.

 5. Naden snijden

  Ga het kunstgras op maat snijden. Kies hiervoor een goed stanleymes. Let erop dat alle delen / naden strak tegen elkaar liggen.

 6. Verlijmen

  Bij oppervlaktes breder dan 4 meter heb je naden van de losse delen. Deze kan je aan elkaar lijmen door te kiezen voor nadenbanden of kunstgrastape.

 7. Voorkom opwaaien

  Door te kiezen voor de unieke kunstgras haken zet je het helemaal vast. Plaats de haken om de 50 cm langs de randen van de mat.

 8. Opborstelen

  Het grastapijt zal compact geleverd worden (dus moet de pool nog uitzetten). Pak een harde bezem om te borstelen zodat de sprieten mooi rechtop gaan staan. Daarbij kan je het geheel inzanden met kwartszand om eventuele vouwen en kreukels te voorkomen.

Keuzehulp: welk soort kunstgras bestellen?

Met kunstgras geniet jij vanaf het eerste moment van een nette en strakke tuin. Het is bijna niet te onderscheiden van echt gras. Geen gele plekken en je hoeft niet meer onkruid te wieden of te besproeien. Dat wil jij toch ook? Er bestaan allerlei materialen en varianten. Er zit veel verschil in vezelsoort, echtheid, poolhoogte en uv-bestendigheid. Deze keuzehulp kan je gebruiken bij het selecteren van het beste kunstgras in De Punt.

12 tips bij kunstgras bestellen in De Punt

 1. Hoe echt lijkt het: is het niet te onderscheiden van echt gras, of zie je meteen dat het namaak is?
 2. Zachtheid: is het lekker zacht om op te lopen?
 3. Lengte: wat is de lengte van de vezels (15 mm tot 65 mm)?
 4. Garantievoorwaarden: krijg ik UV-garantie op het gras?
 5. Kindvriendelijkheid: is het lekker zacht om op te spelen?
 6. Diervriendelijkheid: is het geschikt voor gebruik in combinatie met huisdieren?
 7. Materiaal: waar is het gras van gemaakt (standaard polyetheen, polyethyleen, polyurethaan, polypropyleen)?
 8. Vezelvorm: hoe ziet de spriet eruit (C-shape of mogelijk een flat-shape)?
 9. Waterdichtheid: op welke manier wordt regenwater afgevoerd?
 10. Mosdraad: geeft een natuurlijk gevoel aan het gras.
 11. Uitstraling: ga je voor licht- of donkergroen (of antiekgroen) of ben je op zoek naar geel, rood of ander gekleurd gras?
 12. Instrooizand: is het nodig om het grastapijt ook in te strooien?

Goedkoop en snel een mooi en strak grasveld?

Vergelijk kunstgras experts en vind de laagste prijs in de outlet.

Alles over kunstgras in de tuin

In de winter, het voorjaar, de zomer en de herfst een prachtig groen grasveld zonder dat je er iets aan hoeft te doen? Namaak gras in de tuin heeft heel veel voordelen. Aan de hand van de nieuwe productietechnieken is het niet of nauwelijks te onderscheiden van een echt gazon. Het oogt heel natuurlijk en het is een duurzame keuze.

 • Geen onderhoud: niet meer maaien, verticuteren, bijzaaien, ontmossen, besproeien.
 • Past bij elk weertype (lente, zomer, herfst en winter).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio De Punt is al mogelijk voor €18,50 p/m2.

Kunstgras leggen op je balkon of terras

Met kunstgras op het balkon of terras heb je een frisse uitstraling gerealiseerd. Op een terras is het verstandig om te kijken naar een korte pool. Het voelt lekker zacht en je hebt meteen het tuingevoel. Een goede waterdoorlaatbaarheid is een belangrijk aandachtspunt. Vaak goedkoop aan te schaffen bij bouwmarkten en winkels als Gamma, Hubo, Hornbach, Praxis, Karwei of Ikea, Intratuin, Leenbakker, Welkoop, Carpetright.

 • Je krijgt hiermee een vrolijke en fijne look.
 • Geschikt voor kinderen om te spelen
 • Voor een terrasje van zo’n 10 vierkante meter betaal je ongeveer €295,00.

Kunstgras als speelveld

Kinderen spelen graag in de tuin. Kunst speelgras is ideaal voor de kids. Kinderen spelen het hele jaar op een groene en zachte grasmat. Ook is het extra veilig voor gebruik met speelgoed, een wipwap of ander speeltoestel. In de meeste gevallen wordt speelgras met valdemping geleverd.

 • Kinderen kunnen elk moment van het jaar buiten spelen op een veilig gazon.
 • De juiste ondergrond voor o.a. speeltoestellen en trampolines.
 • Je eigen kunstgras speelveld laten plaatsen in De Punt is al te realiseren vanaf €22,00 per strekkende meter.

Informatie over kunstgras sportvelden

Sporten op namaak grasmatten gebeurt steeds meer. Dit is vooral te zien bij sporten zoals voetbal, hockey maar ook in het fitness. Voor sportverenigingen biedt het veel comfort. Vergeleken met echt gras is er amper onderhoud, clubs kunnen er zo’n beetje iedere dag van het jaar op spelen en het heeft een lange levensduur.

 • Een mooie groene mat die altijd bespeelbaar is.
 • Gebruiksvriendelijk, onderhoudsarm en slijtvast.
 • Voor kunstgras sportvelden zijn er geen vaste prijzen. Je kunt meer informatie opvragen bij een kunstgras specialist in De Punt.

Kunstgras voor thuis

Een mooi kunstgras tapijt kan ook binnen worden gebruikt. Voorbeelden zijn winkelvloeren, beurzen of pretparken. Ook binnenskamers kan het een prettig vloertype zijn. Een lichtgroen grastapijt voor binnen geeft een speels effect en kan een mooi alternatief voor tapijt zijn.

 • Kunstgras voor binnen geeft een creatief effect.
 • Het aanbod bestaat uit diverse tinten en geeft een bijzondere twist aan jouw woning.
 • Kinderen kunnen er heerlijk op spelen in bijv. een speelkamer.

Kosten en aanbiedingen van grastapijt in De Punt augustus 2022

Wil je op korte termijn aan de slag met jouw tuin? Dan wil je eerst wel wat meer weten over de onkosten? De definitieve kosten van kunstgras worden hoofdzakelijk bepaald door lengte van de grassprieten, dichtheid van de grassprieten en de uitstraling. Het goedkoopste kunstgras in De Punt haal je al in huis v.a. €14,50 p/m2. In de onderstaande tabel vergelijk je de prijzen van grastapijt in De Punt. Dit zijn prijzen inclusief leggen. Je kunt een forse besparing realiseren door zelf de nodige werkzaamheden uit te voeren. Op dit portaal vind je ook meer info over Kunstgras terras.

TypeEchtheidLengte sprietTarief per m2
AanbiedingNiet echt1 – 2 mm€21,25
B-segmentMatig9 mm€27,75
NormaalRedelijk28 mm€40,75
BestePrachtig44 mm€51,00
TopsegmentNiet te onderscheiden59 mm€70,00
Weergave met kosten van kunstgras in De Punt (aanbieding).
kunstgras-de-punt

Bekijk grastapijt acties en aanbiedingen

Vind een hovenier die bij je past.

Vind een erkende hovenier of tuinbedrijf in De Punt

Betaalbaar en in no-time kunstgras laten aanleggen in De Punt? Het is aan te raden dat een expert zich daarmee bezig houdt zodat de kwaliteit jarenlang goed blijft. Het beste laat je dit doen door een een tuinman uit de gemeente Tynaarlo. In het bijgaande overzicht lees je contactgegevens van erkende hoveniers (provincie Drenthe) die je kunnen helpen met tuinontwerpen, verkoop en zelf ook het kunstgras kunnen aanleggen. Op deze pagina kom je ook in contact met leveranciers in Ubbena, Zeijen, Zeijerveld, Zeijerveen en Ter Aard.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Hoveniersbedrijf De AgapanthusHoofdstraat 429491 AGZeijen
Arbo HoveniersbedrijfAsserstraat 2079486 TDRhee
Faay BoomverzorgingPopulierenstraat 289482 PWTynaarlo
Cambium Hoveniers & Tuinarchitecten BedrijfIndustrieweg 4/E9482 TTTynaarlo

Vaak gestelde vragen (FAQ) over nepgras

Wat betaal ik voor kunstgras in de tuin?
De kosten voor het aanleggen van kunstgras in omgeving De Punt bestaan uit twee delen: het materiaal en de legservice. Gebaseerd op lengte, kindvriendelijkheid en de hoeveelheid vezels ligt de prijs tussen de €12,00 – €37,00 p/m2. Als extra komen nog de kosten van de legservice (ligt tussen de €8,00 en €17,50 de meter). Als laatste betaal je soms nog extra kosten voor grondpennen, lijm, valdemping, gereedschap, brekerzand.

Is het mogelijk om zelf kunstgras te leggen?
Ja, dit is mogelijk. Speciaal voor de doe-het-zelvers bieden wij het speciale stappenplan. Je moet er wel goed de tijd voor nemen. Start met een sterke en stabiele onderlaag en genoeg afschot. Bestel altijd een beetje extra gras (hou rekening met snijverlies). Lijm de losse delen aan elkaar en zet de randen vast met de unieke pennen. Zorg ervoor dat je de kunstgrasmat goed onderhoud.

Is het geschikt voor kinderen?
Ja, kunstgras is een ideale ondergrond voor kinderen (en trouwens ook voor huisdieren zoals honden en katten). Artikelen die aangeboden worden voldoen aan de eisen die hiervoor gesteld zijn (geen losse onderdelen en brandveilig). Gecombineerd met valdemping platen is het heel geschikt bij schommels, trampolines of een speelweide.

Wat is een kunstgras coupon en hoe kan ik er mee besparen?
Heb jij een kleine tuin of een balkon? Zo’n restpartij is absoluut slim om te overwegen. Dit zijn overblijfselen of fabriekspartijen die nog groot genoeg zijn voor kleine projecten. Ze worden vaak aangeboden in de kunstgras outlet. Door hiervan te profiteren kan je heel betaalbaar restpartijen kunstgras in De Punt kopen. Let op: houdt altijd goed in de gaten of er kleurverschillen zijn bij de coupons.

Heb ik recht op garantie?
Elke leverancier heeft zijn eigen voorwaarden. Gemiddeld gezien geven ze een garantie rond de 10 jaar. Het gaat hierbij om naden en scheuren en Uv-bestendigheid (verkleuring). Het is zeer belangrijk om even na te vragen op welke garantievoorwaarden je kunt terugvallen.

Plaats een reactie