Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Folsgare

Is het tijd voor een prachtig groene tuin? Maar heb je niet echt groene vingers? Kies dan voor kunstgras in Folsgare. Grastapijt wordt steeds mooier en betaalbaarder. Het zorgt voor een aantrekkelijk aanzicht, is onderhoudsarm en is heel sterk (duurzaam). Uiteraard is de prijs ook nog eens erg gunstig. Via de kunstgras-vergelijker tref je handige info over velerlei soorten kunstgras met daarbij een praktische keuzehulp. Daarbij vind je hier informatie over de onkosten, aanbiedingen en vind je hoveniers en specialisten uit de regio.

 • Kunstgras wordt gemaakt van synthetische vezels die erg lijken op echt gras.
 • Dit wordt toegepast in de tuin, op het terras of een balkon of als speelveld voor de kinderen. We zien het daarnaast ook veel in de sport.
 • Het voornaamste voordeel is dat je altijd een mooi groen tapijt hebt.
 • Verder hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, is het supersterk, en kan het omgaan met elk type weer.
 • Kunstgras wordt ook vaak gekozen voor jonge kinderen en dieren.
 • Een gewoon goede nep grasmat voor een tuinrenovatie bestel je al vanaf €17,50 voor één m2.

Binnen 24 uur en voordelig kunstgras aankopen?

Bekijk de opties en krijg gratis staaltjes thuisbezorgd.

Kunstgras laten leggen in Folsgare

Kunstgras leggen is best een complexe klus. Wil je het snel geregeld hebben of kun je zelf niet klussen? Ons advies: besteed dit uit aan een kunstgras legservice in Folsgare. Een ervaren medewerker kan het grastapijt helemaal voor je aanleggen. Het kost je amper tijd, je hoeft geen duur gereedschap aan te schaffen en je weet zeker dat het goed geplaatst wordt. Via kunstgrasrevolutie.nl bekijk je ook informatie over Onderhoud van kunstgras.

Zelf leggen
Je kunt ervoor kiezen om het kunstgras zelf te leggen. Je bespaart al snel vele honderden euro’s. In het onderstaande stappenplan zullen we dat verduidelijken. Je kunt ook kiezen om deels iets zelf te doen. Het verwijderen van de oude mat en het aanbrengen van een zandbed zijn prima klussen om zelf te doen. Het daadwerkelijk aanleggen van het nieuwe grasmat laat je over aan de hovenier.

In 8 stappen kunstgras leggen

 1. Voorbereiden van de grond

  Verwijder de oude grasmat. Zorg voor een gezonde ondergrond die goed gedraineerd is.

 2. Uitvlakken

  Zorg voor een zandbed met brekerzand. Egaliseer de vloer nu met een balk en waterpas.

 3. Drukverdelend stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op het zandbed. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en zorgt dat alles stabiel blijft liggen.

 4. Leg het kunstgras op z’n plek

  Zorg dat de matten op de geschikte plek liggen en trek eventuele plooien recht. Je krijgt het beste resultaat wanneer je tegen de vleug in kijkt. Hou altijd wat gras over aan de randjes.

 5. Bijsnijden

  Ga het kunstgras op maat snijden. Kies hiervoor een goed stanleymes. Zorg dat alle delen / naden strak tegen elkaar liggen.

 6. Vastzetten met lijm

  Op het moment dat de oppervlakte breder is dan 4 meter heb je altijd naden die je zult zien. De losse delen kan je weer aan elkaar bevestigen door gebruik te maken van kunstgrastape.

 7. Maak alles vast

  Door gebruik te maken van de sterke kunstgras haken zet je het geheel vervolgens vast. Wij adviseren om deze om de 50 centimeter aan te brengen.

 8. Opborstelen

  De nieuwe grasmat wordt af fabriek op rol bezorgd wat betekent dat de sprieten vaak nog platgedrukt zijn. Pak een harde bezem om te borstelen om de sprieten mooi lang te maken. Eventueel kan je het geheel inzanden met kwartszand waardoor het strakker en netter blijft liggen.

Keuzehulp: welk kunstgras is de beste?

Wanneer je kiest voor kunstgras kun je in elk seizoen genieten van een prachtig groen gazon. Het is nauwelijks te onderscheiden van natuurlijk gras. Geen onkruid delen en je hoeft niet meer onkruid te verwijderen of te onderhouden. Dat wil toch iedereen? We onderscheiden allerlei soorten, kleuren en formaten. Belangrijke aspecten zijn kwaliteit, look, poolhoogte en duurzaamheid. Deze keuzehulp is praktisch bij het kiezen van het beste kunstgras in Folsgare.

12 tips bij kunstgras bestellen in Folsgare

 1. Echtheid: lijkt het nét een echte grasmat, of oogt het erg plastic?
 2. Zachtheid: is het geschikt om lekker op te liggen?
 3. Lengte: wat is de lengte van de vezels (12 mm tot 60 mm)?
 4. Service: heb ik recht op vervanging bij verkleuring?
 5. Kindvriendelijk: is het geschikt als speelveld?
 6. Diervriendelijk: hoe goed is dit gras voor huisdieren als katten of honden?
 7. Materiaal: waar is het gras van gemaakt (standaard polypropyleen, polyetheen, polypropeen, polyurethaan)?
 8. Vorm van de vezels: hoe ziet de pool eruit (C-shape of mogelijk een flat-shape)?
 9. Waterbestendig: op welke manier wordt regenwater afgevoerd?
 10. Mosdraad: dit geeft volheid aan de groene grasvezels.
 11. Gekleurd: zoek je lichtgroen, donkergroen (of mintgroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. Instrooien: is het wel/niet nodig om het kunstgras ook regelmatig in te vegen?

Altijd een perfect groen gazon?

Vergelijk kunstgras bedrijven en profiteer van de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras voor in de tuin

Alle dagen van het jaar een mooie en strakke groene tuin zonder al te veel maandelijks onderhoud? Dat is mogelijk met kunstgras voor in de tuin. Door middel van innovatieve technieken kan je het bijna niet van echt onderscheiden. Het oogt heel natuurlijk en het is milieuvriendelijk.

 • Nooit meer bemesten, besproeien, onkruid wieden, maaien, ontmossen.
 • Kan worden toegepast in elke weerssituatie (ook bij vrieskou of hete zomers).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Folsgare kan je al uitbesteden vanaf €24,00 per strekkende meter.

Kunstgras leggen op je balkon of terras

Met kunstgras op terrassen of balkons heb je het echte gevoel van buiten zijn. Op terrassen adviseren wij een kortpolig type. Het is zachter dan tegels en je hebt meteen het tuingevoel. Een goede waterdoorlaatbaarheid is essentieel. Ook te koop bij bouwmarkten en winkels als Gamma, Hubo, Hornbach, Action, Praxis of Ikea, Leenbakker, Welkoop, Kwantum, Intratuin.

 • Het biedt een toegankelijke en gezellige look.
 • Het is een enorm onderhoudsarme ondergrond.
 • Voor een terras van 10 m2 betaal je ongeveer €287,50.

Kindvriendelijk kunstgras speelveld

Buitenspelen is iets dat kinderen graag doen. Kunst speelgras heeft veel voordelen. Jonge kinderen kunnen daar zorgeloos op ravotten. Bovendien is het verstandig i.c.m. klimrekken of schommels. In de meeste gevallen wordt er valdemping aangebracht onder het veld.

 • Kids kunnen het hele jaar door spelen op een schoon en groen gazon.
 • Een praktische ondergrond voor speelgoed, een wipwap of ander speeltoestel.
 • Zo’n kunstgras speelveld laten plaatsen in Folsgare is al te realiseren vanaf €23,50 p/m2.

Kunstgras sportvelden

Sporten op een namaak grasmat is sterk in opkomst. Dit is vooral te zien bij sporten zoals tennis, hockey, voetbal, golf en ook steeds vaker fitness. Je hebt er ontzettend veel gemak van. Er is bijna geen onderhoud, je kunt er in principe 365 dagen per jaar gebruik van maken en het heeft een lange levensduur.

 • Op elk moment van het jaar een goede grasmat.
 • Weinig onderhoud en het gaat lang mee.
 • Een kunstgras sportveld is altijd maatwerk. Kies uitsluitend voor een betrouwbare kunstgras specialist in Folsgare.

Kunstgras in je woning

Een kunstgras tapijt kan prima binnen gelegd worden. Het wordt gebruikt bij beurzen, evenementen of in winkels. Ook in een woning (speel- of kinderkamer) is het iets dat we meer en meer terugzien. Een groen grastapijt voor binnen biedt een unieke uitstraling en dient uitstekend als vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen is eenvoudig te leggen.
 • Het is te verkrijgen in diverse kleuren zodat het goed matcht met het interieur.
 • Zachte matten met korte sprieten geschikt voor de speelkamer.

Onkosten en aanbiedingen van grastapijt in Folsgare maart 2023

Wil je op korte termijn aan de slag met jouw tuin? Dan ben je misschien allereerst benieuwd naar een prijsindicatie? De definitieve kosten van kunstgras komen tot stand door hoogte van de pool, dichtheid en de gebruikte materialen. Het goedkoopste kunstgras in Folsgare koop jij al voor c.a. €12,75 / m2. In de prijstabel hieronder bekijk je de prijzen van grastapijt in Folsgare. In deze tarieven is leggen inbegrepen. Je bent een stuk goedkoper uit door bepaalde handelingen zelfstandig te doen. Op dit portaal kan je ook terecht voor meer info over Kunstgras vergelijken.

TypeEchtheidPoolhoogteTarief per m2
SelectNep2 – 3 mm€19,00
AlgemeenStandaard7 mm€28,25
NormaalKomt in de buurt20 mm€41,25
SupremeNet echt36 mm€48,50
ExclusiefGeen-imitatie54 mm€68,75
Tabel met kosten van kunstgras in Folsgare (aanbieding).
kunstgras-folsgare

Vind de beste grastapijt aanbiedingen

Uiteraard bij professionele hoveniers.

Professionele hoveniers en tuinbedrijven in Folsgare

Betaalbaar en direct kunstgras laten aanleggen in Folsgare? Het is aan te raden dat een vakman dit op de juiste manier doet zodat je er lang plezier van blijft houden. Dit is dus typisch een klus voor een tuinman uit de gemeente Súdwest-Fryslân. In de tabel hieronder tref je de gegevens van regionale hoveniers (provincie Friesland) die jou van dienst kunnen zijn met het kiezen van het juiste product en het kunstgras leggen op de gewenste locatie. Op deze pagina check jij ook tuinexperts in Tjalhuizum, Nijland, Breezanddijk, Tjerkwerd en Dedgum.

ABCDE

Plaats een reactie