Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Tijnje

Droom jij ook wel eens van een prachtig groen grasveld? Maar heb je niet echt groene vingers? Kies dan voor kunstgras in Tijnje. Grastapijt is de laatste jaren flink verbeterd. Het geeft een heel mooi aanzicht, is onderhoudsarm en het gaat met gemak 20 jaar mee. Daarbij is het ook nog eens hartstikke betaalbaar. Op deze pagina doorzoek je handige info over verscheidene varianten kunstgras ondersteund met praktische tips. Eveneens tref je uitgebreide informatie over de totale kosten, aanbiedingen en vind je hoveniers en specialisten uit de regio.

 • Kunstgras is een industrieel grastapijt dat gemaakt wordt van kunststof materialen.
 • Dit is zeer aantrekkelijk voor de voortuin, op het terras of een balkon of voor speeltuinen. En ook steeds meer sportvelden worden ervan gemaakt.
 • Het grootste voordeel is dat jij in elk seizoen een prachtig groen grasveld hebt.
 • Bovendien hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, kan het intensief gebruikt worden, en kan het omgaan met elk type weer.
 • Kunstgras kan ook prima worden gebruikt voor huisdieren en kinderen.
 • Een onderhoudsvriendelijke nep grasmat voor in jouw eigen tuin koop jij al voor c.a. €19,50 p/m2.

Binnen 24 uur en voordelig kunstgras achter je huis?

Bekijk aanbieders en claim jouw gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Tijnje

Kunstgras in je tuin leggen vraagt om de nodige voorbereiding. Moet het binnenkort al gedaan worden of zie jij jezelf dat niet doen? Het beste laat je dit dan doen door een kunstgras legservice in Tijnje. Een gespecialiseerd team kan het grastapijt helemaal voor je aanleggen. Je hebt er zelf geen omkijken naar, je hoeft geen duur gereedschap aan te schaffen en je mag er gerust op zijn dat het eindresultaat naar wens is. Via kunstgrasrevolutie.nl lees je ook meer over Type kunstgras.

Zelf leggen
Eventueel kan je kunstgras zelf leggen. Dit kan veel geld besparen. In het onderstaande stappenplan geven we hier een toelichting op. Er is natuurlijk ook een tussenoplossing. Het verwijderen van de oude grasmat en het egaliseren van de ondergrond zijn voorbeeld dingen die je zelf kunt doen. Het verwerken van de nieuw te leggen grasmat besteed je uit aan de hovenier.

Kunstgras leggen in 8 stappen

 1. Ondergrond prepareren

  Stort het oude gras af. Zorg voor een stabiele ondergrond met een goede drainage.

 2. Gelijktrekken

  Breng een laag met bestratingszand aan. Probeer hierna alles te egaliseren, dit kan met een balk / waterpas of een trilplaat.

 3. Geovlies of een stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op de zandlaag. Zo heb je geen last van onkruid en zorgt voor een kwalitatieve basis.

 4. Kunstgras uitrollen

  Zorg dat de matten op de geschikte plek liggen en verwijder eventuele plooien. Je krijgt het beste resultaat wanneer je het gras zo legt dat je tegen de vleug inkijkt. Hou altijd wat gras over aan de randjes.

 5. Bijsnijden

  Snijd het gras netjes op maat. Hiervoor moet je een scherp voorwerp (mes) kiezen. Je moet wel zorgen dat eventuele naden goed tegen elkaar komen te liggen.

 6. Verlijmen

  Bij een gazon breder dan 4 meter heb je altijd naden die je zult zien. De losse delen kan je weer aan elkaar bevestigen met een lijmband of speciale kunstgraslijm.

 7. Zet alles vast

  Door gebruik te maken van de speciale kunstgras haken kan je de mat vast zetten. Plaats om de 50 cm een grondpen.

 8. Opborstelen

  De nieuwe grasmat wordt af fabriek op rol bezorgd en daarom is de uitstraling niet direct zoals je verwacht had. Borstel het tegen de pool in voor het perfecte resultaat. Ook is het instrooien van kwartszand aan te raden om het proces van het platliggen wat te vertragen.

Keuzehulp: wat is voor mij het beste kunstgras?

Wanneer je kiest voor kunstgras kun je het hele jaar door genieten van een prachtig groen gazon. Met de hedendaagse technieken is het helemaal niet meer op te merken dat het namaak gras is. Geen onkruid delen en je hoeft niet meer te maaien, kantjes knippen of te onderhouden. Is dat niet geweldig? Er bestaan diverse producten. Kijk vooral goed na sterkte, echtheid, de backing en milieuvriendelijkheid. De keuzehulp hieronder komt van pas bij het selecteren van het beste kunstgras in Tijnje.

12 kooptips bij kunstgras bestellen in Tijnje

 1. Hoe echt lijkt het: heeft het gras een mooie natuurlijke uitstraling, of oogt het erg plastic?
 2. Zachtheid: hoe zacht is het materiaal?
 3. Hoogte: wat is de lengte van de vezels (5 mm tot 45 mm)?
 4. Garantievoorwaarden: hoe zit het met service en garantievoorwaarden?
 5. Kindvriendelijk: is het te gebruiken als speelgras?
 6. Diervriendelijkheid: is het ook geschikt voor mijn hond, kat of ander huisdier?
 7. Materiaal: waar is het gras van gemaakt (bijvoorbeeld polyetheen, polypropeen, polypropyleen, polyurethaan)?
 8. Vormen garen: welke vorm heeft de spriet (C-shape is het meest natuurgetrouw)?
 9. Waterdoorlatendheid: op welke manier wordt regenwater afgevoerd?
 10. Mosdraad: nog realistischer en extra zware kwaliteit.
 11. Uitstraling: ga je voor licht- of donkergroen (of mosgroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. Instrooien: wordt het aangeraden om de grasmat jaarlijks in te vegen?

Het hele jaar een strak en groen grasveld?

Vergelijk kunstgras ondernemers en bekijk de laagste prijs in de outlet.

Alles over kunstgras in de tuin

In de winter, het voorjaar, de zomer en de herfst een mooie groene tuin zonder al te veel maandelijks onderhoud? Namaak gras in de tuin heeft heel veel voordelen. Dankzij de laatste productinnovaties heeft het grastapijt tegenwoordig een levensechte uitstraling. Het heeft een warme uitstraling en het is een duurzame keuze.

 • Onderhoudsvrij: niet langer bijzaaien, besproeien, ontmossen, bemesten, maaien.
 • Het kan wel tegen een stootje(ook bij vrieskou of hete zomers).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Tijnje regel je al vanaf €23,50 per strekkende meter.

Kunstgras op balkons of terrassen

Met kortpolig kunstgras voor terrassen en balkon heb je het echte gevoel van buiten zijn. Voor een terras raden we je aan te kiezen voor een zeer korte spriet. Dit voelt lekker zacht aan en geeft een natuurlijke uitstraling. Een goede waterafvoer is van groot belang. Dit is heel goed verkrijgbaar bij bouwmarkten en winkels als Praxis, Action, Hubo, Gamma, Hornbach of Leenbakker, Ikea, Kwantum, Carpetright, Intratuin.

 • Je bereikt daarmee een mooie en schone look.
 • Het is een veilige ondergrond.
 • Voor een terrasje van zo’n 10 vierkante meter moet je denken aan zo’n €252,50.

Kindvriendelijk kunstgras speelveld

Buitenspelen is erg belangrijk voor kinderen. Kunst speelgras biedt veel voordelen. Jonge kinderen kunnen daar zorgeloos op ravotten. Daarnaast is het extra veilig voor gebruik met een schommel, glijbaan of trampoline. Doorgaans wordt het geleverd met valdemping.

 • Kinderen kunnen elk moment van het jaar buiten spelen op een veilig gazon.
 • Een handige ondergrond voor een schommel, trampoline of ander speeltoestel.
 • Een kunstgras speelveld laten plaatsen in Tijnje is al beschikbaar vanaf €23,00 per m2.

Kunstgras sportveld als de vervanger van echt gras

Onbezorgd sporten op namaak grasmatten is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Dit is vooral te zien bij sporten zoals tennis, hockey, voetbal, golf en ook steeds vaker fitness. Het heeft dan ook veel pluspunten. Vergeleken met echt gras is er amper onderhoud, sporters kunnen er het hele jaar gebruik van maken, en het heeft een lange levensduur.

 • Elke seizoen een gezonde mooie grasmat.
 • Gemakkelijk te onderhouden en het gaat lang mee.
 • De prijzen variëren per sport, en gebruikte materialen. Je kunt meer informatie opvragen bij een kunstgras specialist in Tijnje.

Kunstgras voor in huis

Dit type kunstgras tapijt is ook eenvoudig binnen te gebruiken. Denk dan o.a. aan een winkelpand, evenement of speellocatie. Ook in huis is het goed te gebruiken. Een groen grastapijt voor binnen is iets unieks en dient uitstekend als vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen zorgt voor een unieke uitstraling.
 • Beschikbaar in uiteenlopende kleuren die passend zijn in elk type woning.
 • Kinderen kunnen er heerlijk op spelen in bijv. een speelkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Tijnje mei 2023

Enthousiast, en wil je het meteen laten leggen? In dat geval wil je vast meer horen over de investering? De uiteindelijke kosten van kunstgras zijn afhankelijk van poolhoogte, dichtheid van de grassprieten en de gebruikte materialen. Het goedkoopste kunstgras in Tijnje heb je al vanaf €14,00 voor een meter. In het onderstaande overzicht bekijk je de prijzen van grastapijt in Tijnje. Dit zijn de totaalprijzen met leggen. Je kunt besparen op de kosten door zelf wat voorwerk uit handen te nemen. Op deze pagina vind je ook meer info over Kunstgras voor sportvelden.

TypeEchtheidLengteTarief per m2
Select100% namaak1 – 2 mm€18,50
Low-endStandaard7 mm€28,50
StandaardPrima21 mm€41,50
High-endNatuurgetrouw45 mm€47,75
ExclusiveFantastisch echt51 mm€68,25
Verwachte kosten van kunstgras in Tijnje (aanbieding).
kunstgras-tijnje

Grastapijt aanbiedingen voor lage prijzen

Uiteraard bij professionele hoveniers.

Erkende hoveniers en tuinbedrijven in Tijnje

Betaalbaar zo snel mogelijk kunstgras laten aanleggen in Tijnje? Het is aan te raden dat je dat laat uitvoeren door een specialist zodat je er jarenlang plezier van hebt. Laat dit dan ook over aan een tuinman uit de gemeente Opsterland. In onderstaand overzicht vind je contact- en adresgegevens van erkende hoveniers (provincie Friesland) waar je terecht kunt voor het ontwerp, kiezen van de juiste kleur en het aanleggen van het kunstgras. Op deze website bekijk je ook snel tuinspecialisten in Luxwoude, Langezwaag, Jonkerslân, Gorredijk en Blesdijke.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Veelgestelde vragen (FAQ) nepgras

Wat zijn de totale kosten van kunstgras?
De uiteindelijke kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Tijnje bestaan uit 2 onderdelen: de rollen met grastapijt en de uurtarieven van de medewerkers. Op basis van lengte, dichtheid en de hoeveelheid vezels betaal je tussen de €10,00 – €33,00 per M2. Daarbij heb je nog de kosten van het leggen van de rollen (wisselt tussen de €10,50 – €21,50 per vierkante meter). Ten derde heb je soms te maken met kosten voor grondpennen, lijm, stabilisatiedoek, gereedschap, brekerzand.

Is het aan te raden om zelf kunstgras te leggen?
Ja, dit is erg eenvoudig. Onze experts schreven daarvoor het praktische stappenplan. Je moet je vooraf wel goed inlezen. Zorg voor een vlakke en schone ondergrond en zorg voor de waterafvoer. Bereken de oppervlakte en bestel altijd wat extra (hou rekening met snijverlies). Lijm de losse delen aan elkaar en zet het gras vast met speciale haken. Let erop dat de kunstgrasmat schoon en netjes blijft (onderhoud).

Is het een kindvriendelijke ondergrond?
Jazeker, kunstgras en kinderen gaan prima samen (dat geldt ook voor huisdieren zoals katten en honden). Vloerproducten die in Nederland verkocht worden voldoen aan alle strenge gestelde eisen (geen losse onderdelen en valdempend). Met een valdempende ondergrond is het bovendien perfect bij een glijbaan, klimrek, trampoline of speelweide.

Wat zijn kunstgras coupons?
Heb jij een kleine tuin of een balkon? Zo’n restpartij is dan zeker het overwegen waard. Dit zijn snijafval restanten van enkele vierkante meters. Je komt ze dikwijls tegen in de kunstgras outlet. Zo kan je voor een prikkie restpartijen kunstgras in Tijnje kopen. Bedenk wel: bij verschillende coupons kan er kleurverschil zijn.

Hoeveel jaar garantie krijg ik?
Elk grassoort kan weer andere voorwaarden hebben. Vaak kan je rekenen op garanties oplopend van 3 tot 10/20 jaar. Het gaat hierbij om scheuren en naden en op kleurbehoud (UV-schade). Het is zeer belangrijk om duidelijk af te spreken op welke garanties je aanspraak kunt maken.

Plaats een reactie