Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Drijber

Is het tijd voor een prachtig groen gazon? Maar heb je niet echt groene vingers? Overweeg dan eens kunstgras in Drijber. Grastapijt wordt steeds beter. Het heeft een heel realistische uitstraling, je hebt er bijna geen onderhoud aan en is heel sterk (duurzaam). Tevens zijn de prijzen de laatste jaren flink gedaald. Op deze website lees je nuttige info over allerlei modellen kunstgras met een handige keuzehulp. Daarnaast verstekken we extra details over de totale kosten, aanbiedingen en leginstructies.

 • Kunstgras wordt gemaakt van een flexibele kunststof en sterke garens.
 • Een hele goede oplossing voor tuintjes, terrassen of balkons of als ondergrond om op te spelen. Het wordt natuurlijk ook in de sport gebruikt.
 • Het grootste voordeel is dat je structureel een prachtig groen grasveld hebt.
 • Tevens is het onderhoudsvriendelijk, kan het intensief gebruikt worden, en laat het water heel goed door.
 • Kunstgras gaat ook heel goed samen met kinderen en huisdieren.
 • Een zachte en onderhoudsarme nep grasmat voor in jouw voortuin koop jij al voor c.a. €16,25 voor één m2.

Snel en voor lage prijzen kunstgras laten leggen?

Bekijk de opties en ontvang een gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Drijber

Kunstgras leggen is een vak apart. Heb je weinig tijd of heb je 2 linkerhanden? Laat deze werkzaamheden dan doen door een kunstgras legservice in Drijber. Een gespecialiseerd team legt het grastapijt perfect voor je aan. Je hoeft zelf praktisch niets te doen, je hoeft verder geen benodigdheden te regelen en je weet zeker dat je garanties behoud. Op dit portaal lees je ook meer over Kunstgras in kleur.

Instructies zelf leggen
Vanzelfsprekend kan je het kunstgras zelf leggen. Dit levert een flink besparing op. In het overzicht hieronder loodsen we je stap-voor-stap door het traject. Je kunt ook specifieke werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren. Het verwijderen van de oude mat en het vlak maken van de ondergrond zijn voorbeeld dingen die je zelf kunt doen. Het daadwerkelijk aanleggen van het nieuwe grasmat is dan een klus voor de expert.

8-stappenplan voor kunstgras leggen

 1. Ondergrond klaarmaken

  Stort het oude gras af. Zorg voor een goede fundering met een goede waterafvoer.

 2. Egalisatie

  Leg een zandbed van zo’n 7-8 cm aan. Probeer hierna alles te egaliseren (gebruik daarvoor een houten lat of waterpas).

 3. Stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op de zandlaag. Dit voorkomt onkruid en zorgt voor een stabiele ligging.

 4. Stroken kunstgras uitrollen

  Leg de matten op de juiste plek en trek eventuele plooien recht. Het is mooist als je het gras zo legt dat je tegen de vleug inkijkt. Zorg altijd dat je wat extra ruimte overhoudt.

 5. Snijden van de naden

  Snijd de graszoden op maat. Gebruik daarvoor scherpe messen. Check of de naden van de verschillende zoden goed aansluiten.

 6. Vastlijmen

  Indien je grasmat breder wordt dan 4 meter krijg je een naad. De losse delen maak je aan elkaar vast met een meegeleverde lijmband of speciale kunstgrastape.

 7. Vastslaan

  Met behulp van de handige kunstgras haken kan je de mat vast zetten. Bevestig deze ankers om de 50 cm langs de randen van de grasmat.

 8. Opborstelen

  Het grastapijt zal compact geleverd worden (dus moet de pool nog uitzetten). Borstel het op met een harde bezem zodat het geheel er perfect uitziet. Bovendien kan je het nog extra instrooien met kwartszand zodat de sprieten mooi rechtop blijven staan.

Keuzehulp: welk kunstgras past bij mij?

Via kunstgras kun je ondanks de weersomstandigheden genieten van een nette en strakke tuin. Het is vandaag de dag helemaal niet meer te zien dat het namaak is. Geen uitgedroogde plekken en je hoeft het gras niet meer te maaien of te sproeien. Dat wil toch iedereen? Er zijn veel modellen en fabrikanten. We onderscheiden ze op het gebied van sterkte, look, sprietlengte en milieuvriendelijkheid. De bijgaande keuzehulp helpt je bij het bestellen van het beste kunstgras in Drijber.

12 tips bij kunstgras bestellen in Drijber

 1. Realistisch: heeft het gras een mooie natuurlijke uitstraling, of valt meteen op dat het niet echt is?
 2. Zachtheid: hoe voelt het materiaal aan?
 3. Lengte: wat kun je zeggen over de pool (11 mm tot 55 mm)?
 4. Nazorg: hoe zit het met service en garantievoorwaarden?
 5. Kindvriendelijkheid: is de grasmat geschikt voor kinderen (speelgras)?
 6. Diervriendelijk: is het gras ook veilig voor mijn hond of kat?
 7. Materiaal: welke grondstoffen zijn gekozen (denk aan polyethyleen, polypropeen, polypropyleen, polyetheen)?
 8. Vorm van de vezels: hoe ziet de vezel er uit (C-shape of spine shape)?
 9. Waterbestendig: laat goed laat de mat water door?
 10. Geïntegreerd mosdraad: geeft een extra natuurgetrouwe uitstraling.
 11. Uitstraling: welke groene kleur zoek jij (o.a. legergroen) of ben je op zoek naar geel, rood of ander gekleurd gras?
 12. Instrooien: adviseert de fabrikant om het gras in te vegen met instrooizand?

Snel en voordelig een prachtig groen gazon?

Vergelijk kunstgras ondernemers en bestel tegen de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras in de tuin leggen

Het hele jaar een mooi en strak groen gazon zonder dat er verder iets van je verwacht wordt? Met kunstgras is dat simpel te realiseren. Aan de hand van de laatste productinnovaties kan je het bijna niet van echt onderscheiden. Het geeft een natuurlijke uitstraling en de kwaliteit is voortreffelijk.

 • Niet meer bijzaaien, ontmossen, besproeien, onkruid wieden, verticuteren.
 • Past bij elk weertype (ook bij hitte of kou).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Drijber regel je al vanaf €20,00 de meter.

Informatie over kunstgras op het terras of balkon

Met kunstgras op het terras of balkon ervaar je echt het gevoel van buiten. Voor een terras is het verstandig om te kijken naar een lagere pool (1 centimeter). Het is zachter dan tegels en het geeft meteen een gezellige sfeer. Een goede afvoer van regenwater is van groot belang. Dit is heel goed verkrijgbaar bij bouwmarkten en winkels als Action, Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach of Welkoop, Ikea, Leenbakker, Carpetright, Kwantum.

 • Je bereikt daarmee een natuurlijke en fijne look.
 • Het biedt een lekker zachte ondergrond.
 • Voor een gemiddeld balkon (10 vierkante meter) moet je denken aan zo’n €260,00.

Kunstgras speelveld

Buitenspelen is iets dat kinderen graag doen. Kunst speelgras heeft veel voordelen. Jonge kinderen kunnen daar zorgeloos op ravotten. Bovendien is het heel geschikt voor speelgoed, een wipwap of ander speeltoestel. Steeds vaker is het toepassen van valdemping ook aan te raden.

 • Kinderen kunnen altijd heerlijk onbezorgd buiten spelen.
 • De juiste ondergrond voor een glijbaan, klimrek of ander speeltoestel.
 • Je eigen kunstgras speelveld laten plaatsen in Drijber is al beschikbaar vanaf €16,50 voor een vierkante meter.

Soorten kunstgras om te sporten

Onbezorgd sporten op namaak grasmatten is sterk in opkomst. Het is bijna niet weg te denken in het tennis, hockey, voetbal en golf. Het heeft veel voordelen. Er is nauwelijks onderhoud, clubs kunnen er zo’n beetje iedere dag van het jaar op spelen en het gaat met gemak 10 tot 15 jaar mee.

 • Elke maand een professionele grasmat.
 • Onderhoudsarm en het gaat lang mee.
 • De prijzen variëren per sport, en gebruikte materialen. Meer weten? Vraag informatie op bij de kunstgras specialist in Drijber.

Kunstgras voor huizen

Een mooi kunstgras tapijt wordt ook regelmatig binnen toegepast. We zien het regelmatig bij speelhallen, winkels of een evenementenhal. Ook op een kinderkamer of speelruimte zien we het steeds meer terug. Een gekleurd of gewoon groen grastapijt voor binnen realiseert een frisse look en is een mooi alternatief voor vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen geeft een speels effect.
 • Te krijgen in bijna alle tinten zodat het goed matcht met het interieur.
 • Ook leuk op een kinderkamer of speelkamer.

Tarieven en aanbiedingen van grastapijt in Drijber maart 2023

Direct aan de slag met kunstgras? In dat geval wil je vast meer horen over de prijs? De definitieve kosten van kunstgras worden in de basis berekend aan de hand van lengte, dichtheid van de vezels en de echtheid. Het goedkoopste kunstgras in Drijber bestel jij al voor €15,00 voor één m2. In de prijstabel hieronder vergelijk je de prijzen van grastapijt in Drijber. Dit is een totaalprijs inclusief legservice. Je kunt besparen op de kosten door bepaalde handelingen zelfstandig te doen. Op dit portaal kan je ook meer informatie lezen over Voordelen van kunstgras.

TypeEchtheidSprietlengteTarief per m2
VoordeelImitatie3 mm€21,00
B-kwaliteitKan beter14 mm€28,75
GewoonPrima28 mm€38,00
SupremeUitstekend36 mm€51,00
PremiumNiet te onderscheiden55 mm€69,25
Verwachte kosten van kunstgras in Drijber (aanbieding).
kunstgras-drijber

Zoek naar aanbiedingen van grastapijt

Altijd een geschikte hovenier.

Betrouwbare hoveniers en tuinbedrijven in Drijber

Voordelig op korte termijn kunstgras laten aanleggen in Drijber? Het is noodzakelijk dat dit grondig en goed gebeurt zodat de grasmat jaren in topconditie blijft liggen. Laat dit doen door een tuinman uit de gemeente Midden-Drenthe. In het onderstaande overzicht tref je de gegevens van plaatselijke hoveniers (provincie Drenthe) waar je terecht kunt voor het adviseren van de juiste materialen en het kunstgras leggen op de gewenste locatie. Via de kunstgras-vergelijker ontdek je ook aanbieders in Wijster, Spier, Oranje, Hijken en Hooghalen.

ABCDE

Plaats een reactie