Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen t Veld

Droom jij ook wel eens van een mooie en strakke groene tuin? Maar heb je niet echt groene vingers? Check dan eens de mogelijkheden van kunstgras in t Veld. Grastapijt wordt steeds mooier en betaalbaarder. Het is bijna niet van echt te onderscheiden, je hebt er bijna geen omkijken naar en is heel sterk (duurzaam). Daarbij is het aantrekkelijk geprijsd. Op Kunstgrasrevolutie.nl tref je aanvullende info over velerlei types kunstgras met daarbij een praktische keuzehulp. Bovendien bieden we aanvullende info over de verwachte kosten, aanbiedingen en gegevens van plaatselijke hoveniers.

 • Kunstgras is een grastapijt gemaakt van PU of PE.
 • Het wordt gebruikt in tuinen, een terras of balkon of voor speeltuinen. Het wordt natuurlijk ook in de sport gebruikt.
 • Het grootste voordeel is dat je structureel een prachtig groen laken in je tuin hebt.
 • Bovendien is het onderhoudsvriendelijk, kan het intensief gebruikt worden, en heeft het geen problemen met kou, sneeuw, hitte of regen.
 • Kunstgras gaat ook heel goed samen met jonge gezinnen met kinderen (en huisdieren).
 • Een gewoon goede nep grasmat voor in jouw voortuin koop je al vanaf €17,00 / m2.

Moeiteloos en goedkoop kunstgras aankopen?

Bekijk vakmannen en claim jouw gratis staal.

Kunstgras laten leggen in t Veld

Zelfstandig kunstgras leggen is een vak apart. Wil je het snel geregeld hebben of ben je zelf niet zo’n klusser? In dat geval kan je het beste kiezen voor een kunstgras legservice in t Veld. Een handige hovenier kan het hele proces overnemen. Je hoeft zelf praktisch niets te doen, je hebt geen gereedschap nodig en je weet zeker dat het goed geplaatst wordt. Op onze website bekijk je ook informatie over Kunstgras vergelijken.

Zelf leggen
Uiteraard kan je het kunstgras ook zelf leggen. Dit kan veel geld besparen. In het bijgaande stappenplan geven we hier een toelichting op. Je kunt ook kiezen voor een tussenoplossing. Het verwijderen van de oude grasmat en het aanbrengen van een zandbed zou je zelf (met wat hulp) kunnen doen. Het daadwerkelijk aanleggen van het nieuwe grasmat besteed je uit aan de vakman.

8 simpele stappen voor het leggen van kunstgras

 1. Ondergrond klaarmaken

  Verwijder het oude gras. Zorg voor een goede fundering die het water goed afvoert.

 2. Gladmaken

  Breng een laag stratenmakerszand aan. Egaliseer de ondergrond met een hark en waterpas.

 3. Drukverdelend stabilisatiedoek

  Knip het stabilisatiedoek op maat. Dit houdt mollen tegen en zorgt voor een stabiele ligging.

 4. Matten uitrollen

  Leg de matten op de juiste plek en voorkom plooien. De mat is het mooiste je tegen de vleug in kijkt. Hou altijd wat gras over aan de randjes.

 5. Naden snijden

  Snijd het gras netjes op maat. Gebruik hiervoor een scherp mes. Controleer goed of de verschillende stukken & naden goed aansluiten.

 6. Vastzetten met lijm

  Is de tuin meer dan 4 meter breed? Dan zul je te maken krijgen met naden. Deze kan je aan elkaar lijmen met een voorgelijmde lijmband of 1 componentenlijm.

 7. Voorkom opwaaien

  Door gebruik te maken van de unieke kunstgras haken is dit te verankeren. Wij adviseren om deze om de 50 centimeter aan te brengen.

 8. Opborstelen

  Het grastapijt zal compact geleverd worden en is dus platgedrukt. Borstel het op met een harde bezem voor het mooiste eindresultaat. Ook kan je het geheel inzanden met kwartszand zodat de sprieten mooi rechtop blijven staan.

Keuzehulp: wat is het beste kunstgras?

Via kunstgras kun je ondanks de weersomstandigheden genieten van een strak grasveld achter het huis. Met de hedendaagse technieken is het haast niet te onderscheiden van echt gras. Geen doffe delen en je hoeft het niet winterklaar te maken of bij te zaaien. Hoe klinkt dat? We kennen veel soorten, kleuren en formaten. Belangrijke aspecten zijn kwaliteit, nepheid, hoogte en duurzaamheid. Onze adviestool helpt je bij het zoekproces naar het beste kunstgras in t Veld.

12 tips bij kunstgras bestellen in t Veld

 1. Realistisch: heeft het een natuurlijke uitstraling, of zie je van afstand dat het nep is?
 2. Zachtheid: is het materiaal lekker zacht?
 3. Hoogte van de sprieten: wat kun je zeggen over de pool (12 mm tot 65 mm)?
 4. Garantie: hoe lang krijg ik garantie op het verkleuren en loslaten van de vezels?
 5. Kindvriendelijk: is het geschikt als speelveld?
 6. Diervriendelijk: is het ook geschikt voor mijn hond, kat of ander huisdier?
 7. Materiaal: hoe komt het gras tot stand (standaard polypropyleen, polyetheen, polypropeen, polyethyleen)?
 8. Vezeltype: hoe ziet de vezel er uit (C-shape is het meest natuurgetrouw)?
 9. Waterdichtheid: hoe wordt (regen)water afgevoerd?
 10. Ingeweven mosdraad: nog realistischer en extra zware kwaliteit.
 11. Tint: welke kleur groen wil je (zoals mosgroen) of misschien gekleurd kunstgras?
 12. Instrooizand: adviseert de fabrikant om het grastapijt ook in te strooien?

Het hele jaar door een strak groen gazon?

Vergelijk kunstgras ondernemers en profiteer van de laagste prijs in de outlet.

Informatie over kunstgras in de tuin

12 maanden per jaar een mooie groene tuin zonder dat er verder iets van je verwacht wordt? Dat is mogelijk met kunstgras voor in de tuin. Via de nieuwste hoogpolige matten krijgt het nepgras een levensechte uitstraling. Het heeft een warme uitstraling en het is milieuvriendelijk.

 • Niet langer verticuteren, maaien, onkruid wieden, bemesten, besproeien.
 • Geschikt voor alle weersomstandigheden (lente, zomer, herfst en winter).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio t Veld kan al vanaf €24,50 per m2.

Kunstgras op balkons of terrassen

Met kortpolig kunstgras voor terrassen en balkon heb je een frisse uitstraling gerealiseerd. Op het balkon zijn er speciale matten met een kortpolig type. Dit is lekker zacht aan de voeten en het geeft meteen een gezellige sfeer. De eigenschap “waterdoorlatend” is cruciaal. Je vind dit product bij bouwmarkten en winkels als Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo of Kwantum, Welkoop, Leenbakker, Intratuin, Ikea.

 • Je creëert een natuurlijke en frisse look.
 • Het wordt niet heet in de zon.
 • Voor een klein terras of gemiddeld balkon (10 m2) moet je denken aan zo’n €297,50.

Kunstgras speelvelden

Buitenspelen is iets dat kinderen graag doen. Kunst speelgras is daarvoor ideaal. Jonge kinderen kunnen daar zorgeloos op ravotten. Ook is het heel geschikt voor een zwembadje of speeltoestel. Vaak wordt dit besteld in combinatie met valdemping.

 • Kids kunnen elke dag van het jaar lekker buiten spelen.
 • Een populaire ondergrond voor o.a. speeltoestellen en trampolines.
 • Dit kunstgras speelveld laten plaatsen in t Veld regel je al vanaf €15,50 p/m2.

Kunstgras sportveld als de vervanger van echt gras

Onbezorgd sporten op namaak grasmatten zien we meer en meer. Je ziet het met name in sporten zoals tennis, hockey, voetbal en golf. Je hebt er ontzettend veel gemak van. Vergeleken met echt gras is er amper onderhoud, je kunt er elke dag van het jaar op sporten, en het is ook nog eens een duurzame keuze.

 • Elke maand een professionele grasmat.
 • Onderhoudsarm en het kent een lange levensduur.
 • Een kunstgras sportveld vraagt om specifieke kennis. Kies uitsluitend voor een betrouwbare kunstgras specialist in t Veld.

Kunstgras voor binnen

Dit type kunstgras tapijt is ook eenvoudig binnen te gebruiken. Voorbeelden zijn beurzen, evenementen of in winkels. Ook op een kinderkamer of speelruimte komen we dit regelmatig tegen. Een mooi groen grastapijt voor binnen is iets bijzonders en dient prima als vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen geeft een speels effect.
 • Verkrijgbaar in bijna alle tinten en is een hippe toevoeging aan je interieur.
 • De leukste vloerbedekking voor een speelkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in t Veld maart 2023

Wil jij jouw tuin of balkon aanpakken? Dan wil je eerst wel wat meer weten over de kostprijs? De definitieve kosten van kunstgras worden in de basis berekend aan de hand van sprietlengte, dichtheid van de sprietjes en de hoeveelheid vezels. Het goedkoopste kunstgras in t Veld is al te bestellen voor €11,00 / m2. In de prijstabel hieronder controleer je de prijzen van grastapijt in t Veld. Het gaat hier om de totale kosten inclusief leggen. Je kunt een forse besparing realiseren door zelf de nodige werkzaamheden uit te voeren. Via onze vergelijker kan je ook terecht voor onderwerpen als Kunstgras tuin.

SoortEchtheidHoogte poolPrijs per m2
ActieNiet echt2 – 3 mm€21,00
B-kwaliteitMatig11 mm€27,75
GangbaarGoed27 mm€39,00
BeterWerkelijk43 mm€51,75
Topsegment100% natuurlijk57 mm€70,00
Lijst met kosten van kunstgras in t Veld (aanbieding).
kunstgras-t-veld

Het beste grastapijt voor de laagste prijs

Altijd een geschikte hovenier.

Zoek een hovenier of tuinbedrijf in t Veld

Voor een aantrekkelijke prijs en in no-time kunstgras laten aanleggen in t Veld? Het is aan te raden dat dit op de juiste manier gedaan wordt zodat het ook lang mee gaat. Laat dit doen door een tuinman uit de gemeente Hollands Kroon. In het bijgesloten overzicht tref je de adresgegevens van lokale hoveniers (provincie Noord-Holland) die diensten kunnen leveren zoals het kiezen van de juiste vezel en het leggen van kunstgras. Op Kunstgrasrevolutie.nl vind je ook tuinspecialisten in Oude Niedorp, Nieuwe Niedorp, Lutjewinkel, Winkel en Oudkarspel.

ABCDE

Plaats een reactie