Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Nieuwehorne

Droom jij ook van een mooi en strak groen gazon? Maar zie je het vele onderhoud niet zitten? Informeer dan eens naar kunstgras in Nieuwehorne. Grastapijt wordt steeds realistischer. Het heeft een natuurlijke uitstraling, je hebt er bijna geen omkijken naar en is heel sterk (duurzaam). Als laatste is het aantrekkelijk geprijsd. Op deze website tref je meer info over verscheidene kunstgrasproducten met daarbij een praktische keuzehulp. Daarnaast bieden we aanvullende info over de verwachte kosten, aanbiedingen en leginstructies.

 • Kunstgras is namaakgras dat niet van echt te onderscheiden is.
 • Dit is erg geschikt voor je voor- en achtertuin, op het terras of een balkon of voor speelvelden. En het wordt natuurlijk gebruikt in de sport.
 • Reden voor deze aankoop: dat jij 12 maanden lang een mooi groen tapijt hebt.
 • Verder vergt het weinig onderhoud, kan het intensief gebruikt worden, en heeft het geen last van regen, sneeuw of hitte.
 • Kunstgras kan ook prima worden gebruikt voor huisdieren en kinderen.
 • Een degelijke namaak grasmat voor een tuinrenovatie is er al vanaf €15,50 / m2.

Zonder gedoe en betaalbaar kunstgras kopen?

Bekijk aanbieders en claim jouw gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Nieuwehorne

Het leggen van kunstgras vergt voorbereiding en mankracht. Zoek jij naar een kortetermijnoplossing of heb je 2 linkerhanden? Besteed het dan uit aan de kunstgras legservice in Nieuwehorne. Een ervaren medewerker wil je daar graag bij ondersteunen. Je hebt er geen stress van, je hebt geen gereedschap nodig en je kunt erop vertrouwen dat het perfect komt te liggen. Op onze website vind je ook meer info over Kunstgras in kleur.

Informatie en tips over zelf leggen
Eventueel kan je kunstgras zelf leggen. Dit kan veel geld besparen. Door middel van het stappenplan hieronder bieden we hierover extra informatie. Je kunt ook kiezen voor een tussenoplossing. Het verwijderen van de oude grasmat en het terrein afvlakken kun je met hulp van vrienden ook zelf. Het op maat maken van de nieuwe grasmat wordt dan gedaan door de expert.

In 8 stappen kunstgras leggen

 1. Ondergrond schoonmaken

  Verwijder eerst het eventuele oude gras. Zorg voor een stabiele en sterke onderlaag en zorg voor de waterafvoer.

 2. Vlakstrijken

  Zorg voor een zandbed van minimaal 5 cm (brekerzand). Probeer hierna alles te egaliseren, eventueel met een trilplaat.

 3. Worteldoek / stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op de grond. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en verhelpt eventuele oneffenheden.

 4. Rol het kunstgras uit

  Je kunt de matten nu uitrollen en trek eventuele plooien recht. De mooie look krijg je op het moment dat wanneer je tegen de vleug in kijkt. Je kunt beter wat aan de zijkanten overhouden dan te kort komen.

 5. Naden snijden

  Snijd de naden. Gebruik hiervoor een scherp mes. Controleer goed of alle delen / naden strak tegen elkaar liggen.

 6. Delen verlijmen

  Is jouw gazon breder dan 4 meter? Dan krijg je een naad. Je kan ervoor kiezen deze te verlijmen met een meegeleverde lijmband of speciale kunstgrastape.

 7. Maak alles vast

  Door te kiezen voor de sterke kunstgras haken kan je de mat vast zetten. Bevestig deze ankers om de 50 cm langs de randen van de grasmat.

 8. Opborstelen

  Je ontvangt het kunstgras op rolen daarom is de uitstraling niet direct zoals je verwacht had. Borstel het tegen de pool in zodat de sprieten mooi rechtop gaan staan. Eventueel kan je het gras instrooien met kwartszand zodat de sprieten mooi rechtop blijven staan.

Keuzehulp: welk kunstgras past bij mij?

Door het leggen van kunstgras kan jij op elk moment genieten van een prachtig groen grasveld. Het is tegenwoordig amper nog te onderscheiden van echt gras. Geen uitgedroogd gras en je hoeft niet meer onkruid te verwijderen of te verticuteren. Dat bespaart flink tijd! Je hebt de keuze uit allerlei types. Belangrijke aandachtspunten zijn kwaliteit, look, poolhoogte en garantie. De keuzehulp hieronder kan je gebruiken bij het vergelijken van het beste kunstgras in Nieuwehorne.

Hier moet je op letten bij het kunstgras bestellen in Nieuwehorne

 1. Echtheid: lijkt het op echt gras, of is het overduidelijk nep?
 2. Zachtheid: kan je er zacht op lopen of spelen (kinderen)?
 3. Lengte van de sprieten: hoe lang is de pool (5 mm tot 55 mm)?
 4. Aftersales: hoe zit het met garantie op de invloed van UV-straling?
 5. Kindvriendelijk: is het te gebruiken als speelgras?
 6. Diervriendelijkheid: hoe goed is dit gras voor huisdieren als katten of honden?
 7. Materiaal: waarvan is het gras gemaakt (gewoonlijk polypropeen, polyetheen, polyurethaan, polypropyleen)?
 8. Vorm van de vezels: welke vorm heeft de pool (C-shape of straight shape)?
 9. Watervriendelijk: zitten er bijvoorbeeld drainagegaten in de tapijtrug?
 10. Ingeweven mosdraad: zorgt voor extra steun en een zacht gevoel.
 11. Gekleurd: welke kleur groen wil je (zoals dennegroen) of wil je liever gekleurd kunstgras?
 12. Instrooien: is het noodzakelijk om het in te vegen met kwartszand?

Altijd een mooi en strak groen gazon?

Vergelijk kunstgras specialisten en vind de beste aanbieding in de outlet.

Alles over kunstgras in de tuin

Het hele jaar een net en strak groen gazon zonder dat je hoeft te maaien, bemesten of sproeien? Namaak gras in de tuin heeft heel veel voordelen. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen heeft het grastapijt tegenwoordig een levensechte uitstraling. Het heeft een sfeervolle uitstraling en het gaat jarenlang mee.

 • Niet meer maaien, verticuteren, bemesten, besproeien, ontmossen.
 • Een frisse uitstraling voor elke klimaatsoort (ook bij hitte of kou).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Nieuwehorne is al mogelijk voor €19,00 voor een vierkante meter.

Kunstgras geschikt voor een balkon of terras

Met kunstgras leggen op je balkon of terras heb je ook zonder tuin het gevoel van buiten. Voor een terras raden we je aan te kiezen voor een korte pool. Het voelt fijner aan dan tegels en geeft een kleurrijke sfeer. De eigenschap “waterdoorlatend” is fundamenteel. Tip: bekijk het goedkope assortiment van bouwmarkten en winkels als Praxis, Gamma, Hornbach, Karwei, Action of Carpetright, Kwantum, Ikea, Welkoop, Leenbakker.

 • Het biedt een natuurlijke en hippe look.
 • Het is een veilige ondergrond.
 • Voor een terras van 10 m2 betaal je plus minus €297,50.

Kunstgras speelveld voor de kinderen

Veel kinderen houden van rennen en spelen. Kunst speelgras biedt veel voordelen. Kinderen spelen het hele jaar op een groene en zachte grasmat. Tevens biedt het extra veiligheid in combinatie met speelgoed, een wipwap of ander speeltoestel. In de meeste gevallen is valdemping ook een goede extra keuze.

 • Kids kunnen elke maand lekker spelen op een zacht, schoon en groen veldje.
 • Een praktische ondergrond voor buiten speeltoestellen of zwembaden.
 • Zo’n kunstgras speelveld laten plaatsen in Nieuwehorne regel je al vanaf €17,00 per strekkende meter.

Soorten kunstgras om te sporten

Onbezorgd sporten op namaak grasmatten wordt steeds populairder. Vooral bij sporten als hockey, tennis, voetbal, golf, korfbal en nog veel meer sporten. Er zitten dan ook ontzettend veel voordelen aan. Er is nauwelijks onderhoud, je kunt het hele jaar door sporten en het gaat jarenlang mee.

 • Het hele jaar door sporten op een perfecte grasmat.
 • Onderhoudsarm en het kent een lange levensduur.
 • De prijzen hangen af van de sport die gespeeld wordt. Je kunt meer informatie opvragen bij een kunstgras specialist in Nieuwehorne.

Kunstgras voor huizen

Het kunstgras tapijt is ook eenvoudig binnen te gebruiken. Voorbeelden zijn een stand op een beurs of in een winkel. Ook in een woning (speel- of kinderkamer) kan het een prettig vloertype zijn. Een laagpolig grastapijt voor binnen realiseert een frisse look en is een goed alternatief voor laminaat of pvc.

 • Kunstgras voor binnen geeft een speels effect.
 • Het is beschikbaar in diverse kleuren die aansluiten bij jouw wensen.
 • Een perfecte ondergrond voor een speelkamer.

Tarieven en aanbiedingen van grastapijt in Nieuwehorne december 2022

Ga jij aan de slag met jouw tuin, balkon of dakterras? Dan wil je eerst wel wat meer weten over de kosten? De totale kosten van kunstgras komen tot stand door hoogte van de pool, dichtheid van de sprietjes en de hoeveelheid vezels. Het goedkoopste kunstgras in Nieuwehorne koop je al vanaf €15,50 voor één m2. In de prijstabel hieronder tref je de prijzen van grastapijt in Nieuwehorne. Dit zijn de totaalprijzen met leggen. Je bent een stuk goedkoper uit door verschillende onderdelen zelf uit te voeren. Via onze vergelijker vind je ook meer info over Voordelen van kunstgras.

TypeEchtheidSprietlengteTarief per m2
PrijsvechterNamaaksel2 mm€20,75
Low-endMatig10 mm€29,50
StandaardGoed23 mm€39,25
LuxeBijna echt38 mm€51,25
TopklasseFantastisch echt50 mm €68,00
Verwachte kosten van kunstgras in Nieuwehorne (aanbieding).
kunstgras-nieuwehorne

Het beste grastapijt voor de laagste prijs

Kies voor een geschikt hovenier.

Vind een erkende hovenier of tuinbedrijf in Nieuwehorne

Voordelig en direct kunstgras laten aanleggen in Nieuwehorne? Het is essentieel dat dit op de juiste manier wordt geregeld zodat je er jarenlang plezier van hebt. Laat dit dan ook over aan een tuinman uit de gemeente Heerenveen. In het onderstaande overzicht lees je de adresgegevens van erkende hoveniers (provincie Friesland) die je kunnen helpen met het ontwerp, kiezen van de juiste kleur en het snel leggen van kunstgras rondom je woning. Via de kunstgras-vergelijker vind je ook gemakkelijk tuinbedrijven in Oudehorne, Hoornsterzwaag, Jubbega, Hemrik en Lippenhuizen.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Terra Flora HoveniersbedrijfSchoterlandseweg 238414 LMNieuwehorne
ACR HoveniersbedrijfSchoterlandseweg 648413 NCOudehorne
Hulst HoveniersbedrijfSchoterlandseweg 918412 SRHoornsterzwaag
De Groene StapBij de Leijwei 28412 SCHoornsterzwaag

Veelgestelde vragen en antwoorden over nepgras

Wat zijn de tarieven van kunstgras?
De tarieven voor het aanleggen van kunstgras in omgeving Nieuwehorne kun je berekenen door te kijken naar 2 facetten: de rollen kunstgras en natuurlijk de manuren voor het leggen. Aan de hand van hoogte van de sprieten, dichtheid van de vezels en de vezelvorm schommelen de prijzen tussen de €10,00 & €33,00 per m2. Daarbij hebben we nog de legkosten (varieert tussen €8,00 – €17,50 per M2). Tevens heb je soms ook nog onkosten voor brekerzand, grondpennen, stabilisatiedoek, valdemping, lijm.

Is het makkelijk om kunstgras zelf te leggen?
Ja, dat is geen probleem. Doe-het-zelvers kunnen gebruik maken van ons simpele stappenplan. Ga niet zomaar aan de slag, maar lees je goed in. Start met een vlakke en sterke fundering die het water goed afvoert. Bestel altijd een beetje extra gras (er is namelijk altijd snijverlies). Verlijm de verschillende delen en zet de randen vast met de unieke pennen. Het is belangrijk dat de kunstgrasmat schoon en netjes blijft (onderhoud).

Is het kindvriendelijk?
Ja, kunstgras is een ideale ondergrond voor kinderen (en evengoed voor huisdieren zoals honden en katten). Spullen die verkocht worden in Nederland voldoen aan alle strenge gestelde eisen (geen grote korrels en waterbestendig). In combinatie met een dempende zachte ondergrond bied je nog meer veiligheid bij een speeltoestel, trampoline of speelweide.

Waar vind ik kunstgras coupons?
Beschik jij over een klein balkon? Een voordelige restpartij kan dan een uitstekende optie zijn. Dit zijn restanten geschikt voor een oppervlakte tot zo’n 10 m2. Je kunt ze met forse korting vinden bij de kunstgras outlet. Dankzij deze restanten kan je wel heel voordelig restpartijen kunstgras in Nieuwehorne kopen. Tip: bij verschillende coupons kan er kleurverschil zijn.

Op hoeveel jaar garantie heb ik recht?
Elk product kent eigen garantievoorwaarden. Doorgaans heb je recht op garanties oplopend van 3 tot 10/20 jaar. Denk dan met name aan het uitzetten of krimpen van de mat en bij verkleuring van de pool (UV-bestendig). Vergeet dus absoluut niet even na te vragen op welke garanties je aanspraak kunt maken.

Plaats een reactie