Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Sondel

Droom jij ook wel eens van een nette en strakke tuin? Maar wil je er niet te veel moeite voor doen? Kijk dan eens naar kunstgras in Sondel. Grastapijt heeft veel pluspunten. Het is bijna niet van echt te onderscheiden, je hebt er bijna geen onderhoud aan en heeft een lange levensduur. Uiteraard is de prijs ook nog eens erg gunstig. Op deze pagina bekijk je aanvullende info over velerlei soorten kunstgras inclusief handige tips & tricks. Eveneens lees je hier meer over de verwachte kosten, aanbiedingen en instructies voor het leggen.

 • Kunstgras is een kunstmatig alternatief voor gras.
 • Een leuke alternatief voor tuinen, het balkon of dakterras of als ondergrond om op te spelen. En we zien het natuurlijk terug bij het voetbal en de hockey.
 • Positief hieraan is dat je altijd een strak en groen gazon hebt liggen.
 • Bovendien is het onderhoudsvriendelijk, kan het wel tegen een stootje, en heeft het geen last van regen, sneeuw of hitte.
 • Kunstgras is verder uitermate geschikt voor jonge gezinnen met kinderen (en huisdieren).
 • Een degelijke namaak grasmat voor in de tuin is al te koop vanaf €15,00 / m2.

Gemakkelijk en zonder hoge kosten kunstgras aankopen?

Bekijk vakmannen en ontvang gratis staal / proefstukje.

Kunstgras laten leggen in Sondel

Zelf een kunstgrasmat aanleggen is best een complexe klus. Wil je het snel geregeld hebben of doe je het liever niet zelf? Je kunt dit dan het beste overlaten aan kunstgras legservice in Sondel. Een team van experts kan het van A tot Z voor je uit handen nemen. Je hebt er geen stress van, je hoeft geen duur gereedschap aan te schaffen en ze gaan pas weg als alles helemaal goed ligt. Via onze blogs kan je ook terecht voor meer info over Milieuvriendelijk kunstgras.

Instructies zelf leggen
Je kunt ervoor kiezen om het kunstgras zelf te leggen. Dit levert een flink besparing op. Door middel van het stappenplan hieronder kun je daarover meer lezen. Je kunt ook kiezen voor een tussenoplossing. Het verwijderen van de oude mat en zorgen voor een vlakke ondergrond kan je bijvoorbeeld prima zelf doen. Het op maat maken van de nieuwe grasmat besteed je uit aan de specialist.

Kunstgras leggen in 8 stappen

 1. Uitzetten van de ondergrond

  Verwijder eerst het eventuele oude gras. Zorg voor een gezonde ondergrond die het water goed afvoert.

 2. Vlak maken

  Zorg voor een zandbed met brekerzand. Maak de ondergrond zo vlak mogelijk (gebruik daarvoor een houten lat of waterpas).

 3. Onderdoek

  Leg het stabilisatiedoek op het zandbed. Dit houdt mollen tegen en realiseert een stabiele basis.

 4. Kunstgras uitrollen

  Pak de matten uit verpakking en verwijder eventuele plooien. Het geeft het mooiste effect wanneer je tegen de vleug in kijkt. Zorgt dat er wat gras over de randen steekt.

 5. Het op maat snijden

  Snijd de grasmatten op maat. Gebruik daarvoor scherpe messen. Het is belangrijk dat de naden wel goed op elkaar aansluiten.

 6. Delen verlijmen

  Bij een gazon breder dan 4 meter heb je last van de naden. De losse delen maak je aan elkaar vast met een lijmband of speciale kunstgraslijm.

 7. Vastslaan

  Door gebruik te maken van de unieke kunstgras haken kan je de grasmat stevig vastmaken. Plaats om de 50 cm een grondpen.

 8. Opborstelen

  De nieuwe grasmat wordt af fabriek op rol bezorgd en dus zijn de vezels nog platgedrukt. Borstel de mat op tegen de pool in zodat de sprieten mooi rechtop komen te staan. Bovendien kan je het gras instrooien met kwartszand zodat de vezels langer overeind blijven.

Keuzehulp: wat is voor mij het beste kunstgras?

Via kunstgras geniet je altijd van een mooie en strakke groene tuin. Het is vandaag de dag nauwelijks nog te zien dat het nep gras is. Geen vieze plekken en je hoeft nooit meer te maaien of of te bemesten. Dat klinkt toch goed? Er bestaan meerdere soorten. Belangrijke aspecten zijn stevigheid, uitstraling, de backing en garantie. De bijgaande keuzehulp is praktisch bij het bestellen van het beste kunstgras in Sondel.

12 tips en tricks bij het kunstgras bestellen in Sondel

 1. Natuurlijkheid: heeft het gras een mooie natuurlijke uitstraling, of oogt het erg plastic?
 2. Zachtheid: hoe zacht is het materiaal?
 3. Poolhoogte: hoe hoog is het gras (11 mm tot 50 mm)?
 4. Garantie: hoeveel jaar garantie krijg ik?
 5. Kindvriendelijkheid: is het te gebruiken als speelgras?
 6. Diervriendelijkheid: is het gras ook veilig voor mijn hond of kat?
 7. Materiaal: welke bestanddelen zijn gebruikt (bijvoorbeeld polypropeen, polypropyleen, polyurethaan, polyetheen)?
 8. Vezelvorm: welke vorm heeft de spriet (C-shape of straight shape)?
 9. Waterafvoer: kan het water goed weglopen?
 10. Geweven mosdraad: geeft een extra natuurlijke beleving aan het gras.
 11. Kleur: wil je liever iets lichter- of donkerder groen (oudgroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. Instrooizand: is het nodig om het kunstgras in te strooien?

Ook genieten van een strak groen gazon?

Vergelijk kunstgras ondernemers en bekijk de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras in de tuin laten leggen

12 maanden per jaar een strak en groen grasveld zonder dat je het hoeft te onderhouden? Dat is mogelijk met kunstgras voor in de tuin. Dankzij de laatste innovaties kan je het bijna niet van echt onderscheiden. Het oogt heel natuurlijk en de kwaliteit is voortreffelijk.

 • Onderhoudsvrij: niet langer bijzaaien, ontmossen, bemesten, onkruid wieden, besproeien.
 • Een frisse uitstraling voor elke klimaatsoort (lente, zomer, herfst en winter).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Sondel regel je al vanaf €19,50 per m2.

Kunstgras geschikt voor een balkon of terras

Met kunstgras op het terras of balkon haal je het buitengevoel echt naar boven. Op het balkon adviseren wij een lagere pool (1 centimeter). Het is zachter dan tegels en je hebt meteen het tuingevoel. Een goede afwatering is essentieel. Ook te koop bij bouwmarkten en winkels als Action, Praxis, Gamma, Hornbach, Karwei of Leenbakker, Ikea, Intratuin, Kwantum, Welkoop.

 • Je geeft het balkon een vrolijke en opgeruimde look.
 • Het wordt niet heet in de zon.
 • Voor een gemiddeld balkon (10 vierkante meter) betaal je plus minus €275,00.

Het voordeel van kunstgras speelveld

Kinderen spelen graag in de tuin. Kunst speelgras is ideaal voor de kids. Kinderen kunnen er onbezorgd op spelen en voetballen. Tevens is het heel geschikt voor een schommel, glijbaan of trampoline. In de meeste gevallen is valdemping ook een goede extra keuze.

 • Kinderen kunnen elke maand onbezorgd buiten spelen.
 • Een ideale ondergrond voor een glijbaan, klimrek of ander speeltoestel.
 • Dit kunstgras speelveld laten plaatsen in Sondel kan al voor €23,00 voor een m2.

Kunstgras sportvelden

Onbezorgd sporten op namaak grasmatten begint langzaam de standaard te worden. Je ziet het met name in sporten zoals voetbal, hockey maar ook in het fitness. De voordelen zijn groot. Het is bijzonder onderhoudsarm, je kunt sporten wanneer je wilt, en het is ook nog eens een duurzame keuze.

 • Op elk moment van het jaar een goede grasmat.
 • Bijna geen onderhoud en slijtvast.
 • Voor kunstgras sportvelden gelden geen standaard prijzen. Kies uitsluitend voor een betrouwbare kunstgras specialist in Sondel.

Kunstgras voor in huis

Het kunstgras tapijt kan ook binnen worden gebruikt. Je kunt dan denken aan een stand op een beurs of in een winkel. Ook op een kinderkamer of speelruimte komt het goed van pas. Een mooi groen grastapijt voor binnen geeft een speels effect en dient uitstekend als vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen is voor iedereen geschikt.
 • Beschikbaar in bijna elk denkbare kleur zodat het goed matcht met het interieur.
 • De leukste vloerbedekking voor een speelkamer.

Tarieven en aanbiedingen van grastapijt in Sondel februari 2023

Is jouw tuin ook toe aan een nieuwe grasmat? Dan wil je eerst wel wat meer weten over een prijsindicatie? De geschatte kosten van kunstgras zijn afhankelijk van hoogte van de pool, dichtheid en de uitstraling. Het goedkoopste kunstgras in Sondel bestel je al vanaf €10,50 p/m2. In de bijgaande tabel vergelijk je de prijzen van grastapijt in Sondel. Dit is een totaalprijs inclusief legservice. Je kunt een forse besparing realiseren door zelf de nodige werkzaamheden uit te voeren. Via de kunstgras-vergelijker kan je ook terecht voor meer info over Kunstgras speelveld.

TypeEchtheidHoogte poolPrijs per m2
PrijsvechterNamaaksel2 – 4 mm€21,50
B-kwaliteitGemiddeld6 mm€28,50
GewoonKomt in de buurt25 mm€41,00
PerfectBijna echt43 mm€47,75
PremiumFantastisch echt57 mm€68,75
Verwachte kosten van kunstgras in Sondel (aanbieding).
kunstgras-sondel

Altijd scherpe aanbiedingen met grastapijt

Altijd een geschikte hovenier.

Vind een hovenier of tuinbedrijf in Sondel

Voordelig zo snel mogelijk kunstgras laten aanleggen in Sondel? Je wilt natuurlijk dat dit op de juiste manier wordt geregeld zodat je er jarenlang plezier van hebt. Dit is dus typisch een klus voor een tuinman uit de gemeente De Fryske Marren. In het overzicht hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van plaatselijke hoveniers (provincie Friesland) die jou van dienst kunnen zijn met advisering, de verkoop en het aanleggen van het kunstgras. Via de kunstgras-vergelijker check je ook hoveniers in Ruigahuizen, Wijckel, Balk, Sloten en Ypecolsga.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Akkerman PBeuckenswijkstraat 588565 HHSondel
VOF Ja-FabMenno van Coehoornweg 128563 ADWijckel
Hoveniersbedrijf Arjan HommaJachtlustweg 398563 ACWijckel
Hovenier Hendriks NicoMenno van Coehoornstraat 68556 AHSloten fr

Veelgestelde vragen nepgras

Wat zijn de prijzen van kunstgras?
De kosten voor het aanleggen van kunstgras in omgeving Sondel kun je berekenen door te kijken naar 2 facetten: de rollen kunstgras en de legservice. Aan de hand van hoogte van de pool, zachtheid en het materiaal betaal je om en nabij de €16,00 & €39,00 per M2. Hier bovenop heb je nog de kosten van het leggen van de rollen (tussen de €9,00 tot €18,00 per M2). Ten derde zijn er soms nog andere onderdelen zoals stabilisatiedoek, lijm, gereedschap, brekerzand, valdemping.

Is het eenvoudig om zelf het kunstgras aan te leggen?
Ja, dat is geen probleem. Speciaal voor de doe-het-zelvers bieden wij het duidelijke stappenplan. Je moet je vooraf wel goed inlezen. Realiseer een rechte en stevige ondergrond welke erg goed water doorlaat. Bestel altijd net iets meer gras (je hebt altijd wat snijverlies). Lijm de delen aan elkaar met een zelfklevende lijmband en sla het vast met de haken / pennen. Het is noodzakelijk dat je de kunstgrasmat goed onderhoud.

Is het kindvriendelijk?
Absoluut, kinderen en kunstgras is een goede combinatie (en ook voor huisdieren zoals honden en katten). Producten die in ons land worden geleverd voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen (geen grote korrels en brandveilig). Met extra valdemping creëer je een veilige omgeving bij een speeltuin of in een speelweide.

Wat zijn kunstgras coupons en hoe werkt het?
Zoek jij een oplossing voor een kleine tuin of terras? Een restpartij is absoluut slim om te overwegen. Dit zijn kleine reststukken van enkele vierkante meters. Bij een tapijtwinkel of tuincentrum vind je bij de kunstgras outlet. Zo kan je spotgoedkoop restpartijen kunstgras in Sondel kopen. Let op: er kan kleurverschil tussen de verschillende coupons zitten.

Hoeveel garantie zit er op grastapijt?
Elke fabrikant beschikt over een unieke set voorwaarden. Doorgaans geven ze garanties oplopend van 3 tot 10/20 jaar. Dat is van toepassing op naden en scheuren en bij verkleuring van de pool (UV-bestendig). Vergeet dus absoluut niet goed te informeren welke zekerheden jij bij je bestelling krijgt.

Plaats een reactie